MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Genel Islami Bölüm (https://www.muhakeme.net/forum/genel-islami-bolum/)
-   -   Allah’ın emirlerine uymadığınız zaman, Allah size en kötü insanları musallat eder (https://www.muhakeme.net/forum/genel-islami-bolum/14194-allah8217in-emirlerine-uymadiginiz-zaman-allah-size-en-kotu-insanlari-musallat-eder.html)

alptraum 02-10-2009 18:17

Allah’ın emirlerine uymadığınız zaman, Allah size en kötü insanları musallat eder
 

“Allah’ın emirlerine uymadığınız zaman, Allah size en kötü insanları, zalimleri musallat eder.” diye bir hadis var mıdır?

Cevap 1:

Konuyla ilgili bazı hadisler şöyledir:

- إذا أحب الله تعالى عبدا ابتلاه ، فإذا أحب الحب البالغ اقتناه ، قالوا : يا رسول الله ! وما اقتناؤه ؟ قال : لم يترك له مال ولا ولدا.

Meali: özetle: -Allah bir kimseyi severse, onu musibetlerle imtihan eder, tam sevilmeye layık bir konuma geldiğinde onu çoluk-çocuktan ayırarak/can ve malda noksanlıklar meydana getirerek imtihan eder”(Kenzu’l-Ummal, h. No: 30793).

- وعن أبى مسعود الانصاري قال قال رسول الله صلى الله عليه وسلم لقريش إن هذا الامر فيكم وأنتم ولاته حتى تحدثوا أعمالا فإذا فعلتم ذلك سلط الله عليكم شرار خلقه فالتحوكم كما يلتحى.

Meali: -Ebu Mesud el-ensarî’nin bildirdiğine göre, Hz. Peygamber(a.s.m) Kureyşlilere hitaben şöyle buyurdu: “Allah'ın emrini terk etmediğiniz ve islamiyete aykırı şeyler yapmadığınız sürece bu işteki yöneticilik sizde devam edecektir. Fakat, o işleri yaptığınız zaman, Allah size en kötü insanları musallat eder de –bir kamış soydukları gibi- sizi soyarlar (öldürürler veya mallarını gasp ederek soyarlar). (Hadis sahihtir. bk. Mecmau’z-zevaid, 5/193).

Cevap 2:

Sorudaki şekliyle bir rivayete rastlayamadık. Bu konuda şu hadis-i şerif bize ışık tutmaktadır:

“Dinini ve ahlakını beğendiğiniz bir kimse size(kızınızı istemeye)geldiği zaman, kızınızı onunla evlendirin. Bunu yapmazsanız, yeryüzünde büyük fitne-fesat olur”(Neylu’l-Evtar, 6/127).

- Bir baba saliha/ahlaklı/dindar kızını fasık, ahlaksız bir kimseyle evlendirirse, bunun büyük bir vebalinin olduğunda şüphe yoktur. İslam’da özellikle erkeğin kadına denk olmasının birinci ve olmazsa olmaz şartı dindarlık ve ahlaklı olmaktır. Bu husus, dört mezhep alimlerinin ittifakla kabul ettiği bir gerçektir(bk. Zuhaylî, el-Fıkhu’l-İslamî, 7/231-242).


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:27 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük