Sitemizde cogu sayfalarimizda w3 standartlarina göre yanlis kodlamalar mevcuttu. Peki neden w3 standartlarina göre ayarlamamiz gerekir. Arama motorlarinin siteyi daha iyi ve rahat indekslemesini saglayarak siz üyelerimizin yazdigi konular ön plana cikmaktadir. Normalde ufak tefek hata sayisi cok önemli degildir. Yinede ben bunu en önemli sayfalarimizda 0 a indirerek daha rahat indekslenmesi icin yardimci olmus bulundum

Örnek vermek gerekirse ;
Ana sayfa :

[Valid] Markup Validation of http://www.muhakeme.net/ - W3C Markup Validator

Herhangi bir konu sayfasi :

[Valid] Markup Validation of http://www.muhakeme.net/besiktas-i-sayalim-t4992.html - W3C Markup Validator

Peki son olarak w3 nedir sorusuna da su sekilde cevap vereyim

" w3 yani (World Wide Web- Dünya çapında Ağ) in kısalmasıdır.
gayri resmi olarak internetin ilk sitesi.
Bizim TSE (Türk Standartları Enstitüsü) nün internet versiyonu diyebiliriz. internetteki standartları belirleyen oluşum.
"Tim Berners Lee" 1989'da HTML programlama dilini geliştirerek insanlığa internetin kapılarını açtı.1994 yılında Ağ ile ilgili standartları dünya çapında belirleyecek açık bir kurum olan W3C'yi kurdu,halen de başkanlığını yapmaktadır. 1999'da Time dergisi tarafından 20. yüzyılın en büyük 100 zekası arasında sayılan Berners-Lee bir çok ödül ve ünvan sahibi bilgisayar profesörüdür. Şu an MIT üniversitesinde prof'luk yapmaktadır.Google dahil bir çok dev internet şirkete danışmanlık yapmakta.
Şu an ERCIM (France)- Keio Univ.(Japan)- MIT Univ (USA) bilgisayar mühendisliği bölümlerinin ortak yürüttüğü bir konsorsiyumdur w3.org amacı internetin standartlarlarını belirlemek.
Örnegin bir browser yazılım şirketiniz var, yazdığınız programın tüm dünyada kabul görebilmesi için w3 standartlarını tamamen desteklemesi gerekmekte.
Yada yaptığınız web sitesinin tüm browserlarda sorunsuz şekilde görüntülenmesi için w3 standartlarına uyması gerekiyor.

Kaynak : r10 "