Maide 44 - Allahın indirdiğiyle hükmetmeyenler, kafirlerin ta kendileridir -

Hamd Allah’a Mahsustur. O’na hamd eder ondan yardım diler, Ona tevbe ederek Ondan Bağışlanma dileriz. Nefislerimizin şerrinden ve işlediğimiz kötü ve çirkin şeylerden Allah’a sığınırız. Allah’ın Hidayete Erdirdiğini kimse saptıramaz ...



  1. Alt 06-21-2011, 16:09 #11
    Ziyaretci
    Kas%u0131m Mesajlar: n/a
    Hamd Allah’a Mahsustur. O’na hamd eder ondan yardım diler, Ona tevbe ederek Ondan Bağışlanma dileriz. Nefislerimizin şerrinden ve işlediğimiz kötü ve çirkin şeylerden Allah’a sığınırız. Allah’ın Hidayete Erdirdiğini kimse saptıramaz Allahın Saptırdığını Kimse hidayete Erdiremez. Şahitlik Ederim ki Allah’tan başka tapılacak yoktur. O tekdir onun ortağı yoktur. Yine Şahitlik ederim ki Muhammed S.A.V. onun Peygamberi ve Kuludur.
    “O halde kim tağut’u inkâr edip Allah’a inanırsa, sağlam kulpa yapışmıştır ki o, hiçbir zaman kopmaz. Allah işitir ve bilir.” (Bakara 2/256)
    Allah, iman edenlerin velisidir. Onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. İnkâr edenlerin velileri de tağuttur, onları aydınlıktan karanlıklara çıkarırlar. İşte onlar cehennemliklerdir. Orada ebedî olarak kalırlar. Bakara(257)
    "Sizin Allah'ı bırakıp da o taptıklarınız, sizin ve atalarınızın uydurduğu birtakım isimlerden başka bir şey değildir. Bunlara tapmanız için Allah hiçbir delil indirmiş değildir. Hüküm ancak Allah'a aittir: O, size, kendisinden başkasına tapmamanızı emretti. İşte dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bunu bilmezler." Yusuf(40)
    Ve senden önce hiçbir peygamber göndermedik ki ona, benden başka yoktur tapacak, bana kulluk edin ancak diye vahyetmeyelim. (Enbiya 25)
    Andolsun ki biz, "Allah’a kulluk edin ve Tâğut’tan sakının" diye (emretmeleri için) her ümmete bir peygamber gönderdik. NAHL 36.
    "Yoksa onlar (İslâm öncesi) câhiliyye hükmünü (idaresini) mü istiyorlar? İyi anlayan bir topluma göre, hükmü, hükümranlığı Allah'tan daha güzel kim vardır?" (5/Mâide, 50)
    Yoksa onların, dinden, Allah’ın izin vermediği şeyi kendileri için yasalaştıran ortaklar mı var? Eğer erteleme sözü olmasaydı, derhal aralarında hüküm verilirdi. Şüphesiz zalimlere can yakıcı bir azap vardır. (şura 21)
    De ki: "Gökten ve yerden size rızık veren kimdir? Kulak ve gözlerin sahibi kimdir? Diriyi ölüden çıkaran, ölüyü de diriden çıkaran kimdir? Her işi düzenleyen kimdir?" Onlar: "Allah’tır! " diyecekler. "O halde O’na karşı gelmekten sakınmaz mısınız?" de. (Yunus 31)
    Görmedin mi Allah nasıl bir misal getirdi: Güzel bir sözü, kökü (yerde) sabit, dalları gökte olan güzel bir ağaca (benzetti). (İbrahim 24)
    “Onların çoğu, ancak ortak koşarak Allah’a iman ederler.” (Yusuf 12/106)
    Allah, iman edenlerin velisidir. Onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. İnkâr edenlerin velileri de tağuttur, onları aydınlıktan karanlıklara çıkarırlar. İşte onlar cehennemliklerdir. Orada ebedî olarak kalırlar. Bakara(257)
    61- Eğer müşriklere "Gökleri ve yeri yaratan, güneşi ve ayı insanların yararına sunan kimdir?" diye sorarsan kesinlikle "Allah'tır"derler. Öyleyse nasıl gerçekten saptırdıyorlar?

    62- Allah, dilediği kulunun rızkını bol verir, dilediği kulunun rızkını da kısar. Hiç kuşkusuz Allah her şeyi bilir.
    63- Eğer müşriklere "Gökten yere su indirerek onun aracılığı ile ölmüş toprağı canlandıran kimdir?" diye sorarsan kesinlikle "Allah'dır" derler.( Ankebut 61 62 63)
    Hala Allah’ın dininden gayrısını mı arıyorlar? Oysa göklerde ve yerde kim varsa, ister istemez O’na teslim olmuştur, O’na döneceklerdir.

    el_feta bunu beğendi.
  2. Alt 07-09-2011, 05:33 #12
    yaufent Mesajlar: 3
    kafirun süresini acıkca teyid etme durumunuzda...zorunluluğun ortadan kalkar zaten dediğiniz gibi..sizi ne kadar anlarlar bu biraz anlamsız olsada siz tebliğde haklısıınız.....

  3. Alt 03-19-2012, 11:39 #13
    Ziyaretci
    ADEM OĞLU ADEM Mesajlar: n/a
    Alıntı:
    maide 44 tefsiri-Maide 44 - Allahın indirdiğiyle hükmetmeyenler, kafirlerin ta kendileridir -

    MURAT TAŞ...ayetlerden bayağı iyi anlıyorsun.insanları tekfir etme mamurluğunu hangi ayetten alıyorsun.

  4. Alt 04-05-2012, 09:53 #14
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Misafir´isimli üyeden Alıntı
    ey mümin kardeşlerim yazandan allah razı olsun diğer yorumcu arkadaşlardanda hepimizin hatırlaması gereken önce amellerimizdir kimseyi kafir ilan etmek bize düşmez unutmayalımki yüce önderimiz muhammet(s.a.v)efendimiz müşriklerin de hükmedildiği şehirlerdede teblig ve ibadet yapmıştır hiç kimseye saldırmamış engellenmedigi süreçtede cihad etmemişti allah(c.c)şöyle buyurmuştur:sizinle savaşanlara karşı sizde allah için savaşın ancak aşırı gitmeyin elbette allah aşırı gidenleri sevmez(2/190 )onlar size karşı savaşıncaya kadar siz mescidi haram yanında onlarla savaşmayın(2/191).maide suresinden anlaşılacagı gibi allahın indirdiği hükümleri inkar edenle uygulamayan arasında daglar kadar fark vardır bu apacık belirtilmiştir.Buradaki yanlış birilerini kafir ilan edipte fitne çıkarmaktan sakınmalıyız mesela bu devletin imamları arkasında durulmaz demek fitnedir pkk örgütünün çıkarmış oldugu bir fitnedir kardeşlerim bizi bizden ayırmak için planlanmış bir oyundur bu oyuna gelmiyelim imammın namaz içindeki hatasından bile muav kılınmışızdır.kavimler hak edildiği gibi yönetilirler yani birlik olup hak edelim.fitne öldürmekten beterdir buyuruyor yaradanımız. ne yönetime razıyım nede fitneye bizim gayemiz fitneyi kaldırmadan yönetimin deyişemiyecegidir buda birlik beraberlikle olur allah hepimizden razı olsun allahha emanet olun.

    sen müslüman olsaydın belamlara hoca demezdın kişi sevdiğile beraberdır.
    Mesaj Mobil üzerinden gönderilmistir

  5. Alt 04-06-2012, 05:35 #15
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    ne olmuş burda? sübhanallah...

  6. Alt 04-06-2012, 12:17 #16
    el_feta Mesajlar: 1.168
    emirahmedyasin´isimli üyeden Alıntı
    ne olmuş burda? sübhanallah...

    .

  7. Alt 04-06-2012, 14:07 #17
    safinaz Mesajlar: 3.348
    el_feta´isimli üyeden Alıntı
    .

    Tek kelimelik sözcüklerden sonra,tek hecelik sesler ve şimdi sıradada tek işaretler mi!

    Ama ben inanıyorum siz güzel cümle kurarsınız

    el_feta ve emirahmedyasin bunu beğendiler.
  8. Alt 04-06-2012, 16:50 #18
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    el_feta´isimli üyeden Alıntı
    .

    bu konuda sana katılmıyorum sayın el_feta yazın çok ağır olmuş

    safinaz ve el_feta bunu beğendiler.
  9. Alt 04-06-2012, 20:29 #19
    HiLaLNuRu Mesajlar: 242
    Ne oluyor kardeşler tağut falan,ya biri de çıksa da islami yönetim nasıl olmalı onu anlatsa.Belli ilkeler var onu biliyoruz da herşey tağut arkadaş,cumhuriyet,demokrasi,... saltanat mı tağut değil ne açıklayın kardeşim.Kuranda yönetim ilkesi mi veriliyor yoksa şekli mi?

  10. Alt 04-16-2012, 16:34 #20
    Ziyaretci
    öcüyüm ben Mesajlar: n/a
    Cumhuriyet, saltanat, demokrasi denilen zırvalar vb. vd...hepsi taguttur ! Allah adına olmayan ve sistem adına dayatılan her ne varsa; taguttur. Bilmeyen, ya okuma yazma bilmez cahildir, yada anguttur. En angut da okuma yazma bildiği halde araştırmadan kabul eden kişilerdir. Ki bu tanıma belki bende zaman zaman dahil oluyorum. Ayet net olarak belirtiyor: Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler kafirdir. Efendim şimdi Tayyip bey kafir mi ? Ne bileyim ben imanını, içini dışını. Ben zahirine bakıyorum ve gördüğüm kadarıyla da Allah'ın hükümlerini sistem ölçülerinde uygulamaya çalışıyor. İnşaalah değildir, diyebilirim.

    Biri de Fetulah Gülen'den bahsetmiş...İnsanlar daha yeni yeni anlamaya başladı galiba. Dün haram olan bir şeye bugün mubah diyenleri yeni tanımaya başladı. Durun bakın yakında daha neler diyecekler. Yarın birgün sarhoş olmayacak kadar içki içmek haram sınıfına girmez derse, hiç şaşmayın derim. Hani ikramın geri çevrilmesinin sünnet dışı olduğunu vurgulayarak bir de kılıf yaparlarsa bu konuya, hele o zaman hiç şaşmayın.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.