Tsört kampanyasindan aciklama ve adres göndermeleri

Yollarsaniz adresim ********************** yollanirsa sevinirim bu çalişmalarinizdan dolayi herkese teşekkür ederim ...tunca... Düzeltme: Adresinizi buraya yazmayınız.Özel mesajla bildiriniz....



  1. Alt 05-20-2009, 11:54 #21
    tunca90 Mesajlar: 4
    Yollarsaniz adresim ********************** yollanirsa sevinirim bu çalişmalarinizdan dolayi herkese teşekkür ederim ...tunca...

    Düzeltme:Adresinizi buraya yazmayınız.Özel mesajla bildiriniz.

    Konu kipchak tarafından (05-21-2009 Saat 17:54 ) değiştirilmiştir. Sebep: düzeltme
  2. Alt 05-22-2009, 00:25 #22
    orcun90 Mesajlar: 2
    Kırtırık bi t-shirt için Tc no.sunu, adresi, tel.i vereceğiz ha!
    Daimi insanlar kim,gelip geçiciler kim,buna kim karar veriyor? Burası neresi huuu

  3. Alt 05-22-2009, 02:45 #23
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    @orcun90
    Sorularınıza sırayla cevap vereyim.
    1-Biz kimseyi hiçbirşeye zorlamıyoruz. Kargoyu geri göndermelerin olmaması için böyle bir önlem almamız gerekiyor.
    2-Siz daimi üye değilsiniz.(lütfen neden gibi saçma bir soru sormayın mesaj sayınız aşikâr)
    3-Burası edebinizi takınmanız gereken bir yer.

    yabanGülü ve Fani 06 bunu beğendiler.
  4. Alt 05-22-2009, 03:30 #24
    deniiz_72 Mesajlar: 6
    walla hocam tc kımlık işi sakat o yuzden bende zevkle almak ısterdım batman gıbı bır yerde reklamızı yapardım ama tc olunca pek guvenemıyor ınsan bırde sanal platform kıme guvenıp guvenmıyecegınde de bellı yanlıs anlamayın lafım bu sıze degıl ama tsortlerınızı almak ısterdım ama ..........

  5. Alt 05-22-2009, 04:24 #25
    alptraum Mesajlar: 38.105
    Blog Başlıkları: 28
    T.C. Kimlik numaranizin sizin haricinizde bir kisinin bilmesi halinde o kisinin yapabilecekleri nelerdir?

    Cok merak ettim.

    yabanGülü bunu beğendi.
  6. Alt 05-22-2009, 09:09 #26
    Ziyaretci
    abı-hayat Mesajlar: n/a
    •●FühreR●•´isimli üyeden Alıntı
    @orcun90
    Sorularınıza sırayla cevap vereyim.
    1-Biz kimseyi hiçbirşeye zorlamıyoruz. Kargoyu geri göndermelerin olmaması için böyle bir önlem almamız gerekiyor.
    2-Siz daimi üye değilsiniz.(lütfen neden gibi saçma bir soru sormayın mesaj sayınız aşikâr)
    3-Burası edebinizi takınmanız gereken bir yer.

    --->: Tsört kampanyasindan aciklama ve adres göndermeleri

    --------------------------------------------------------------------------------

    T.C. Kimlik numaranizin sizin haricinizde bir kisinin bilmesi halinde o kisinin yapabilecekleri nelerdir?

    Cok merak ettim.
    evet alptraum ve führer yerden göğe kadar haklı lütfen haddi aşan konuşmalara girmeyelim.kimse kimseyi zorlamıyor. ister alırsınız isterseniz almassınız.sizlere zorla veya tehtidle işi yaptırmıyoruz ki .lütfen biraz daha saygılı olalım.

    yabanGülü bunu beğendi.
  7. Alt 07-04-2009, 10:31 #27
    altays68 Mesajlar: 1
    artı bu tşört nasıl bişey resmi falan yok mu

  8. Alt 07-04-2009, 10:46 #28
    bylunatic Mesajlar: 2

    TC Kimlik numarasıyla gelen tehlike
    Kimlik numarasındaki büyük tehlike! Mahalleniz, sokağınız... Evinizin kapı numarasına kadar bulunabilirsiniz.
    Reklam
    Bir kişinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını kullanarak, lise diploma notundan ne kadar maaş aldığına, su ve telefon borcundan ÖSS'de aldığı puana kadar pek çok bilgiye ulaşılabiliyor.

    AA muhabirinin yazılım uzmanlarından aldığı bilgilere göre, ''e-devlet'' uygulaması sayesinde pek çok bilgiye ulaşılması mümkün hale geldi. Vatandaşların ya da iş dünyasının devlet kurumlarıyla olan ilişki ve işlemlerinin elektronik ortamda gerçekleştirilmesi olarak tanımlanan e-devlet uygulaması, internetin yaşamımızda daha etkin rol üstlenmesiyle kamu hizmetlerini, vatandaşın daha kolay ulaşabileceği bir konuma getirdi.

    Devleti vatandaşına yakınlaştırmada önemli bir fırsat sunan internet, aynı zamanda kişisel ve özel bilgilere de ulaşılabilmesine olanak sağlıyor.

    Bir kişinin internet ortamında sadece TC kimlik numarasını kullanarak o kişiyle ilgili yüzlerce bilgiye ulaşılabiliyor.

    Örneğin bir kurumun internet sitesinin ilgili kısmına yazılacak TC Kimlik numarası ile o kişinin adı, soyadı, doğum tarihi gibi bilgilere erişilebiliyor. Doğum tarihi ve ad soyad bilgilerini bir başka kurumun internet sitesinde kullanarak bu kez o kişinin ikametgah adresi elde ediliyor. Adres bilgileriyle bir başka kurumun internet sitesinden nüfus cüzdanı bilgilerine, vergi numarasına, SSK veya Bağ-Kur numarası gibi bilgilere ulaşılabiliyor.

    -ZİNCİRLEME SİSTEM-

    Bunun gibi ''zincirleme şeklinde'' elde edilen her yeni bilgi ile bir başka kurumun internet sitesinden öteki kişisel bilgilere ulaşılabiliyor.

    Elde edilen bu bilgilerle de söz konusu kişinin telefon numarasından, aldığı maaşın miktarına, maaşına ne oranda zam yapıldığına, kaç yıldır çalıştığına, Bağ-Kur maaşını hangi bankanın şubesinden çektiğine, diploma notunun kaç olduğuna, su, elektrik ve telefon faturalarına ve ÖSS'den aldığı puana kadar pek çok bilgiye ulaşmak mümkün hale geliyor.

    -KEY ÖDEMESİ ALMIŞ MI?-

    Örneğin Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ''www.sgk.gov.tr'' adresinden, kişinin sosyal güvencesinin olup olmadığı, adı, soyadı, doğum tarihi, kızlık soyadı, işe giriş tarihi, aldığı maaş ve zam oranları, kaç yıldır sigortalı olarak çalıştığı, ilgili aylar içinde kaç gün işe gittiği, ne kadar devamsızlık yaptığı, kaç değişik iş yerinde çalıştığı, prim ödeme gün sayısı, SSK sicil numarası gibi bilgilere kolayca ulaşmak mümkün.

    Buradan alınan bilgiler ışığında, SSK sicil numarası ya da TC kimlik numarası ile Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'ye ait ''www.keyodemeleri.com'' adresine girilerek kişinin ne kadar Konut Edindirme Yardımı aldığı da bulunabiliyor.

    Aynı şekilde, TC kimlik numarası kullanılarak Sosyal Sigortalar Kurumunun internet sitesinden anne ve baba adı ile gün ay yıl olarak doğum tarihi bilgileri elde edilebiliyor.

    Kişinin anne ve baba adı bilgileri ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün internet sitesindeki kimlik numarası sorgulama sayfasından nüfus cüzdanında yer alan aile sıra no, cilt no, birey sıra no, mahalle ve köy bilgilerine de erişilebiliyor.

    -MESLEĞE NE ZAMAN BAŞLADI?-

    TC kimlik numarası ile kişinin Bağ-Kur Genel Müdürlüğünün web sayfasından Bağ-Kur'lu olup olmadığını da öğrenmek mümkün.

    Bağ-Kur'lu ise mesleğe kabul tarihi, emekli olup olmadığı, Bağ-Kur'a olan borcu, kaç gün hizmet verdiği, Bağ-Kur aylığını hangi bankanın hangi şubesinden aldığı, en son maaşını hangi tarihte aldığı, mesleğini hangi ilde icra ettiği, vergi numarası, Bağ-Kur sağlık hizmetinden yararlanıp yararlanmadığı, sağlık priminin kesilip kesilmediği de ortaya çıkıyor.
    Elde edilen bilgilerle Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden söz konusu kişinin evinin bulunduğu cadde, sokak, kapı numarası gibi açık adresine ulaşılabiliyor. Buradaki adres bilgileri kullanılarak ise Türk Telekom'un internet sitesinden kişinin telefon numarası varsa mail adresi, fatura borcu ve faturanın son ödeme tarihi öğrenilebiliyor.

    -BAŞARILI BİR ÖĞRENCİ Mİ?-

    İnternetten edinilen bilgilerle, kişinin okul hayatında başarılı olup olmadığı da ortaya çıkıyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin internet sitesinde TC kimlik numarası girilerek kişinin lise diploma notu, ÖSS'den aldığı puanı, LES ve KPSS öğrenim süresince burs alıp almadığı, mezun olduğu okulu ve bölümü öğrenilebiliyor.

    Bazı şehirlerin su ve kanalizasyon idarelerinin internet sitelerinde ise ilgili kısıma sadece ad ve soyad yazarak su borcu olup olmadığına, kullanılan su miktarına erişilebiliyor.

    -''BİLGİLERE BU KADAR KOLAY ULAŞILABİLMESİ ÇOK SAKINCALI''-

    Yazılım Geliştirme Uzmanı Yusuf Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, e-devlet uygulamasını desteklediğini ancak, kişisel ve özel bilgilere bu kadar kolay ulaşılabilmesinin çok sakıncalı olduğunu söyledi.

    Vatandaşların kişisel bilgilerinin parça parça değişik kurumların internet sitelerinde bulunduğunu anlatan Çakır, bir bilgiye ulaşmaya çalışan kişi, x kurumundan bulamasa da y kurumundan o bilgiyi buluyor. Yani kişinin elimizde sadece birkaç bilgisi varken adı soyadı, yaşı gibi, o bilgilerden yola çıkıp kişinin yüzlerce bilgisine ulaşılıyor'' diye konuştu.

    Kişisel bilgilerin kötü niyetli insanlar tarafından farklı amaçlarla kullanılabileceğine işaret eden Çakır, şunları söyledi:

    ''İnternetten elde edilen bu bilgilerle sahte nüfus cüzdanı yapılabilir. Bir bankaya telefon açıp 'kredi kartımı kaybettim adresime yeni gönderin' dediğim zaman bana sorulacak sorular belli. Adı, soyadı, annenizin kızlık soyadı, adresi vs. Bu bilgilerin hepsine ulaşabiliyorsunuz. Kötü niyetli olan bir kişi, vatandaşlık numarasını öğrendiği kişilerin tüm özel bilgilerine ulaşabilir ve illegal işlerde kullanabilir. Bu bilgilerle kredi kartı sahteceliği de dahil birçok yasa dışı iş yapılabilir.''

    Çakır, bütün bu riskleri ortadan kaldırmak için elektronik imza uygulamasına geçilmesi gerektiğini ve kişisel bilgilerin tek bir noktada toplanması gerektiğini belirtti.

  9. Alt 07-04-2009, 10:49 #29
    bylunatic Mesajlar: 2
    T.C kimlik nosu çok alakasız olmuş. Güvenmediğiniz kişiye göndermeyin ona birşey diyen yok. Ama tutupta tc kimlik nosu istersen iş biraz şaçmalanmış olur.

    Merak ettim doğrusu tc kimliği öğrenince ne olacak? gönderi garantimi olacak? karşıdakinin sammiyetinemi güveneceksin? ne yani? bunu bi açıklada aklımızdaki soru işaretleri artmaya devam etmesin ?

  10. Alt 07-04-2009, 12:53 #30
    merkez20 Mesajlar: 1
    selam bende tişort istiyorum saygılar ozgurce28@hotmail.com tişort beden ölçüm M saygılar cepim 5425580150

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.