Konsolosluk bilgileri (Pasaport)

Pasaport İşlemleri: 1) Yeni pasaport cüzdanı çıkartma; a) Nüfus cüzdanı, b) Eski pasaport cüzdanı, c) Askerlik çağında olanlar için terhis veya tecil belgesi, d) 2 adet fotoğraf, 2) 18 yaşından ...


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen yabanGülü

  1. Alt 09-27-2008, 04:53 #1
    yabanGülü Mesajlar: 3.851
    Blog Başlıkları: 125
    Pasaport İşlemleri:

    1) Yeni pasaport cüzdanı çıkartma;
    a) Nüfus cüzdanı,
    b) Eski pasaport cüzdanı,
    c) Askerlik çağında olanlar için terhis veya tecil belgesi,
    d) 2 adet fotoğraf,

    2) 18 yaşından küçüklere bağımsız pasaport tanzimi;
    a) Ana ve babanın pasaport ve nüfus cüzdanları, b) Çocuğun nüfus cüzdanı. c) Anne ve babanın her ikisinin de Başkonsolosluğa bizzat gelerek beraberce imzalayacakları muvafakatname.

    Anne veya babanın biri Başkonsolosluğa gelemiyor ise, bulundukları yer noterinde veya diğer bir Türk Başkonsolosluğunda ya da Türkiye'deki Noterden tanzim ettirecekleri muvafakatname.

    Çocuklar için yapılması gerekenler işlemler

    a) Çocuğun Nüfus cüzdanı b) Annenin pasaport cüzdanına kayıt talep edildiği takdirde babanın, babanın pasaportuna kayıt halinde, annenin nüfus veya pasaport cüzdanıyla bizzat Başkonsolosluğa gelerek imzalayacağı belge c) 18 yaşından küçük çocuklar, refakat hanesine kaydedildiklerinde 6 yaşında iseler ebeveyninin pasaport süresi kadar harç alınır. 6 yaşından küçük çocuklar, refakat hanesine kaydedilirken harca tabi değildirler.

    Dikkat !
    18 yaşından küçüklerin ebeveynlerinden birine ait pasaport cüzdanının refakat hanesine kaydedilmesi için Başkonsolosluğa gelmelerine gerek yoktur. Bunlardan okula gidenler için okul belgesi (Schulbescheinigung) getirilmesi yeterlidir.


    Kayıp pasaport işlemleri;

    Kaybından dolayı yeni pasaport cüzdanı için istenen belgelere ek olarak:
    a) Kaybolan pasaport cüzdanına ilişkin bilgiler,
    b) Yabancılar Polisinden alınacak "Verlustbescheinigung",
    c) 4 adet fotoğraf Nüfus hüviyet cüzdanı Şahsın bizzat başvurusu gereklidir.

    Önemli

    Kayıptan dolayı yeni pasaport işlemi, her talebe göre ayrı ayrı değerlendirilmektedir. Yeni pasaport gerektiğinde müracaat sahibinin kayıtlı bulunduğu il valiliğinden sorularak alınacak olumlu cevaba göre düzenlenebilir. Bunun da süresi iki ile üç ay arasında değişmektedir.


    Posta ile pasaport süresinin uzatılması

    Başkonsolosluklarda pasaport cüzdanı süresi uzatma (temdit) işlemleri posta ile de yapılmaktadır. Pasaport cüzdanlarını posta ile temdit ettirmek isteyen vatandaşların aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir.

    1. Pasaport cüzdanı, süresi dolmadan en az bir ay önce Başkonsolosluğa gönderilmeli ve gerekli harç, Başkonsolosluğun posta hesabına havale edilmelidir. Gecikme durumunda Avusturya makamları nezdinde güçlüklerle karşılaşabileceği unutulmamalıdır..

    2. Pasaport cüzdanının postalandığı zarfın içerisine kesinlikle para veya pul konulmamalı ve pasaportlar taahhütlü olarak gönderilmelidir.

    Pasaport cüzdanının refakat hanesine kayıtlı bulunan ve temdit işlemi yapıldığı gün 7 yaşını tamamlamış olan her çocuk ayrı harca tabidir. Yedi yaşından küçük çocuklar ise harçtan muaftır.

    Tereddüt edilen durumlarda ve özellikle 19-38 yaş grubundaki erkek vatandaşların, askerlik durumlari ile ilgili konular yönünden pasaport cüzdanlarını postalamadan önce, bağlı bulundukları Başkonsolosluğu telefonla arayarak, posta ile pasaport cüzdanı temditi konusunda bilgi almaları tavsiye olunur.

    Aşağıdaki dilekçe formunu kesip tam ve okunaklı şekilde doldurduktan sonra, pasaport cüzdanınızla birlikte Başkonsolosluğa postalayınız. Temdit işlemi gerekli harç Başkonsolosluğa ulaştığı gün esas alınarak yapılacaktır.

    Pasaport süresini uzatma Pasaport Sahibinin veya Sahiplerinin:

    Adı ve Soyadı

    Doğum Yeri ve Tarihi

    Adresi ve Telefon No

    Pasaport cüzdanı temdit harcı ve posta ücreti olarak .............EUR'yi Başkonsolosluğunuza postaladım.

    Pasaport cüzdanımın .... yıl/ay temdit edilmesini rica ederim. Tarih ve İmza






    En çok sorulan sorular ve cevapları

    Soru: Pasaport yenileme için ne gerekli?

    Cevap:
    Pasaport, Nüfus cüzdanı, 2 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf , İlk defa işlem yaptıracaklarda ikametgah belgesi (Meldebescheinigung), Askerliğin yapılmış veya tecilli olduğuna dair belgenin fotokopisi (Erkek vatandaşlar) İle Başkonsolosluğa şahsen müracaat etmek gerekmektedir.


    Soru: Evlenen kadının pasaport yenilenmesi için ne gereklidir?

    Cevap:
    Pasaport, Evlilik soyadıyla alınmış nüfus cüzdanı, Evlenme cüzdanı, 2 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf


    Soru: Refakatteki çocuklara pasaport verilmesi için ne gerekli?

    Cevap:
    Nüfus cüzdanı, 2 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf, Anne ve babanın pasaportları Anne, baba ve çocuğun şahsen başvuruları (Anne veya babadan birisi herhangi bir nedenle Başkonsolosluğa gelemiyor ise noterde yaptıracakları muvafakatname)


    Soru: Postayla pasaport temditi için ne gereklidir?

    Cevap:
    Askerliğin yapılmış veya tecilli olması (Erkek vatandaşlar), Pasaportta oturma müsaadesi olması, Başkonsoloslukta ilk defa işlem yaptıranlar için ikamet belgesi (Meldebescheinigung) Temdit ücreti, Posta ücreti, Pasaportların taahhütlü olarak gönderilmesi ( Einschreiben)


    Soru: Kaybından dolayı pasaport başvurusu için neler gereklidir?

    Cevap:
    Yabancılar Dairesinden alınacak kayıp belgesi (Verlust-anzeige) Pasaportun nerede, nasıl kaybolduğunu belirten, Türkiye ve Avusturya adreslerinin yeraldığı, Başkonsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe. Nüfus Cüzdanı, 4 adet fotoğraf


    Soru: Refakat hanesindeki çocuklara fotoğraf gerekir mi?

    Cevap:
    Çocuklar için fotoğraf gereklidir.


    Soru: Çocuklara yerel makamlardan (Ausländerbehörde) oturma izni alınması zorunluluğu var mı?

    Cevap:
    Evet. Doğumdan itibaren oturma izni alma zorunluluğu vardır.


    Soru: Çocuklara oturma izni nasıl ve ne kadar süreli verilir?

    Cevap:
    Çocuklara oturma izni, çocuğun anne veya babanın pasaportunun refakat hanesinde kayıtlı olması halinde, sözkonusu pasaportun bir sayfasına, müstakil pasaportu olması halinde ise kendi pasaportuna verilir.


    Soru: Eşim ve ben Türk vatandaşıyız. Eşimden 2 yıldır ayrı yaşıyorum. Avusturya'daki yerel mahkeme çocuğumuzun velayetini bana verdi. Çocuğum okul gezisi münasebetiyle Almanya dışına çıkacak. Çocuğuma pasaport çıkarabilir miyim?

    Cevap:
    Küçüklerin Korunmasında Makamların Yetkisi ve Uygulanacak Kanuna Dair Lahey Sözleşmesinin hükümlerine göre, Alman makamlarının küçük vatandaşlarımız hakkında aldıkları kararı bir tedbir kararı olup, yetkili Türk mahkemesince bir karar verilinceye kadar geçrelidir. Bu çerçevede çocuğunuza kısa süreli pasaport düzenlenmesi mümkündür

    everon bunu beğendi.
  2. Alt 01-08-2011, 22:36 #2
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    türk oturumum biti ne yap mam lasim ?yeni pasapart mi cikartmamlazim mi yoksa eski pasaoortu usata bilirim mi?

  3. Alt 01-11-2011, 02:28 #3
    yabanGülü Mesajlar: 3.851
    Blog Başlıkları: 125
    Misafir´isimli üyeden Alıntı
    türk oturumum biti ne yap mam lasim ?yeni pasapart mi cikartmamlazim mi yoksa eski pasaoortu usata bilirim mi?

    tabiki eski pasaportu uzatabilirsin, artik bu islemler icin gitmene bile gerek kalmiyor. pasabortu ve ücreti tahütlü gönderiyorsunuz bir kac gün sorada pasabort uzamis sekilde eve kadar geliyor.

  4. Alt 03-13-2011, 21:32 #4
    Ziyaretci
    YARDIM EDİN Mesajlar: n/a
    Alıntı:
    almanya pasaport uzatma ucreti 2010-Konsolosluk bilgileri (Pasaport)

    sayın konsolosluk çalışanları benim pasaportum 17 ben bebekken almışlar pasaportun süresi biti ben bunu uzata bilirmiyim eger uzata bilirsem ne şartlar ve neler gerekli belgeler lazım bi yardımcı olan varsa bi mesaj atın msn emrullah_1995_@hotmail.com

  5. Alt 03-20-2011, 21:04 #5
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Alıntı:
    pasaport uzatma ucreti almanya 2011-Konsolosluk bilgileri (Pasaport)

    benim türk konsoroslugunda odurma iznim 1.4,2011 de bitiyor ...gitip düselldorf konsorosluguna uzata bilirmiyim yoksa ne yapmaliyim

  6. Alt 05-11-2011, 16:40 #6
    Ziyaretci
    bayrm bozoglu Mesajlar: n/a
    merhaba ben bayram bozoglu aılemın pasaportlarının gununu uzatmak ıstıyorum evrak olarak nelergetırmelıyım hyvınkaada yasıyorum ıyı salısmalar sızlere saygılar.

  7. Alt 05-16-2011, 17:34 #7
    Ziyaretci
    ridvan capli Mesajlar: n/a
    Alıntı:
    almanyada turk passaport uzatmasi gerekirmi-Konsolosluk bilgileri (Pasaport)

    lütfen bana acilen yeni pasaport icin randevü verin hannover baskonsolosiugundan

  8. Alt 05-17-2011, 22:08 #8
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    annemın ve babamın pasaportu yoktur ben nasıl pasaport alabılırım

  9. Alt 05-17-2011, 22:40 #9
    hakkii Mesajlar: 1
    arkadaslar ben 17 yasındayım annemın de babamında pasaportu yok ben nasıl pasaport cıkarta bılırırm yardım edersenız sevınırım

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.