MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Genel Islami Bölüm (https://www.muhakeme.net/forum/genel-islami-bolum/)
-   -   ALLAHU TEALA'YA dua edin totem yapmayın evrene mesaj göndermeyin cehennemlik olmayın! (https://www.muhakeme.net/forum/genel-islami-bolum/118636-allahu-teala-ya-dua-edin-totem-yapmayin-evrene-mesaj-gondermeyin-cehennemlik-olmayin.html)

vertyucek 01-02-2020 09:17

ALLAHU TEALA'YA dua edin totem yapmayın evrene mesaj göndermeyin cehennemlik olmayın!
 

Eûzubillâhimineşşeytânirracîym - Bismillâhirrahmânirrahîym
Rahman Rahim Allah'ın adı ile başlarım. Alemlerin Rabbı Allah'a hamd olsun. Salât ve selâm, PEYGAMBER EFENDİMİZ’in ve onun pak âlinin ve ashabının tümüne.

(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz.
Fâtiha Suresi 5.Ayet(1)


(Allahü teâlâ dua etmeyene gazap eder.) [(PEYGAMBER EFENDİMİZ’İN hadisi şerifi)İbni Mace](2)

Eûzubillâhimineşşeytânirracîym - Bismillâhirrahmânirrahîym
“Gerçek dua ancak O’nadır. O’ndan başka yalvardıkları ise onların isteklerine ancak, ağzına ulaşmayacağı hâlde, ulaşsın diye avuçlarını suya uzatan kimsenin isteğine suyun cevap verdiği kadar cevap verirler.” (Ra’d, 13/14)(3)

“Allah, kuluna kâfi değil mi?” (Zümer, 39/36)(3)
“Zararı, faydasından daha yakın olana yalvarır. (O), ne kötü bir yardımcı ve ne kötü bir arkadaştır!” (Hac, 22/13)(3)
“Allah’ı bırakıp da kıyâmet gününe kadar kendisine cevap veremeyecek şeylere yalvarandan daha sapık kim olabilir? Oysa onlar, bunların yalvardıklarından habersizdirler.” (Ahkâf, 46/5)(3)

Ne yazıkki hayatın içine işlemiş durumda totemiydi,felsefeydi,budizm felesefesiydi,evrene mesajıydı.Geçenlerde bir video sitesinde denk geldim dua hakkında bir videoya.Yaşı baya ileri esrarlı bir ses tonuna sahip biri duaların nasıl kabul olunabileceğine dair bir video hazırlamıştı.Evet videoda bizim MÜBAREK DİNİZİMİZ en önemli ibadetlerinden biri olan duaya yer veriliyor PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM’İN hadisi şeriflerinden İSA ALEYHİSSELATU VESSELAM EFENDİMİZİN sözlerinden,MEVLANA ve YUNUS EMRE (RADIYALLAHU ANHUM) gibi İSLAM büyüklerinin dua hakkındaki tavsiyelerinden bahsediliyordu.Fakat adam bu sözlerin arasına kah budizm’den birşeyler,kah felsefeden örnekler,kah evrene mesaj göndermeler serpiştiriyordu!?!Kardeşler toteme,budizme,felesefeye yaklaşmayınız!evrene mesaj göndermeyiniz!Bunların hepsi dinimize aykırı ve size dünyada ve özelliklede ölümden sonrasında AHİRETTE zarar demiyorum felaket getirecek şeyler!

Bütün bunlar şirkle,küfürle,kafirlikle alakası olan şeyler!!!Budizm bir şirk dinidir!felsefe ALLAHU TEALA’YI inkar ile doludur,dinsiz kişilerin oluşturduğu bir şeydir!totem kızılderelilerin putlarına taktığı isimdir!Bunlara uyanlar şirke düşer kafir olur ebediyyen cehennemden çıkamaz!

Size fayda getireceğine inandığınız saçma sapan şeyleri bırakınız!Size bir fayda gelecekse bunu ALLAHU TEALA’DAN başkası yapamaz!

Eûzubillâhimineşşeytânirracîym - Bismillâhirrahmânirrahîym
“Allah, kuluna kâfi değil mi?” (Zümer, 39/36)(3)

Evren dediğimiz şey taştan,topraktan ibaret kendiside ALLAHU TEALA’YA muhtaç bir mahluktur ona dua ve istek manasında gönderdiğiniz her mesaj ve enerji cehennemden başka bir yere varmaz,bu ancak Cehennem’e gönderilen bir mesajdan ibarettir!

Yaptığım totem tuttu,tutmadı diye kendimizi kandırırken azaba layık olmayalım,bunlar aklı başındaki siz MÜSLÜMANLAR’A yakışmaz!

Eûzubillâhimineşşeytânirracîym - Bismillâhirrahmânirrahîym
“Allah’ı bırakıp da kıyâmet gününe kadar kendisine cevap veremeyecek şeylere yalvarandan daha sapık kim olabilir? Oysa onlar, bunların yalvardıklarından habersizdirler.” (Ahkâf, 46/5)(3)

PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM “DUA İBADETİN ÖZÜDÜR” buyurmaktadır!MÜSLÜMAN İBADETİNİN ÖZÜNE başka din ve İSLAM dışı bir şeyler sakın ha karıştırmasın!!!Bir hadisi kutside ise ALLAHU TEALA “Bana dua (ibadet,kulluk) etmeyene gazap(kızgınlık,öfke) ederim,kulum bana dua edince onunla beraber olurum” dediği buyurulmaktadır!ALLAHU TEALA kendisine dua edilmediği zaman kızıyorsa başkasına dua edildiğinde ne olur!?!

Eûzubillâhimineşşeytânirracîym - Bismillâhirrahmânirrahîym
(Ey Muhammed!) De ki: “Duanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin! Siz yalanladınız. Öyle ise azap yakanızı bırakmayacak.”(Furkân Suresi 77. Ayet)(4)

Yukarıda da yazdığımız gibi dinimizin en önemli suresi olan fatihada yalnızca ALLAHU TELADAN yardım istenmesi gerektiği bildirilmektedir!

Geçmişteki kafir kavimler(kafir bir hakaret değildir hakkı örten manasındadır) ancak ALLAHU TEALA’DAN başkasından istediler.ALLAHU TEALA HAZRETİ KUR’ANDA kendi YÜCE ZATI’NI inkar eden ve saygısızlıklar yapanları sevmediğini ve cezalandıracağını bildirmektedir!Biz müslümanlar cahilce onlara benzeme-meli ve bundan ötürüde yine ALLAHU TEALA’YA sığınmalıyız!

ALLAH’U ALEM (CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH en doğrusunu bilir.)ALLAH’U ZÜLCELALE sonsuz sınırsız bir şekilde memnun,razı ve hoşnut olacağı kadar istiğfarı tevbe,hamd ve şükür, PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM’E,BÜTÜN PEYGAMBERLERİMİZ ALEYHUMUSSELAMLAR’A, ve EHLİ BEYT,ASHAB,ZURRİYETLERİNE ve caiz olacak şekilde bütün Mü’minlere de aynı şekilde SALATU SELAMLAR olsun.CENAB’I MEVLA bizi affetsin,bağışlasın mağfiretine ve hidayete erdirip orada daim etsin azabından korusun,sonsuz rahmetine dahil etsin.her türlü şerden daima korusun bizlere darda kalmışlara yardım etsin amin.hakkınızı helal edin selam ve dua ile

Kaynaklar:
(1)Diyanet İşleri Başkanlığı
(2)Dinimiz İslam
(3)İslam ve İhsan
(4)Kuran meali .com


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:38 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük