Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?

Çamur at izi kalsın mantığıyla yazılmış bu yazıdan daha yeni haberim oldu ve sizlerle paylaşmak istedim Prof. Erdal Atabek fettullah olayının '' püf noktasını '' yakalamış.. Fethullah Hoca, bu kadar ...



  1. Alt 09-13-2008, 01:00 #1
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    Çamur at izi kalsın mantığıyla yazılmış bu yazıdan daha yeni haberim oldu ve sizlerle paylaşmak istedim

    Prof. Erdal Atabek fettullah olayının '' püf noktasını '' yakalamış..

    Fethullah Hoca, bu kadar dindarligina ragmen HACI degildir.
    Mekke'ye de Medine'ye de, KESİNLİKLE, giremez.
    Neden mi ?
    Şeriat kanunlarına göre, Fethullah hoca ŞEYH statüsüne soyunduğundan ve müritleri olduğundan, Suudi Arabistan sınırları içerisinde ele geçirilirse, hemen katledilir.

    Çünkü; İslamiyette şeriatta ve Kuran'da şeyhlere ve / veya tarikat liderlerine yer yoktur.
    Özetle, Allah ile kul arasina kimse giremez !!
    BUGÜNÜN YOĞUN GÜNDEMİNDE ÖNEMİ DAHA DA ARTTI.
    Uyandırın Korkmayın heryerde konuşun konuyu siz açın Takside taksiciye konuşun Apartmanda kapıcıya konuşun Sakallı gazete bayinize konuşun Eve gelen gündelikçiye konuşun.
    Anlatın eğer Fethullah dindarsa peygamber gibi ise neden Amerika'da yaşıyor ? Neden Mekke'de Kabe yakınlarında bir malikanede değil de Amerika'da FBI çiftliğinde.
    Söyleyin bu zat değilmiydi 25 yıl o cami senin bu cami benim salya sümük ağlayarak FAİZ haram diyen ? Sorun kapıcınıza peki BANK ASYA nedir ?

    Önce alıştırmanız gerekir. Görüntüye. Seslere. Hareketlere. Sessizliğe. Çevrenizde olup bitenlere. Yavaş yavaş alıştırırsınız. Alışırlar. Türbana. Çarşafa, peçeye. Taşyapı'ya. Oğulların gemilerinin olmasına. Çocukların televizyon kurmasına. Yakınların yolsuzluklarına. Sevgililere alınan evlere. Çokeşliliğe. Erkeklerin, kadınların ayrı ayrı oturmasına. Ramazanda öğle yemeği verilmemesine. Beyaz takkeyle gezenlere. Hem de öyle alışırsınız ki size çok doğal gelmeye başlar. Bizde böyle deyip geçmeye başlarsınız. 'Galiba demokrasi bu da biz mi anlamıyoruz?' diye kuşkulanırsınız. Sonra da uyuşursunuz. Yavaş yavaş uyuşursunuz. İçinizden bile tepki duymaz olursunuz. 'En az üç çocuk yapın' derler, dinler geçersiniz. 'Bizi azaltmaya çalışıyorlar' derler, gülme duygunuz bile kaybolmuştur. 'Batı'nın ahlaksızlığını aldık' derler, öyle dinler durursunuz. Uyuşturmuşlardı r sizi. Bir yandan Çanakkale zaferini kutlarsınız. Öte yandan Çanakkale savaşını yıllar sonra kaybettiğinizi bile fark etmezsiniz. Başbakanınız planlarını Amerika'ya açıklar. Siz burdan dinlersiniz. Amerika Ankara'yı işgal etmektedir. Siz İngilizce öğrenmeye çalışırken durumu göremezsiniz. *** Alışırsınız ve uyuşursunuz. Geçmişe dalıp gitmişken, geleceği kaybetmekte olduğunuzu fark edemezsiniz.. Plan da bunun için yapılmıştır. Önce alıştırma. Sonra uyuşturma. Yüzünüze demokrasi derler, arkanızdan gülerler. Yüzünüze çokkültürlülük derler, arkanızdan bölerler. Yüzünüze değişim derler, arkanızdan soyarlar. Yüzünüze gelişim derler, arkanızdan bakarlar. Alışırsınız. Uyuşursunuz. Tehlikenin farkında mısınız? Önce Alıştırma - Sonra Uyuşturma...
    Prof. Dr. Erdal ATABEK


    Ayrıca fgulen.com da

    İlk hacca 1968 yılında gittinîz. Şüphesiz mukaddes yerlere yaptığınız bu ilk yolculuk sizde silinmez izler bırakmıştır. Bu hatıralarınızı anlatır mısınız?

    Sorusuna verdiği cevap:
    Sizin de dediğiniz gibi ilk hacca 1968 yılında gittim. O sırada bilindiği üzere Kestanepazarı'ndaydım. Hacca gidişime vesile olan hadiseleri daha önce de aktarmıştım.yazının devamı için tıklayınız...

    ayrıca;

    18.02.1968 İlk Kez Hacca Gitti

    İzmir Kestanepazarı Kur'an Kursunda hocalık yaparken Diyanet İşleri Başkan Vekili Lütfü Doğan kendisini telefonla arayarak Diyanet Görevlisi olarak hacca gönderileceği söyleyince o sene ilk kez hacca gitti. 1968 Yılı Kurban ve Hac mevsimi Mart ayının 10'unda idi. Fethullah Gülen'in hacca gidişi ile ilgili haber 19 Şubat 1968 tarihli İttihad gazetesinde yer aldı.
    Kabe'ye Doğru
    Kurban bayramının yaklaşması münasebetiyle bütün İslâm âleminden Hicaz'a Müslümanlar akın akın gitmekte ve Hac farizelerini ifâ için Mekke-i Mükerreme'de toplanmaya başlamış bulunmaktadırlar. Geçen yıllara nazaran Türkiye'den Hicaz'a gidenlerin sayıları bu yıl bir hayli arttığı gibi, hacı namzetlerini uğurlamak için onbinlerce Müslüman yollara dökülmekte ve tekbir sesleri arasında kafileler-otobüslerle mukaddes beldelere hareket etmektedir. Diyanet İşleri Riyaseti ise, Türkiye'den giden hacı namzetlerinin dini feraizi noksansız ifâ etmelerini temin için Hicaz'a temsilciler göndermiştir. Resimde, Diyanet Riyaseti tarafından Hicaz'a gönderilen İzmir Merkez Vaizi Fethullah Gülen Hoca, kendisini uğurlayan İzmirlilerle birlikte görülüyor. Hocaefendi'nin Diyanet tarafından Hacca vazifeli olarak gönderilmesi İttihad Gazetesi'nde bu şekilde yer almıştı.
    (İttihad Gazetesi, 19 Şubat 1968)

    Konu kipchak tarafından (09-13-2008 Saat 01:06 ) değiştirilmiştir.
    alptraum, N u M a N, yabanGülü ve 5 diğerleri bunu beğendiler..
  2. Alt 09-13-2008, 01:17 #2
    alptraum Mesajlar: 38.105
    Blog Başlıkları: 28
    Ilk bu haberi okudugumda Mahmud esad cosan hocaefendi icinde neden avusturalyaya gitti sorusu vardi. Taki bu hicretin kurallarimi varmis yoksa böylemi olmali. Birde islami seminer tarzinda yazilmis bu yazi ne kadar hakikati yansitiyorki.

    Birde her insanda ayni reaksiyon oluyormus gibi, kafasinda kurguladigi düzeni öyle dillendirmis ki, O kadar insan uyustu uyusturuldu farkina varamadi ama bakin ben farkina vardim dercesine terbiyesiz bir yazi.


    Belli bir iddiasi olan insan zaten iddiasini bu sekilde savunmaz ki. Keske daha dogru bir dille yazilsa imis.

    Henna, Sarax ve Unnecessary bunu beğendiler.
  3. Alt 09-19-2008, 15:33 #3
    Sarax Mesajlar: 678
    Güzel Paylasimin icin Tesekkürler
    Allah Razi olsun...

  4. Alt 09-23-2008, 23:14 #4
    Ziyaretci
    Henna Mesajlar: n/a
    şahsım adına her okuduğum konuda ilk aklıma gelen,
    her daim şu olmuştur.Nasıl bir duruşumuz olmalı.kişiler veya olaylar karşısında.Rabbim üsvei hasene olarak gönderdiği muhabbet menbaı nebi a.s mın aşkını tattıran gözü yaşlı insanlara saygı benim için bir asil duruştur efendim...selam ve dua hidayete tabi olana

  5. Alt 09-23-2008, 23:16 #5
    Ziyaretci
    Henna Mesajlar: n/a
    ve bu resmi o nadide hatırama ithaf ederek koydum..buraya..zira f.gülen hocanın hacca gidişini geçen yıl dinlemiştim ve ardından bu resmi çekmek nasip oldu...nihayetsiz şükürler olsun.haccı anlatırken beni oraya mübtela eden f.gülene de selam olsun

  6. Alt 10-28-2008, 21:41 #6
    alptraum Mesajlar: 38.105
    Blog Başlıkları: 28
    Yeterki ismi gecsin de nereden camur atabiliriz nereden acep kisi üzerinden edebiyat yapabiliriz zanlarin zanini bir müslümana yakismayan sekilde nasil atabiliriz. Ugraslar tekfirden ileri gitmiyor e hadi hayirlisi

  7. Alt 11-08-2008, 23:42 #7
    altun Mesajlar: 885
    evet bende insanlardan duydum bu yazıyla ilgili şeyler ...ben f.gülen dersanesine gidiyorum ordaki herkes allah adına bişeyler yapmaya çalışıyo (günümüzdeki bu tartışmaları gördükçe çok üzülüyorum herkes bişey diyo artık kime inanacağımızı bilmiyoruz allah sonumuzu hayır eylesın )bencede haber asılsız

  8. Alt 11-26-2008, 21:00 #8
    mechul Mesajlar: 2
    Bu insanların hangi zihniyette oldukları aleni bir şekilde gözler önünde. Günaş balçıkla sıvanmaz.

    Henna bunu beğendi.
  9. Alt 03-15-2010, 19:24 #9
    Ziyaretci
    Kayıtsız Üye Mesajlar: n/a
    fethulleh gulen hoca ruhban sınıfında degildır.allah ıle kul arasına kımse gıremez.bu ınsan da gırmıyor zaten ama ılle bu ınsana bır kulp takacaklar ya manevıyatına laf soylenmemelı hıç olmasa.onu yanlıs yargılayp buna sebep olanlar onu çekemeyenlerdır.

  10. Alt 03-15-2010, 23:55 #10
    mus'ab Mesajlar: 331
    Prof dr Edal atabek: neyin profusun bimiyorum ama kendi branşın olan konu ile ilgilensen daha iyi olurdu çünkü bu konularda çok ama çok cahilsin. nedenmi!! bak ben 2004 yılında hacca gittim hem türkiyeden hemde dünyanın birçok yerinden müridleriyle beraber şeyh veya mürşid ler gördüm. isteyen olursa isimde yazarım.
    Yok şeyh olanlar arabistana giremezlermiş, katledilirlermiş. Yesinler senin yalanını BİRE CAHİL
    İstanbul esenyurtta yaşayan bir mürşit var hemen heryıl mutlaka yüzlerce talebesiyle beraber Hacca gider.
    benzeri olayları 2007 yılında umreye gittiğim zamanda gördüm ve yaşadım. Amma senin maksadın yazını sonuna doğru daha iyi anlaşılıyor sen görevini yapıyorsun içindeki pisliğin dışa vurumu ve müslümanlara olan kinini kusmanın alameti.

    Ama kininizle beraber geberip gideceksiniz. tamammı cehaletin profu............

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.