Eûzubillâhimineşşeytânirracîym - Bismillâhirrahmânirrahîym

Fethullah Hoca Neden Beddua Etti?

Bildiğiniz gibi son zamanlarda bu olay memleket gündemine oturmuş durumda ama bir farkla.insanlar konunun başlığındaki cümleyi değişik şekillerde kullanıyorlar.onlar “NEDEN”kelimesinin yerine şuna beddua etti,buna beddua etti,beddua etmek ona yakışmadı diyorlar.oysaki bu olayı malzeme yapan hiçkimsenin ne bedduanın kime yapıldığından haberleri var yada nede bazılarının işin aslı ile ilgilendiği var.onlar Fethullah Hocaya her zaman gösterdikleri olumsuz tavrı ortaya koyabilecekleri birşey buldular.

Neden?

Neden kelimesini kullanmazsanız yani işin aslını merak etmezde meseleyi kendinize göre yorumlarsanız ortaya yalan yanlış fikirlerin ve hiçkimsenin doğruyu bilmediği bilemeyeceği bir ortamı üretirsiniz.bu gün milletçe yaşadığımız kara günlerin sebebide bu zaten kimse “neden” sorusunu aklına getirmiyor.doğuda Polisine taş,molotof,havai fişek atan çocuk neden attığını bilmiyor aslında,tertemiz bir vatan evladı iken kandırılarak dağa çıkmış militan olmuş kişi kendi vatanının hududunu bekleyen,kendi vatanının evladına ne için kurşun sıktığını bilmiyor,ölen şehit neden öldürüldüğünü bilmiyor.

Tabi bunların içerisinde bunların neden yapıldığını bilenlerde var.onlara bir şey anlatılmaz onların çok azı hariç kime ne olduğu,vatanın milletin ne hale üştüğü hiç önemli değildir.onlar akan kanı içmekten zevk alırlar,bir insanın ölümü ile ayna karşında saçlarını taramanın bir farkı yoktur onlar için. amma zulm ile abad olanın sonu berbad olur.bu işin birde her şeyin aslını,nedenini çok iyi bilen HAZRETİ ALLAH CELLE CELALÜH karşısında hesap vermesi var.o zaman herkes “Neden”.diyecek ama işin aslını öğrenmek için değil.işin aslını öğrendiği için zulm ettiğini,vicdansızlık ettiğini öğrendiği için kullanacak bu kelimeyi pismanlık nidası olarak. “Neden” yaptım,meğer ALLAH ne kadar güçlü ve belkide sonsuz kalacağım cehennem ne kadar kötü ve korkunç bir yermiş diye ama geç olacak.
Eûzubillâhimineşşeytânirracîym - Bismillâhirrahmânirrahîym

Bunun için İsrailoğullarına şöyle yazdık: 'Kim bir kimseyi bir kimseye veya yeryüzünde bozgunculuğa karşılık olmadan öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de onu diriltirse (ölümden kurtarırsa) bütün insanları diriltmiş gibi olur'. And olsun ki, onlara belgelerle peygamberlerimiz geldi, sonra buna rağmen, onların çoğu yeryüzünde taşkınlık edenler oldu.
M İDE SURESİ- 32.AYET

Evet ayette CENAB’I MEVLA bozgunculuk,kanunsuzluk yapmayan yani öldürülmeyi haketmeyen birisinin öldürülmesini bütün insanlığı öldürmek gibi olduğunu bildiriyor.yaşatmayıda bütün insanlığı yaşatmak gibi olduğunu …

Bazı insanlar için ölmekten öldürülmekten daha da ağır şeyler vardır hani Dil yarası deriz ona.İfrira,buhtan,kara çalmak gibi izler bırakmak gibi insanların hayatına.

evet işte bütün bunları bunun için anlattım meseleyi İftira meselesine getirebilmek için.zira bu beddua meselesinin “Nedenide” İftira “Neden” olduğu şeylerde İftira!

Fethullah Hoca’yı dinleyenler (ben en az 10,15 senedir dinlerim) bilirlerki bütün sohbetlerinde hoşgörüden,hoşgörmekten, saldırılara maruz kalınsada saldırmamaktan,yakışıksız sözlere muhatab olunulsada karşısındakini yakışık sözlere muhatab etmemekten bahseder.Evet ne yazikki namı diğer HOCA EFENDİ türkiyede abartısız,tartışmasız bu türlü şeylere en çok maruz kalan kimsedir.kendisi hep hoşgörmekten,tevazudan,kötülüğe kötülükle karşılık verfmemekten bahseder ama adeta kendisine düşman olan kesimler tarafından onyıllardan beridir hiçdurmdan bu türlü saldırılara hep maruz kalmıştır ama bir Mevlana gibi bir Yunus gibi (Aleyhimüsselam) hoş görü çizgisinde kalmıştır.ve her zaman bana ne yapılırsa yapılsın ben ayni ile karşılık vermeyeceğim demiştir.Ama geçen günlerde yaptığı sohbette kimsenin beklemediği bir şey oluverdi.onyıllardır kendisini linç etmek için ellerindeki bütün imkanları kullananlar köşe yazarları,medyaşörler,klavye kahramanları,sokakta çekiştirenler şaşkınlıktan gözlerini dört açarak O’nun Gazap ve öfke saçan bir Fırtınaya benzeyen Bedduasına şahitlik ettiler.

ve sonra “işte Fethullah Gülenin Hoşgörü abidesi yüzü,Bir müslüman hiç böyle beddua edermi,bir Hocaya bu yakışırmı” dediler…

Ne garip değilmi kendisini yerden yere vuran kalemler,klavyeler,diller beddua edince birden onun hgoşgörüsünü,bir Hoca efendi olduğunu,beddua etmemesi gereken bir müslüman olduğunu harırlayı vermişlerdi birde ona ahlak ve din dersi vermeye soyundular evet Fethullah Gülen beddua etmeden önce CIA ajanı,İsrail yanlısı,Papanın elini öpen,Derin devlet,çete lideri,galdyo v.s v.s v.s idi oysaki.

(bazı bizden kardeşlerde var onların içerisinde.kendimize bakalım önce kardeşler hoca efendi yıllardır o sabır taşının çatlaması için bizim ömrü BİLLAH çekmeyeceğimiz çileyi çekti,duymayacağımız şeyleri duydu,sürgünler hapishanelere katlandı.onun meselesi vatan,din,iman,mesele idi.bedduayıda kendi nefsi için değil hizmete atılan iftiralara dayanamayarak etti videoyu dikkatle izleyiniz.)

Fethullah Hocaya yapılan yakıştırmalar o kadar çok ve çeşitlidir bir noktadan sonra gülmeye başlarsınız.bir insanın aynı anda bu kadar çok şey olabilmesine imkan yoktur .bu hayal ürünü ve ben söyledim oldu türü işlerden karşılaştığım ilginç bir iki tanesini paylaşayım.

geçenlerde .çok ilginç bir tartışmaya rastladım Fenerbahçeli ve Galatasaraylı 2 kişi futbol hakkında tartışıyorlardı tartışmada Hakan Şükür’ün de adı geçiyordu Fenerbahçeli Galatasaraylıya dediki sizin arkanızdaa zaten Fethullah Gülen var sizi cemaat destekliyor zaten diye çıkıştı.bana oldukça tarji komik geldi bu durum.

Ekmek aldığım fırına girer girmez bir amca’nın şöyle dediğini duydum Fethullah’ın serveti(veya yönettiği para dedi tam hatırlamıyorum o kısmı) 25 Milyar dolarmış,Fethullahda olan para devlette yok!

siz yıllar yılı Hoca efendiyi yerden yere vurun uzaktan yakından alakası olabilecek bir şey varsa hemen O’nu onla yaftalyın futbolun f’sinden anlamayın adamı şikeci,kendisi için savcı Nuh Mete YÜKSEL tarafından ”araştırdık Züğürt bulduk” denilen adamı haramzade milyarder yapın Beddua edince yakıştımı Hocam diyin yada daha kötüsü aslında beddua etmediği güçlü birsine O’na Beddua ettmiş gibi lanse edin ...

Zengin olmak suçmu ?
Biz komünizmlemi yönetiliyoruz?mal mülk sahibi olmak,yani bir nevi zengin olmak kominizmde yasaktır.bu kapalı ekonomik sistem ise dünyanın dev devletler Rusya Federasyonu,Çin tarafından bile uzun zaman devam ettirebilmiş değildir.kominizmi hala ayakta tutmaya çalışan çok az bir ülke kalmıştır onlarda kendilerine göre bir koministik sistem uygulamak,kominzmi daha yumuşak bir hale getirmek zorunda kalmışlardır.demokrasilerde herkes dilediği kadar para kazanabilir.25.30,50 100 milyar tl veya dolar çalışıyorsanız ve kazanıyorsanız dilediğiniz kadar zengin olabilirsiniz.ne kanunen ne dinen bir mahzuru yoktur bunun.

Ama Fethullah Hoca bahsedildiği gibi milyar dolarlar sahibi olan zengin biri değildir.Bildiğiniz gibi bu saygıdeğer din alimi 28 şubat sürecinde çok badireli günler geçirdi. zamanın en faal savcısı Nuh Mete Yüksel HOCAEFENDİ hakkında mali tahkikat yapar ve sonunda onun maddi durumu hakkında şöyle der “Araştırdık züğürt bulduk”

28 şubat 1997’de yaşanmış bir şeydi üzerinden çok zaman geçti derseniz.zengin olmanın yasak veya kötü bir şey olmadığını ve HOCA EFEDİNİN 38 kitap(benim bildiğim sayı) yazmış biri olduğunu hatırlatırım.

Aslında Fethullah Gülen Hoca beddua etmedi.hatta dua bile etti videoları dikkatle izleyiniz kimlere ve ne için beddua ettiğini anlayacaksınız.kendisine yapılana değil hizmete atılan iftiraya haklı olarak kızmış durumda.

asıl mesele bizim ümmet olarak bize çok hizmeti olmuş bir mü’min kardeşimize atılan bu iftiralara hiçbir şekilde karşılık verme-memizdir.bırakın bir alimi hatta sevmediğiniz biri bile olsa hakkı söylemek gerek.diğerleride meydanı boş buluyor diledikleri gibi at koşturuyorlar.bu kadar vurdumduymaz olmaya,etliye sütlüye karışmadan en muhterem,en saygıdeğer,PEYGAMBER (ALEYHİSSELAM) VARİSİ ünvanını hakkı ile taşıyan alimlerimize yapılanları hiç umursamamaya hakkımız yok!dün CÜBBELİ AHMED HOCA bu gün HOCA EFENDİ değerlerimizi böyle yedirir,ezdirirsek yarın Mahşerde ALLAH TEALA’NIN,RASULULLAH’IN yüzüne nasıl bakacağız? bu meseleler hiçde önemsenmeyecek meseler değil.

Daha kötüsü nedir biliyormusunuz iftiracıların tuzağına düşüp HOCA EFENDİYE vay neden beddua ettin,vay beddua edilirmi diyen kardeşler bile var.bizler dar görüşlü ve sığ sabırlı insanlarız telefonumuz biraz aksilik yapsa laneti basıyoruz,biri biraz bizi kızdırsa belayı savuruyoruz.

Youtubede ki video’nun ismi :
2013 12 16 Bamteli Özel | Yolsuzluk