recm konusu ve ateistler ne diyor bakalim

Yine ateist sitelerinden derlenen bir makale konusu da recm konusudur buyrun Her ne kadar Kuran'da, insanlık dışı bir uygulama olan RECM geçmiyorsa da, RECM resmen İslam hukukunda (Şeri hükümlerde) bulunmaktadır. ...


Ağaç Şeklinde Aç19Beğeni

  1. Alt 10-20-2008, 22:42 #1
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Yine ateist sitelerinden derlenen bir makale konusu da recm konusudur buyrun

    Her ne kadar Kuran'da, insanlık dışı bir uygulama olan RECM geçmiyorsa da, RECM resmen İslam hukukunda (Şeri hükümlerde) bulunmaktadır.

    Recm'in aşağıdaki sözlerden nesh edilip, hükmünün baki olduğu iddia edilmekteymiş;

    'Es-şeyhu ve'sseyhatu izazeneya fercumü hüma...'

    İslam dünyasında yuzyıllardan beri uygulanan recm, gerçekte İslam'a Yahudi'lerden geçmiştir. İslam öncesi Arap'larda recm cezası bulunmamaktadır. Bu ceza, Yahudi uygulamalarını ve Tevrat'i iyi bilen Muhammed tarafından Arap toplumuna kazandırılmıştır. Yahudilerin bile çok zaman önce bıraktığı bu ceza, gelişmiş modern(?) bazı İslam ülkelerinde halen uygulanmaktadır. Yani recm, diğer bir uhrevi dinden sorgulamadan alınmış ilkel bir ceza yöntemidir.

    Kuran'ın derlenmesi esnasında, sertlik yanlısı olan Ali taşlama Ayeti'ni Kuran'a sokmak istediyse de, iki şahit getiremediğinden bu isteğini gerçekleştirememiştir. Her ne kadar Ali'nin çabaları bu cezayı Kuran'a sokmaya yetmediyse de, recm yüzyıllar boyu en sert şekilde uygulanmış, sayısız canlar atılan taşlar altında verilmiştir.

    Gerçekte İslam'a inanılıyor ise, İslam hukukunda bulunan bir ceza müessesi olan RECM'e de inanılmalı, resmen kabul edilmelidir. Kuran recm'i tasdiklemediği gibi yasaklamamaktadır da.. Kuran'ın indiği dönemlerde fiilen uygulanan, bilinen bir ceza olan recm, Kuran'da yasaklanabilecekken, yasaklanmamıştır. Oysa ki Kuran'da pek çok şey yasaklanmaktadır. İşin aslı, recm cezası karşısında sessiz kalan Kuran, bu cezayı üstü örtülü bir şekilde onaylanmaktadır.

    Herneyse, şimdi İslam ceza hukukunun recm ile ilgili koyduğu kurallara bir göz atalım;

    En başta bilmemiz gereken, Recm'in esasen kadınlara yönelik bir ceza olduğudur. Her ne kadar erkek de recm edilebilir ve bir çok erkek recm edildiyse de, erkek diyet ödeyerek recm'den kurtulabilir, kadının bu hakkı yoktur.

    Recm'in zina suçu karşılığında verilmiş bir ceza olduğunu hepimiz biliyoruz. Zina'nın ispatı için dört şahit gerekmektedir; bu şahitlerin yalanı ortaya çıkmadıkça, yalan söylemesi durumu değiştirmez. Kadın yalan söylenerek recm edilmiş, yalan sonradan ortaya çıkmış ise, yalan söyleyenin cezası sadece 80 deynektir. Yine zina suçunda bulunup, bu suçu ispatlayamayanların cezasi da 80 deynektir (Nur-4). İslam ceza hukukuna göre, zina iddiasında bulunan dört şahitten birisi köle ise, zina iddiasi kabul edilmez. Diğer üç şahit 80'er sopa yerler, köle ise sadece 40 sopa yiyecektir. Zina davası açan davayı geri çeker, yani davadan vaz geçerse, şahitler 80'er sopa yerler. Şahitlerden birisi ölürse, diğer üç şahidin şahitliği kabul edilmez ve 80'er sopa yerler. Yukarıda anlattığımız nedenlerle sopa yiyenler, sopa yemelerinin yanı sıra, artık bir daha şahitlikleri kabul edilmez ve tamamen günahkar sayılırlar. Yani görüldüğü gibi zina iddiasına şahitlik yapmak da oldukça risklidir. (Tabidir ki, bu cezalar, güya zina iddiasında bulunmayı zorlaştıran cezalarmış gibi görünmektedir. Uygulanmışmıdır, ne kadar caydırıcı olmuştur bilemiyoruz.)

    Recm cezası evli bir erkek ile, evli bir kadının zina suçu işlemesi durumunda uygulanmaktadır. Zina yapan evlenmemiş yetişkin kızlar için recm değil, Nur-2'deki 100 sopa cezası uygulanır. (Fakat pratikte buna dikkat edilmişmidir, uygulanmişmıdır bilemiyorum. Ayrıca dul kadınların durumu nedir?)

    Köle mülk, mülk'ün de mehir nedeni ile nikah'a benziyor olması yüzünden, köle ile yapılan zina da recm ile cezalandırılmaktadır. (Köle bir maldır. Cariyeler erkeğin karısı sayılmamakla birlikte, erkegin malı olduğundan recm uygulanmaktadır. Tersinden bakarsak, erkegin karısı, erkeğin malıdır.)

    Bir de LİAN mevzusu bulunmaktadır; buna göre koca karısını zina ile suçlar ve dört şahit getiremezse, recm'e gidilmez. Şahitler huzurunda karı-kocanın boşanması sağlanır.

    Recm cezası infaz edilirken, şikayetçi ve şahitlerin de infaz esnasında hazır bulunmaları gerekmektedir. Hatta taşlamaya şahitler ve sikayetçilerin başlaması zorunludur. İnfaz esnasında şahitler ortamda değiller veya oradalar fakat ilk taşı atmıyorlarsa ceza düşmektedir. Çünkü bir süphe uyanır ve recm cezası herhangi bir şüphe duyulursa düşer.

    Görüldüğü gibi nereden bakılırsa bakılsın tamamen ilkellik olan bu ceza ve kurallar, insanlık onurunu ayaklar altına alan, kabul edilemez uygulamalardır. Bilinmesi gereken en önemli ayrıntı ise, bu ve benzeri kuralların uygulanıyor veya uygulanmıyor olması değil, İslam var oldukça bu ilkelliklerin de var olacağıdır.

  2. Alt 10-21-2008, 00:31 #2
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    Klasik ateist cümleleri. Cümleyi kur, sonra bunu tersinden bu anlam çıkar diyerek yönlendirmeli yorumla. Her neyse, detaylı olarak yazmak yerine bi cümle dikkatimi çekti. Onu alıntı yapmayı düşündüm.

    alptraum´isimli üyeden Alıntı
    Gerçekte İslam'a inanılıyor ise, İslam hukukunda bulunan bir ceza müessesi olan RECM'e de inanılmalı, resmen kabul edilmelidir. Kuran recm'i tasdiklemediği gibi yasaklamamaktadır da.. Kuran'ın indiği dönemlerde fiilen uygulanan, bilinen bir ceza olan recm, Kuran'da yasaklanabilecekken, yasaklanmamıştır. Oysa ki Kuran'da pek çok şey yasaklanmaktadır. İşin aslı, recm cezası karşısında sessiz kalan Kuran, bu cezayı üstü örtülü bir şekilde onaylanmaktadır.

    Ateistler Kuran'ın içeriğini "Muhammet yazdı" derler. (S.A.V.) Ancak; insan söylediğinde samimi değil ya da tam manasıyla kalbine işleyememiş durumda ise, böyle cümleler kurar. İnandığını söylediği cümleler ile çelişir, farkında olmaz. Bu cümleyi kurana sormak lazım, Kuran'ı kim indirdi diye.!

    selametle..

  3. Alt 10-21-2008, 00:49 #3
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Hocam aslinda recm e tek Kuran(tabirini anca böyle buldum affedin) diyen kardeslerimizde inanmiyor konuyu o acidanda degerlendirebiliriz

  4. Alt 10-21-2008, 00:55 #4
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    Ama boyutları farklı. Bir taraf Kuran'a inanıyor öteki direk red ediyor.
    Burada RECM konusunu mu tartışıyoruz, atesitlerin bu konuya bakış açılarını mı? Ben 2. durum halini düşündüm.

    selametle..

  5. Alt 10-21-2008, 01:09 #5
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Aslinda 2 konu dahili tartisilabilir. Cünkü birbirlerine bagli konular. Bugün Ateist recm i elestiriyorsa bizde recmin dayandirildiklarini savunacaksak bu durumda ikisinide almis oluyoruz sanirim

    Yanlismi dedimki

  6. Alt 12-06-2008, 03:15 #6
    webdogu Mesajlar: 8
    Selam,

    Recm, Kuran'da bulunmayan, kökeni ve Islam'a aitligi bile -zan- ile baglanan, zamaninda uygulanmisligi ya yahudilere ki onlarin kitablarinda farzdir ve kendisine gelen yahudilere kendi kitablarindan hükmetmesi geregi uygulattigi bir kanundur, Kuran bunun cezasini Nur suresinde vermistir, neden bunun icin -saglam bir bilgiye dayanmadan- sahiplenerek Kuran inkarcilarina koz veriyorsunuz ki..?

    Recm konusunu cok güven duydugunuz alimler yerine kendiniz arastirdiniz mi? Bir keçinin insafina mi kalmistir sözde recm ayeti? Dedigimi bilgisi olan anlamistir, gerekirse acalim da.. O alimleri de sonucta birileri bize aktariyor.. Eger biz düsünme muhakeme etme anlama kabiliyetinden yoksun bir yaratiksak insan olarak, Kuran'in bize indirilip oku anla uygula denmesinin esprisi nedir?

    Kitabindan ödev veren ama onu anlasilmaz kilan sadist bir yazar midir ALLAH, yoksa gayet anlasilir bir kitabi anlama kitligi ceken düsük zekali insanlara ödev veren psikopat bir yazar midir, hangisi sizce? Hiçbirisi elbette..

    Recm konusunda geleneksel bize -ögretilmiş- düsünceler dogrultusunda savunacak arkadaslar varsa tartismaya ve bildiklerimi paylasmaya hazirim.. Yeter ki dogru bilgi olsun..

    Recm, Kuran'la, Islam'la alakasi olmayan, tamamen -israiliyat- kökenli, yani yahudilerin düsman kesiminin "dinlerini yok edemedik kendimizinkine benzetelim- kampanyasinin ürünlerinden sadece biridir, roma bile yükselisini yenemedigi hristiyanligin imparatorluk ve hatta sarayinin icine girmesine ancak bu sekilde izin vermistir, onu özünden reforme edip eski dinine benzeterek!..

    Ilk ayeti "Oku!" olan bir kitaba inanmis insanlariz, kiymetini ve anlamini bilelim..

    Selametle..

    Konu webdogu tarafından (12-06-2008 Saat 03:18 ) değiştirilmiştir. Sebep: iste öyle.. =)
  7. Alt 12-06-2008, 04:06 #7
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Recm ile alakali nur suresinde herhangi bir ceza verilmistir ama bunu gelenekci müslümanlar göremiyor mu demek istiyorsunuz?

    Bence en güzeli ayeti buraya kopyalamaniz ve o ayet üzerinde konusmamiz yararli olur. Ayrica bu keci izahatinide tam anlayamadim sizce söylediginiz cümle ile su asagidaki ayet arasinda ne kadar büyük bir anlasmazlik var degil mi?

    “Şüphesiz ki, Kur’an’ı biz indirdik ve onu koruyana da biz olacağız” (Hicr, 15/9)

    Bu arada birde Kuran-i Kerim sizin icin nasil bir kitaptir nasil okunur ne anlasilmasi gerekir. Aslinda bunu en azindan bu acidan düsünmeliyiz yoksa kimisine siir kitabi kimisine roman kimisine farkli gelebilir. Örnegin suradaki ayet demek istediklerimi kesinkez vurguluyor

    Hani hem Allah'ın nimet ve ihsanına, hem de senin iyiliğine nail olmuş olup da hanımını boşamaya karar vermiş olarak sana danışmaya gelmiş olan kişiye sen: "Eşini yanında tut Allah'tan kork!" demiştin.Allah'ın açığa çıkaracağı bir durumu içinde saklamıştın, çünkü insanlardan çekinmiştin. Halbuki asıl Allah'tan çekinmen gerekirdi.
    ahzab suresi 37

    Reck konusunda her Mezhep ayni görüstedir bu dikkatinizi cekti mi peki?

  8. Alt 12-06-2008, 18:59 #8
    AnTiKa Mesajlar: 73
    Kuralı (recm) koyan Allah cc ve Rasulullah sav zamanında uygulanmıştır.

    Recmi hazmedemeyenler Allah cc dan daha mı merhametlidirler?

  9. Alt 12-06-2008, 23:18 #9
    şafak Mesajlar: 26
    Din ile alakalı olan bir konu Kuran da yazmıyorsa,Hadis i Şeriflere,Hadis-i Şeriflerde yazmıyorsa büyük alimlerin icma ile yazdıkları tefsirlere ve ilimlere müracaat edilmelidir.Kuran da recm ile ilgili ayeti araştırmadım ama Peygamber Efendimiz(S.A.V) zamanında ve Hz. Ebubekir zamanında bu ceza tatbik edilmiştir.
    Ateistler bugüne kadar din ile alakalı olan hangi konuda insaflı yorum yapmışlarki recm konusunda doğru dürüst tez ileri sürsünler.Zina kötü bir şey olmasaydı İslamda bu ceza tatbik edilirmiydi.Bu cezanın caydırıcılığı var demekki islamda uygun görülmüş.Zina ve fuhşiyat almiş başını gidiyor.Recm cezasını eleştiren ateiste sorun bakayım karısı ve kızı başkalarıyla zina yapsa tepkisi ne olurdu.

  10. Alt 12-07-2008, 16:39 #10
    Metin mete Mesajlar: 547
    AnTiKa´isimli üyeden Alıntı
    Kuralı (recm) koyan Allah cc ve Rasulullah sav zamanında uygulanmıştır.

    Recmi hazmedemeyenler Allah cc dan daha mı merhametlidirler?


    Allahin bu hükmü koyduguna hangi beyyine ile iman ediyorsunuz?Hazmetmek ancak gercek beyyine ile oldugundan biz farz edinki hazmedemiyoruz ya siz?

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.