CENNETİN ANAHTARI
Gürz b.vebre’den rivayet olunuyor.
Şam halkından yakın dostlarımdan bir zat,özel bir hediye olmak üzere Müsebbeat-ı Aşere’yi bana vermişti.kendilerine bu enfes hediyeyi kimden aldığını sordum.İbrahim Etteymi hazretlerinin verdiğini,kendisine ise Hızır a.s nin hediye ettiğini söyledi.birgün kabe-i muazzama’nın yanında zikir ve tesbihle meşgul iken gayet güzel bir kimse zuhur edip selam verdiler.bu zat uzun boylu ve yakışıklı idi.İbrahim Etteymi hazretleri gerek güzel duruşundan,gerek nezaret ve tavrına şaşırıp ismini ve geliş sebebini sordu.bu şahıs İbrahim Etteymi’yi merak ve endişesinden kurtarmak ve kendisi ile iftihar olunan sırrı en yüksek makama eşit bir dereceye eriştirmek düşüncesi ile isminin Hızır olduğunu ve İbrahim Etteymi hazretlerini sevdiği cihetle onu aydınlığa kavuşturmak,Müsebbeat-ı Aşere’yi tarif etmek ve öğretmek niyetinde bulunduğunu,bu Müsebbeat-ı Aşere’yi güneşin doğuşu ve batışından önce okumak ve hiçbirvakit terk etmemek gerektiğini be hediyeyi kendisine Sultanül Enbiya (sav)den ihsanda buyurduğunu,dolayısı ile ecir(daha çok ibadet ve iyi ameller ve sabır, tevekkül karşılığında verilen sevap.)ve sevabını ancak Peygamber Efendimiz (sav)den sorup öğrenebileceğini söyleyip ortadan kayboldu.İbrahim Etteymi hz.leri bunu merak ederek Müsebbeat-ı Aşere’yi okumaya başladı.aynı zamanda Efendimiz (sav)den bu duanın ecir ve sevabını öğrenmek isterdi.bir gece kendisinin,rüyada cennete girmiş olduğunu gördü.hayrete değer ve insan aklının alamayacağı birtakım acayip şeyler gördü.bu gördüğü acayip şeylerin kimlere mahsus olduğunu sordu.Efendimiz (sav), bunlar Müsebbeat-ı Aşere’ye devam eden Salih mümin kimseler içindir buyurdular.sonra cennet bahçelerini gezip dolaşırken, Sultan-ı Kevneyn Efendimiz görüldü.yanında yetmiş büyük peygamber ile yetmiş saf melek bulunmaktaydı.meleklerinin safının uzunluğu doğu ile batı arası kadardı.Peygamber Efendimiz (sav),İbrahim Etteymi’ye selam verdiler ve ellerinden tutup iltifat ettiler.İbrahim Etteymi,Efendimiz (sav)in keremi iltifatına mazhar olup,Hızır a.s ın sözlerini iletti. Efendimiz (sav) cevap olarak; evet Hızır doğru söyledi.size her ne anlattıysa hepsi doğrudur.Hızır yeryüzünde bulunan ebdalların reisi ,yeryüzündeki bütün alimlerden daha alimdir.aynı zamanda Allah’ın bir askeridir.Allah’a yemin ederimki, Müsebbeat-ı Aşere’yi okumaya devam edenlere büyük bir mertebe ihsan buyurulur.onlar eğer cenneti rüyalarında görmezlerse dahi bütün büyük günahları bağışlanır.ilahi gazap üzerlerinden kaldırılıp bir seneye kadar sol taraflarındaki günah yazan meleklere günah yazmamaları emrolunur.bu ameli Allah’ın said olan kulları eda,şaki olan kulları terkedreler, buyurdular.
Müsebbeat-ı Aşere
1-Fatiha-i Şerife
Elhamdü lillâhi rabbil'alemin. Errahmânir'rahim. Mâliki yevmiddin. İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în, İhdinessırâtel müstakîm. Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn.
2-Felak Süresi
Kul e'ûzü birabbilfelak. Min şerri mâ halak. Ve min şerri ğasikın izâ vekab. Ve min şerrinneffâsâti fil'ukad. Ve min şerri hâsidin izâ hased.
3-Nas Süresi
Kul e'ûzü birabbinnâsi. Melikinnâsi. İlâhinnâs. Min şerrilvesvâsilhannâs. Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâsi. Minelcinneti vennâs.
4-İhlas-ı Şerif
Kul hüvellâhü ehad. Allâhüssamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad.
5-Kafirun Süresi
Kul yâ eyyühel kâfirûn. Lâ a'büdü mâ ta'büdûn. Ve lâ entüm âbidûne mâ a'büd. Ve lâ ene âbidün mâ abedtüm. Ve lâ entüm âbidûne mâ a'büd. Leküm dînüküm veliye dîn.
6-Ayet-el Kürsi
Allahü la ilahe illa hüvel hayyül kayyum.La te huzühu sinetün ve la nevm.Lehü m afis semavati vema fil erd.Menzellezi yeşfeu indehu illa biiznihi.Ya lemü ma beyne eydihim vema halfehüm vela yühitune bişey in min ilmihi illa bima şae vesia kürsiyyüssemavati vel erd.Vela yeudühü hıfzuhuma ve hüvel aliyyül azim.
7-Sübhanellahi vel hamdü lillahi ve la ilahe illellahü vallahü ekber.
8-Salavat-ı Şerife
Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali Muhammed.
9-İstiğfar
Estağfirullah
10-Allahümmef’al bi ve bihim acilen ve ecilen fid dini ved dünya vel ahirati ma ente lehü ehlün ve la tef’al bina ya Mevlana ma nahnü lehü ehlün inneke gafurun rahıymün cevvadün kerimün raufün rahıym.
Kaynak:Dua ve şifa demetleri (Pamuk yayıncılık)