Familienbeihilfe (cocuk parasi)

Şayet ikametgahınız veya oturumunuz Avusturyada ise ve reşit olmayan çocuklarınız ile aynı evde yaşıyorsanız bu yardıma başvurabilirsiniz. - Familienbeihilfe: Şayet ikametgahınız veya oturumunuz Avusturyada ise ve reşit olmayan çocuklarınız ile ...


  1. Alt 02-11-2009, 02:07 #1
    yabanGülü Mesajlar: 3.851
    Blog Başlıkları: 125
    Şayet ikametgahınız veya oturumunuz Avusturyada ise ve reşit olmayan çocuklarınız ile aynı evde yaşıyorsanız bu yardıma başvurabilirsiniz.


    - Familienbeihilfe:
    Şayet ikametgahınız veya oturumunuz Avusturyada ise ve reşit olmayan çocuklarınız ile aynı evde yaşıyorsanız bu yardıma başvurabilirsiniz. Bu yardım öncelikle anneler için düşünülmüştür, fakat anne bu yardımı ‘eşim alabilir' diye vaz geçebilir. Bu yardım her iki ayda bir havale edilir.

    Çocuğun yaşına göre bu yardımın miktarı değişmektedir. Doğumdan itibaren aylık € 105,40 ile başlamaktadır ve yaşına göre artmaktadır.

    Çocuk 18 yaşını doldurduktan sonra, vergiye tabi tutulan bu kişinin senelik geliri 8.275,-- € geçmemesi ön görülmüştür. Şayet bu miktarı reşitliğine kavuşan kişi geçerse bu yardımı geri ödemek zorunda kalır.

    Şayet çocuk liseden sonra üniversiteye devam ediyorsa ya da reşit olduktan sonra bir meslek öğreniyorsa bu aile yardımı 26 yaşına kadar devam ödenmektedir ve hatta belli istisnai durumlarda 27 yaşına kadar uzamaktadır.

    Şayet iki çocuk için aile yardımı alıyorsanız, aldığınız toplam yardım € 12,80 artmaktadır. Eğer üç çocuk için alıyorsanız aylık € 47,80 ve dört çocuk için € 97,80 artmakta. Dört çocukdan itibaren diğer her bir çocuk için ayrıyeten € 50,00 artmaktadır.

  2. Alt 02-11-2009, 02:08 #2
    yabanGülü Mesajlar: 3.851
    Blog Başlıkları: 125
    Mehrkindzuschlag

    Bu yardımı yine maliye şubesinde (‘Wohnsitzfinanzamt’) başvuruyorsunuz.
    Şuan için € 36,40 aylık her üçüncü çocuk ve devamı için ödenmekte.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.