ayakkabıcı (zeka sorusu)

Aslinda dedigin mantikli ama alis fiyati ile satis fiyatini soruda belirtmedigine göre adamin zararini sorudaki miktar kadariyla hesaplamak en mantiklisi bence Zaten cevap hicbirisi ise sacma olur soru ile celisir ...



  1. Alt 02-16-2008, 20:04 #11
    alptraum Mesajlar: 37.912
    Blog Başlıkları: 28
    Aslinda dedigin mantikli ama alis fiyati ile satis fiyatini soruda belirtmedigine göre adamin zararini sorudaki miktar kadariyla hesaplamak en mantiklisi bence

    Zaten cevap hicbirisi ise sacma olur soru ile celisir ama verdigin 65 ise en dogru olani

  2. Alt 02-16-2008, 22:15 #12
    Ensar Mesajlar: 128
    100 lira zarar etmiş olur neden mi?

    Birincisi komşuya verdiği 50 Ytl

    ikincisi adama vermiş olduğu ayakkabı(35) ve para üstü (15) ytl

    Toplamda 100 Ytl yapar.

  3. Alt 02-16-2008, 23:16 #13
    Ziyaretci
    GeNeRaL Mesajlar: n/a
    cvp= 65 olması lazım

    1oo de olabilir tabi arka katılıorum

  4. Alt 05-13-2009, 18:25 #14
    emrekizilay Mesajlar: 1
    50 tl sahte para + müşteriye verilen 15 tl para üstü + ayakkabı maliyeti veya ücreti35 lira
    50+15+35=100 lira

  5. Alt 05-16-2009, 23:10 #15
    altun Mesajlar: 885
    bende 65 dicektim ama cevabı verilmiş zaten

    sabır bunu beğendi.
  6. Alt 10-13-2010, 18:56 #16
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    50lira sahte zarar oluyo 50 lirada yan satıcıdan zararlı oluyo 50+50:100 lira

  7. Alt 11-30-2010, 13:33 #17
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    cvp 100. çünkü ayakkabı 35 tl. verdiği para üstü 15 tl.yaptı 50 tl. bide sahte 50 tl yi almak için verdiği 50 tl var. toplam 100 tl zarardadır...

  8. Alt 12-01-2010, 14:41 #18
    Ziyaretci
    folcantt Mesajlar: n/a
    70 ytl zarar

  9. Alt 12-17-2010, 20:07 #19
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    kasada başlangıçta 50 tl olduğunu varsayalım
    adam geldiğinde 50 TL daha veriyor adam parayı bozdurup 15TL para üstü+ AYAKKABI veriyor böylece kasada 85TL kalıyor
    daha sonra parayı bozdurduğu dükkanın sahibi gelip paranın sahte olduğunu söylüyor bunun üzerine kasada kalan 85TL nin 50TL sini de o adama veriyor ve kasada 35 TL kalıyor...
    Başlangıçta kasada 50 TL olduğunu varsaymıştık ve en son durum olarak 35 TL kaldığından
    50-35=15 TL adamın zararı oluyor fakat giden bir adet ayakkabısı da olduğundan ve bunun değerinide 35 TL den hesaplarsak
    toplamda 15+35=50 TL zarara uğramış oluyor...
    Doğru cevap: A

  10. Alt 01-17-2011, 22:36 #20
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    bassitti 65 nedeni ise şu 50tl yan dükkana vermesi gerekiyor çünkü sahte para veren kaçtı o ödemek zorunda ve ayakkabı 35 tl kadına para üstü olarak 50-35=15 15 tl ede kadına fazladan vermiş olur 50+15=65 tl zarara uğrar

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın