Eûzubillâhimineşşeytânirracîym - Bismillâhirrahmânirrahîym


Kardeşler biliyorsunuz ki kuraklık var.CENAB'I ALLAH kuraklık vermişse kullarından yağmur duası bekliyor demektir...ancak kafirler yağmur bu yağarsa yağar yağmazsa yağmaz derler bizim yağdıran RABBİMİZ CELLE CELALÜH var.

Hayır! (Bu durumda) yalnız O’na dua edersiniz, O da dilerse (kurtulmak için) dua ettiğiniz sıkıntıyı giderir ve siz o an Allah’a ortak koştuklarınızı unutursunuz. "ENAM suresi, 41. ayeti"

o halde CENAB’I MEVLAYA yalvara yakara dua edelim.ÖMER EFENDİMİZ ALEYHİSSELAM’IN duası ile başlayalım:"Allâh'ım! Biz, Peygamberimizin amcası ile sana yaklaşıyor (tekarrub) ve onun şefaatçi olmasını diliyoruz (istişfâ). Peygamberin için onu gözet! Nitekim sen, ana babasının iyilik ve salâhı sebebiyle iki (yetim) çocuğu gözetmiştin. Biz, istiğfar ve istişfâ ederek sana geldik!.."


Aslında bu duanın asıl yapılış şekli şudur Alimler şöyle anlatıyorlar:Yağmur duasını yapmak sünnettir. Hem Peygamberimiz hem de onun halifeler döneminde yağmur duası yapılmıştır.

Yağmur duasının peşi peşine üç gün ve yerleşim bölgesi dışında olması müstehaptır.

Yağmur duasına gitmeden önce, sadaka verilmeli, günahlardan tevbe edilmeli, dargınlar barışmalı, haksız olarak alınan şeyler sahiplerine geri verilmelidir.

Ya Erhamur-rahimin,Ya Erhamur-rahimin,Ya Erhamur-rahimin

ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAH’IMIZA sonsuz sınırsız İstiğfarı Tevbe,hamd,Sena ve Şükür olsun.PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM’İN mübarek EHLİ BEYTİ ve ASHAB’INA salatu selamlar olsun.

"Allahümmel Eskına ğaysen muğisen henien merien ğadekan mücellilen şeyhan âmmen tabekan. Allahümme! Eskıne'l ğayse ve la tec'alna mine'l kanitin. Allahümme! Inne bil biladi vel ibadi vel hakkı minel levai vaddanki mâlâ neşku illa ileyk. Allahümme! Enbit lena ezzer'a ve edirre lenaddar'a ve eskına min berekatis-sema ve enbit lena min berekatil arz. Allahümme! Inna nestağfirüke inneke künte ğaffaren fe erseles-semae aleyna midraran."

Yağmur duasının Türkçe Anlamı

"Ya Rab! Bize bol yararlı, her tarafa akıp giden, her tarafı sulayan umumi bir yağmur ihsan et.

Ya Rab! Bizi yağmurla su ver. Bizi, ümitlerini kesmiş kimselerden eyleme. Kullarda, beldelerde ve yaradılmış şeylerde öyle darlık vardır ki senden başkasına arzedemeyiz.

Ya Rab! Bizim için ekinleri bitir, bizim için memeleri sütle doldur, bizi göğün bereketinden su ver, bize yeryüzünün bereketinden yetiştir.

"Ey Rabbimiz! Biz senden mağfiret isteriz. Şüphesiz sen çok mağfiret edicisin. Bize gökten bol bol yağmurlar yağdır.”

(Allahü teâlâ dua etmeyene gazap eder.!!!) [İbni Mace]

(Rabbiniz, elbette haya ve kerem sahibidir. Kulları ellerini kaldırıp bir şey istedikleri zaman, onların ellerini boş çevirmekten haya eder.) [Ebu Davud]


(Ayet,Hadis ve Dua alıntıları sorularlaislamiyet,ilimrehberi,dinimizislam .com)

ALLAH'U ALEM selam ve dua ile