Eger bir gün habersiz gidersem!!!!

Pazartesi aksam bir hal ile hallendim,Sanki ölümle karsilastim,öyleki hazirligimi yaptim ve yatagima uzandim.Gelen bas ile gözüm üstüne dedim ve kendimi biraktim.Artik beklemeye basladim,Ha geldi ha gelecek diye"La Ilahe Ilallah"dedim ve ...


  1. Alt 06-05-2008, 01:49 #1
    Metin mete Mesajlar: 547
    Pazartesi aksam bir hal ile hallendim,Sanki ölümle karsilastim,öyleki hazirligimi yaptim ve yatagima uzandim.Gelen bas ile gözüm üstüne dedim ve kendimi biraktim.Artik beklemeye basladim,Ha geldi ha gelecek diye"La Ilahe Ilallah"dedim ve kendimi hazir bir vaziyette sonsuzluk olan zamana kadarki mutlak yoklugun kucagina teslim ettim.Bu arada kendime sordum acaba gönül rahatligi ilemi yoksa bazi süphelerlemi gidiyorum diye öz elestiri yapmaya calistim,Evet bazi bildigim günahlarim vardi ama Sirk denen olguyu yikmistim(Allah en iyisini bilir)Resulü Resul gibi seviyordum,Ahiret gününe inaniyor meleklerin varligina kaniydim.Bir eksigim varmi diye kendimce olmadik seyler sordum ama en huzurlu yanim Ben Müsrik degildim(En dogrusunu Allah bilir)Hanif olmaya calismistim cahiliyeden kurtuldugumdan beri,aracilari cikarmis dilekceyi bizzat hazirlamaya calismistim,Tagutlara savas acmis Alemlerin Rabbinden baska Efendi edinmemeye özen göstermistim.Ama velakin gönül dostlariyla bir veda yapamamistim.Iste simdi hepinize eger birgün aniden gidersem hosca kalmanizi Allahin ipine sarilmanizi ve Kurandan baska bir seye önem vermemeniz dilegiyle Alemlerin Rabbine emanet ediyorum.

  2. Alt 06-05-2008, 02:31 #2
    yelken06500 Mesajlar: 38
    evet ima ile ifaa nın aynı yola çıktığı bir mesaja daha tşk.derken aslında rutin olması gerekİrken(tekrarlanması ve kıyamete kadar devamı olması sebebiyle) sanki her defasında ilk kez gerçekleşiyormuş gibi karşılaştığımız yeni bir başlanngıca son'un bu kadar yakınlığını hisettirebilmeye selam!!!

  3. Alt 06-05-2008, 15:26 #3
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Herkesin dostlarina tanidiklarina önceden yazilmis bir vedasi istegi olmali tabiki.Seninde bu hissiyati yasaman ve bizlerle paylasman cok hos olmus abi.Ne diyelim fazla söze ne hacet.

  4. Alt 06-05-2008, 15:34 #4
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    Aslında hepimizin sahip olduğu yada en azından sahip olması gereken hisler bunlar...
    bizlerle paylaştığınız için teşekkürler abicim

  5. Alt 06-07-2008, 00:22 #5
    Metin mete Mesajlar: 547
    Abese 21:”Sonra öldürdü onu, kabre koydurdu onu.

    22:Sonra dilediği zaman diriltip ortaya çıkardı onu.”


    Kıyamet26-30:”İş, onların sandığı gibi değil! Can, köprücüklere
    dayandığında,

    Kim var okuyup üfleyecek?" denilir!

    Sezinlemiştir ki odur ayrılık. Dolaşmıştır el-ayak/kol-bacak. Rabbine doğrudur o gün sevkiyat.”

    Kaf19: Ölüm sarhoşluğu hak olarak geldi. İşte bu, senin kaçıp durduğun şeydir.

    Yasin68: Kimi uzun ömürlü kılarsak, onu yaratılışta gerisin geri çeviririz. Hâlâ akıllarını işletmiyorlar mı?

    Fatır11: Allah sizi bir topraktan, sonra bir spermden yarattı; sonra sizi çiftler haline getirdi. O'nun ilmi dışında, bir dişi ne hamile olur ne de doğurur. Yaşayan bir varlığa daha çok ömür verilmesi de onun ömründen biraz azaltılması da mutlaka bir Kitap'ta yazılıdır. Bu, Allah için gerçekten çok kolaydır.

    Vakıa60,61: Ölümü aranızda biz takdir ettik. Biz önüne geçilecekler değiliz. Yerinize diğer benzerlerinizi getireceğiz ve sizi bilemeyeceğiniz bir şekilde yeniden oluşturacağız.

    Enam2: Sizi bir balçıktan yaratmış olan O'dur. Sonra hüküm verip bir süre belirlemiştir. Belirlenmiş başka bir süre de onun katındadır. Bütün bunlardan sonra siz hâlâ kuşkulanıp duruyorsunuz.

    61,62: Kulları üzerinde egemenlik sahibi Kaahir'dir O. Üzerinize koruyucular gönderir. Nihayet ölüm birinize geldiğinde, elçilerimiz onu vefat ettirirler. Ne vaktinden önce iş yaparlar onlar ne de vaktinden sonra. Nihayet onlar gerçek Mevlâ'ları olan Allah'a götürülürler. Gözünüzü açın! Hüküm yalnız O'nundur. Ve hesap görenlerin en süratlisi de O'dur.

    Zümer42: Allah, canları, ölümleri sırasında alır, ölmeyenleri de uykuları sırasında. Sonra, haklarında ölüm hükmü verdiklerimi alıkoyar; ötekileri, belirlenen bir süreye kadar salıverir. Bunda, iyice düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.

    Mümin67:O O'dur ki; sizi önce topraktan, sonra bir spermden, sonra bir embriyodan yarattı. Sonra sizi bebek olarak annelerinizin karnından çıkarıyor, sonra güçlü çağınıza ulaşasınız ve nihayet ihtiyarlar olasınız diye sizi yaşatıyor. İçinizden bir kısmı daha önce vefat ettiriliyor. Tüm bunlar, belirlenen bir süreye ulaşasınız ve aklınızı işletesiniz diyedir.

    Nahl70: Allah sizi yarattı, sonra sizi vefat ettirecek. İçinizden bazıları, ömrün en basit ve düşük noktasına geri çevirilir ki, bir ilimden sonra hiçbir şey bilmez olsun. Allah Alîm'dir, Kadîr'dir.

    Enbiya34,35: Senden önce hiçbir insana ölümsüzlük vermedik. Şimdi sen ölürsen, onlar ölümsüz mü olacaklar?" Her canlı, ölümü tadacaktır. Biz bir imtihan olarak sizi şer ile de hayır ile de deniyoruz. Sonunda bize döndürüleceksiniz.

    Müminun15: Sonra siz bütün bunların ardından mutlaka öleceksiniz.

    Secde11: Söyle onlara: "Size vekil edilen ölüm meleği canınızı alır, sonra doğrudan doğruya Rabbinize döndürülürsünüz."

    Ankebut57: Her can, ölümü tadacaktır; sonra bize döndürüleceksiniz.

    Ali İmran145:Allah'ın izni olmadıkça hiçbir kişi ölmez. Vakti belirlenmiş bir yazıdır o. Dünya çıkarını gözetene ondan veririz; âhiret yararını gözetene de ondan veririz. Şükredenleri ödüllendireceğiz biz.

    185: Her benlik ölümü tadacaktır. Hak ettiğiniz karşılıklar size, kıyamet günü, eksiksiz bir biçimde mutlaka verilecektir. Ateşten uzaklaştırılıp cennete sokulan kesinlikle kurtulmuş olacaktır. İğreti-sefil hayat aldatıcı bir yararlanmadan başka şey değildir.

    Ahzab16,17: De ki: "Eğer ölümden yahut öldürülmekten kaçıyorsanız, kaçmak size hiçbir yarar sağlamaz. Böyle bir durumda sadece azıcık/az bir süre nimetlendirilirsiniz." De ki: "Allah size bir kötülük murat eder yahut bir rahmet dilerse, Allah'la aranıza kim girebilir?" Onlar kendileri için, Allah'tan başka ne bir dost bulabilirler ne de bir yardımcı.

    Nisa78: Nerede olursanız olun ölüm sizi yakalayacaktır. Titizlikle korunan muhteşem kulelerde olsanız bile. Onlara bir iyilik isabet ettiğinde, "Bu, Allah katındandır!" derler. Ama kendilerine bir kötülük dokunduğunda, "Bu senin yüzündendir." derler. De ki: "Hepsi, Allah katındandır." Şu topluluğa ne oluyor ki, neredeyse hiçbir sözü anlamıyorlar!

    Rahman26: Yer üzerinde bulunan herkes yok olacaktır.

    Münafikun11: Allah, süresi gelmiş olan bir canı geriye asla bırakmaz! Ve Allah, yapıp etmekte olduklarınızı çok iyi haber almaktadır.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.