neden müslüman olmayanlar cennete giremez

Selamün aleyküm arkadaşımla tartıştığımız bi konu var sizinde görüşlerinizi almak istedim dinimize göre müslüman olmayan bi insan cennte giremez deniyor ya o insan ömrü boyunca iyi yararlı şeyler yapmışsa???* Benzer ...



  1. Alt 01-08-2010, 14:23 #1
    altun Mesajlar: 885
    Selamün aleyküm
    arkadaşımla tartıştığımız bi konu var sizinde görüşlerinizi almak istedim
    dinimize göre müslüman olmayan bi insan cennte giremez deniyor
    ya o insan ömrü boyunca iyi yararlı şeyler yapmışsa???*

  2. Alt 01-08-2010, 16:06 #2
    Bediüzzaman26 Mesajlar: 183
    Bilmiyorum ama gene de cennete girenler olur iyilik yapmışsa. Allaha bağlıysa ve de İslam dinine kötü söz söylememişse. Zaten Hz İsa da Müslüman olamalarını söylemişti İncilde de yazıyordu ama onu değiştiren papalar cehennemlik olurlar. Ve bir yazar da çıkıp din yaratmış. Bu dinin adına hristiyanlık= Christian konulmuştur. Aslında hristiyanlığı Hz. İsa başlatmamış insanların müslmanlığa geçmesini ve son peygamberin de Muhammed olacağını vurgulamıştır.

  3. Alt 01-08-2010, 16:31 #3
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    altun´isimli üyeden Alıntı
    Selamün aleyküm
    arkadaşımla tartıştığımız bi konu var sizinde görüşlerinizi almak istedim
    dinimize göre müslüman olmayan bi insan cennte giremez deniyor
    ya o insan ömrü boyunca iyi yararlı şeyler yapmışsa???*

    Selam mü'öimlerin üzerine olsun.
    Allah celle yeri göğü her iksinin arasındakini var edendir.Tüm kudret elinde ve geçmişten günümüze insanların öldükten sonra nasıl ceza ve mükafat alacağını yüce kitabında açıklamıştır.
    İnsanlar yanlışı kendi dünyalarından hayatı tasvire kalktıklarında yaparlar.Buda ilahi hikmeti anlamakta bizleri aciz bırakır.Müslüman olmayan kişi kesinlikle cehenneme gidecektir.İnsanların şu üç temel yaklaşımı var
    1)Bu adam çok iyi ama inanmıyor bu cehheneme girmeyide haketmiyor.Cevap:Allah celleyi haşa ömründe muhattap kabul etmeyen birey nasıl olurda yine aynı yönden mükafat bekler.Velevki iyi olsun bu iyliğin kaynağı ilahi olmadıktan sonra ne önemi var.Kendisimi iyi oluyormuş? onu fıtraten yaratan Allah.
    2)Bu adam çok yardımseer müslüman değil ama çok iylik ediyor bu nasıl cehenneme gider?Cevap:Kişi yaptığı iyliği ne için yapıyor şan şeref için Allah cellede ona bunu dünyada yeterince veriyor Hem kime kimin malından veriyor vermese Allah insanları dardamı bırakacakmış.Kendisimi o malları var etmiş.Muhattap almadığı Allah cellenin hem nimetlerinden faydalanacak ara ara şerefi için dağıtacak sonra Allah cellede o nu cenentinemi koyacak yok öyle bir şey.
    3)Bu adam ünlü tıpçı,bilimci,bilmem ne... Bu adam insanlığı kurtaran dertlerini hafifleten buluşu yaptı hastalığın çaresini buldu nasıl cehenneme gider ama bu haksızlık.Cevap:Bir kere baştan alalım: Onu annesinin karnında besleyip yediren ona hayatı bahşeden onu üstün zeka ile donatan nimetlerini hikmet bulurda iman eder diye gösteren Allah celle bütün bu verdikleri karşılığı o adamın bir hastalığa çare bulmasıyla mı cennetine buyur edecek.İyi düşünelim hastalığı veren kim Allah nimetiyle şifayı var eden kim yine Allah o adama göz kulak burun ve zekayı aklı veren kim yine Allah peki bu kadar nimetin karşılığı nerede.Rabbim isterse bizi bir anda yok eder bu belki deprem belki sel belki bir salgın ne farkeder hayatımız ve ölümümüz onun elinde kim kime borçlu.


    Hasılı Allah a ve o nun rasulüne iman etmeyen tek kul cennete adımını atamaz cehennemdede cezasını çeker sorun Rablik ve onu unutarak geçirmiş bir hayat sizce bu kadar kolaymıydı?
    selam ve dua ile...

  4. Alt 01-08-2010, 16:38 #4
    Fani 06 Mesajlar: 794
    Benim kendi düşücemi açıklayım eğer yalnış bir sey söylersem Düzeltirseniz sevinirim.


    Allah c.c herkezi bir bahçeye salmış her sey serbest demiş ve insanlar nasıl davranmak istiyorsan öyle davran ama bunun birde kötü yanı var yaptığın şeyin birde hesap verme tarafı vardır

    örnegin bir insan kötü bir sey yapıyorsa sen onu uyarıp bunu yapman kötü ve bizim islam dinine göre yalnış bir davranıştır bunun öbür tarafta hesabı sorulur gibi vb. uyarı verildiği zaman karşı tarafa o yine istedigi gibi davranabilir....

    yani İstersen müslaman gel bu dünya istersen hangi şekilde olursa olsun seni islama çekmek isteyen olur yani yapmak ve yapmamak senin elinde bu yüzden Allah inancı olmayan bir insana nereye gidecegi bilinmez ama Dinimizde inançsız insanların gidecegi yerin belli oldugu söylenir..

    Son dk bile müslüman olmak seni o ateşden kurtulmana sebep olabilir...

    çok uzaktım ... Sonuç budur müslüman olmayan bana göre cehenmeme girme sebebini açıkladım...

    Bir kusur işledikse af ola...!!


    emirahmedyasin Üstad daha net açıklamış eline koluna sağlık diyelim.
    saygılarımla

    emirahmedyasin ve Bediüzzaman26 bunu beğendiler.
  5. Alt 01-08-2010, 16:53 #5
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    sagopa_27´isimli üyeden Alıntı

    emirahmedyasin Üstad daha net açıklamış eline koluna sağlık diyelim.
    saygılarımla

    Estağfirullah...Rabbim riyadan muhafaza eylesin...Rabbim kalplerimizi dini üzere sabit kılsın.

    Fani 06 ve gnothi seauton bunu beğendiler.
  6. Alt 01-08-2010, 21:38 #6
    altun Mesajlar: 885
    sorum yanlış anlaşıldı müslüman olmayıpta başka dine mensup olanları kastettim Allah'a inanıyor ve ömrü boyunca iyi ve yararlı işler yapmış.genede müslüman olmadığı için cehennememi gider

  7. Alt 01-09-2010, 07:01 #7
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    altun´isimli üyeden Alıntı
    sorum yanlış anlaşıldı müslüman olmayıpta başka dine mensup olanları kastettim Allah'a inanıyor ve ömrü boyunca iyi ve yararlı işler yapmış.genede müslüman olmadığı için cehennememi gider

    Aynen cehennemin dibini görür.Parçalanmış bir inanç işe yaramaz aynısı geçerli.Ayetler sadece Allah a iman demiyor rasulünede imanı istiyor.Kişi Hazreti Muhammedi haşa muhattap kabul etmiyorsa nasıl cennete girer? bu diğer mü'minler için haksızlık olmaz mı? yada müşrikler bizde Allah a inanıyoruz derlerdi.
    Yine söyleyelim kişilerin iyi şeyler yapması zaten Allah ın onlara lütfu ama insan muhakkaki çok nankördür.

  8. Alt 01-09-2010, 19:54 #8
    xyzt Mesajlar: 384
    altun güzel bir soru sormşssun. benimde cevremde cok gündeme gelen bi konuydu bu. allaha ve hz. muhammedin(s.a.v) onun resulu olduğunu dil ve kalben söylemeyen iman etmiş olmuyor. dolayısıyla da iman etmemeiş olanalr da cennete giremiyorlar.

    emirahmedyasin cidden çok ikna edici yazmışsınz. iki açıklamanız da faydalı oldu.

    emirahmedyasin bunu beğendi.
  9. Alt 01-09-2010, 21:26 #9
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Allahin birligine inaniyor ve Hz. Muhammedin onun kulu ve elcisi olduguna inaniyorsa iman etmis olur. Iman edende cennete girme ümidi vardir. Allaha inanip Peygamberimizi inkar etse Kafirdir. Kafirlerinde dereceleri vardir ve onlarinda cehennemdeki azaplari cesit cesittir. Bu yüzden yaptiklari iyiliklere yanitlari Allah-ü Teala ahirette verecektir.

  10. Alt 01-09-2010, 21:35 #10
    Unnecessary Mesajlar: 726
    Çok değişik bir konu bir ve kafamda soru işaretleri çıkmaya başladı çünkü ben hiç bu soruyu düşünmemiştim yararlı bulduğum yazıları okumayı deneyeceğim teşekkr ederm!

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.