Çocukluğumuzun çizgi filmleri...

ŞİRİNLER : Şirinler 3 elma boyunda, mavi renkli ve de kukuletalı bir grup yaratıktı. Mantarların dibinde bir köyde yaşarlardı, köy imamı da Şirin baba diye sakallı muhterem bir zattı. Bunun ...



  1. Alt 10-18-2008, 23:30 #1
    jelibon Mesajlar: 13
    ŞİRİNLER : Şirinler 3 elma boyunda, mavi renkli ve de kukuletalı bir grup yaratıktı. Mantarların dibinde bir köyde yaşarlardı, köy imamı da Şirin baba diye sakallı muhterem bir zattı. Bunun donuyla şapkası kırmızı idi. Ama o da diğerleri gibi üstsüz gezerdi. Sonradan köye çirkin bir kız gelmiş, Şirin baba büyüleriyle kızı Britney Spears'a çevirmiş, ismini de Şirine koymuştu, Şirine yüzünden bütün şirinler birbirine girmişti. Bunların gözlüklü bilgin şirini, şişko aşçı şirini, uykucu tembel şirini, adaleli güçlü şirini vardı. Ama en güzeli peşlerindeki hain Gargamel'di, kedisi Azman'la bu dırdırcı Şirinler'i yakalamaya çalışır, birtürlü beceremezdi.

    HEIDI : Kara saçlı ve domates yanaklı bir kızdı, kırmızı gömleği, pembe eteği ve kocaman bir poposu vardı, bu Heidi ne zaman dağlardan bayırlardan yuvarlansa eteği kafasına geçer, biz de bunun kocaman beyaz donlarını seyrederdik. Donlarını fora eden ilk çizgi karakter herhalde buydu. Keçi çobanı Peter'le dağbaşlarına çıkar oynaşırdı. En dikkat çekici bir diğer özelliği de yamuk ağzıydı. Bu kızın ağzı yanağından açılırdı. O da inadına o yamuk yandan ağzıyla "büyüükkbabaaa, büyüükbabaa" diye çığlıklar atar, büyükbaba da sussun diye buna keçi peyniri kızartırdı. Ah o peynirden nasıl canım çekerdi anlatamam. Sonradan Heidi büyük şehire inerek Clara ile arkadaş olmayı da ihmal etmedi. Ama peynirsiz yaşayamayacağı için dağlara geri dönmüştü

    AYI YOGİ : Bir grup arkadaşını yanına alıp acayip bir gemi ile dolaşan, maceradan maceraya koşan bir ayı idi bu. Sürekli efeemm diye konuşur, başına bin türlü iş açar, panik içinde sağa sola koşuştururdu. Düpedüz salaktı. Yanındaki küçük Bobi mi Bobo mu, o daha zekiceydi.

    HE -MAN : İlkokuldayken okuldan koşarak gelir artık pazartesi günü mü neyse He-Man'i izlerdik. Öykü acayip tiplerle dolu bir galakside geçiyordu, kahramanımız lepiska saçlı Prens Adam oldukça pısırıkken sihirli kılıcını havaya kaldırıp GÖLGELERİN GÜCÜ ADINA, GÜÇ BENDE ARTIK deyip adaleli erkek He-Man'e dönüşür, iskeletor ve elemanlarıyla kapışırdı. Başı sıkışınca küçük cin Orko, General, General'in kızı Tila ve güzel Büyücü'den yardım alırdı. Her bölümün sonunda Orko uçarak ekranda belirir, bize o bölümden çıkartmamız gereken dersi anlatırdı. Ben bunun birsürü kartlarını falan toplamıştım uzun süre.

    DENVER SON DİNOZOR :
    San Fransisko'da mı Kaliforniya'da mı ne öyle bir memlekette geçerdi. Bir grup oğlan arka bahçeyi kazarken eşşek kadar bir yumurta bulmuşlar, yumurtadan dana kadar bir dinozor çıkmıştı, mavi gözlü sevimli dinoya, Denver adını takmışlar sonra da beraber alemlere akmışlardı. Bu Denver'a söfçü şortu ve güneş gözlüğü giydirip plaja götürürler, sörf yaptırırlar da kimse bunun dinozor olduğunu anlamazdı. Yıldız şeklinde Elton John gözlüklerini takıp rock n' roll bilem yapmıştı. Eğlenceli geliyordu o zaman bize.

    SEVİMLİ HAYALET CASPER : Bunun belli bir saati yoktu, her an karşınıza çıkabilirdi. Arkadaş bulmak için dolaşır, ama bunu her gören hayalet görmüşe döndüğü için kimseye yaklaşamazdı. Sonunda bir kahramanlık yaparak herkesin sevgi ve hayranlığını kazanırdı. Yıllar sonra sinema filmi bile yapılmıştı.

    JETGİLLER: Taşdevri'nin gelecek çağlarda geçen versiyonuydu, bunların da herşeyi egzantrik ve moderndi. Hizmetçileri robottandı, araba yerine uçan daireleri vardı doğal olarak. Bende fazla bir heyecan uyandırmazdı gelgelelim.

    KAPTAN MAĞARA ADAMI :
    Yeni nesil Taş Devri'nin süper kahramanıydı. Wilma ile Betty gazeteci olmuşlar, her işe burunlarını sokuyorlardı. Bu yüzden ne zaman kötü adamı kızdırsalar adam bunları kaçırtıyor, kızlar "İmdaaatt kaptan mağara adamııı yetiişş" diye bağırınca bu dayı zopasını alıp uçarak kızları kurtarmaya gidiyordu. Yolda benzini biter, motoru tekler, arada yere düşerdi. Fena değildi, eğlenceli bile sayılırdı. Baştan ayağa kılla kaplıydı.

    MY LITTLE PONY : Allahım, minik kanatlı, lüle lüle yeleli, kuyrukları kurdeleli beygirler oradan oraya uçuşur, biz de ağzımız açık seyrederdik. Bunların sonradan çılgın gibi oyuncakları çıkmıştı. Benim de bir tane pony silgim vardı, mor yeleli ... Sanırım bunların kraliçesi alnında boynuzu olan bir unicorn idi. Fakat bu dizinin ana fikri neydi hatırlayamıyorum.

    NİNJA KAPLUMBAĞALAR : Türk gençliğine pizza sevgisi aşılayan çizgi filmdir. Bu dizide Japon Sensei Splinter, 4 tosbağası ile yeraltında saklanırken Shredder'ın mutasyon ışınlarına maruz kalıyor ve en son lağım faresine dokunduğu için fareye dönüşüyordu. Tospaalar da insana benziyorlardı. Splinter bunlara en sevdiği Rönesans sanatçılarının isimlerini takıyor ve Shredder'in üzerine salıyordu. Bunlar hep yeraltında lağımda yaşıyor ve sürekli ama sürekli pizza yiyorlardı. Bunlara yardım eden bir de televizyoncu kız vardı, April. Bu April'in sarı bir tulumu vardı ve başka hiçbirşey giymezdi. Severek izlerdik biz bu kaplumbağaları.

    TOM VE JERRY :
    En meşhur çizgi filmlerden biriydi. Jerry pervasız ve de cüretkar bir fareydi. Hiç çekinmeden yaşadığı evin buzdolabını boşaltır, deliğine taşırdı. Tom elinden geleni ardına koymaz, bunu yakalayıp ekmek arası afiyetle yemek için planlar yapardı. Bunların çizgi filminde insanların suratı hiç görünmezdi, sadece bacakları görünürdü. Tom sahibesine melek gibi gülümser sonra canavar gibi Jerry'nin peşine düşerdi. İkisi de birbirini pataklar ama sonunda minik Jerry kazanırdı

    TAZMANYA CANAVARI :
    Deli dolu, azman,kuduruk, gerçek bir canavardı. Hön hön hön diye dönerek çıka gelir, ne var ne yok yer, ortalığı silip süpürürdü. Memleketimizde çok popüler olmuş, her yerde bir sürü tişörtü, oyuncağı görülmüştür. Taz-mania, taz-mania diye hareketli bir şarkısı vardı.

    ROADRUNNER :
    Roadrunner çölde yaşayan çılgın bir kuştu, bunun belalısı Coyote diye bir çakaldı. Bunlar çölde deliler gibi koşar ama Coyote hep arkada kalırdı. Roadrunner buna bir saniye görünür, "beep beep" diye korna gibi öterek sinirini bozar, sonra yine tozu dumana katarak ortadan kaybolurdu. Coyote buna tuzaklar kurmuş, kafasına kayalar atmış, yine de yakalayamamıştı

    BUGS BUNNY :
    Roger Rabit'ten önce tavşan Bugs vardı. Bunun elinde sürekli bir havuç bulunur, "arkiidiişşş" diye konuşurdu. Deliğinden çıkar, maceralara koşardı. Bunun belalısı kel kafalı, bodur bir dayı vardı. Bir keresinde Bugs Bunny bu herifin kafasına masaj yapmış, çalı gibi saç çıkmasını sağlamıştı. Bir özelliği de kızdırmak istediği insanın kulaklarından tutup dudaklarından muccckkkk diye öpmesiydi. Kadın erkek ayırmaz, acımadan yumulurdu. Pompom bi kuyruğu vardı. Dizideki diğer tüm karakterlere türlü eziyetler etmiş, burunlarından dökmüştü fitil fitil.

    VARYEMEZ AMCA :
    Bu çizgi filmin kahramanı bizim Donald Duck'ın Ördekkent'te yaşayan zengin, pinti ve de nekes amcası Varyemez'di. Donald birgün küçük yeğenleri Cin, Can ve Cem'i Varyemez'in evine bırakıyor ve de maceralarımız başlıyordu. Bu benim en sevdiğim çizgi filmlerdendir. En güzel sahnesi de Varyemez'in çizgili mayosunu giyip altın para dolu hazine kasasında yüzdüğü andı. Yüzüstü, sırtüstü, kurbağalama yüzer, ağzından para püskürtürdü. Ördekkent'te yaşayan Mucit bunlara türlü türlü aletler icat eder, Varyemez'in hayatta ilk kazandığı şanslı parasını korurlardı. Bi tane kötü tip vardı, büyü yapmak için Varyemez'in uğur parasının peşindeydi. Çok eğlenceliydi, müziği de pek neşeliydi.

    ARI MAYA : Bu da böyle kız mı erkek mi bilinmez bir arıydı, en azından ben hiç bilemedim, böle pösteki gibi yekpare bir saçı, çizgili donu vardı, çiçekten çiçeğe uçardı. Sevgi ve de mutluluk böcüğüydü kendisi...

    oguzhan ve Henna bunu beğendiler.
  2. Alt 10-18-2008, 23:36 #2
    safinaz Mesajlar: 3.348
    En sevdiğim çizgifilmdi "Şirinler".Bu çzigifilmi izlerken kendimi hep o mantar evlerin içinde hayal ederdim,bilgini,uykucusu,şirinesi(kendimi şirine yerine koyardım,şirinbabası,azmanı,kargameli...
    Yine rastlarsam izliyorum

    Henna bunu beğendi.
  3. Alt 10-18-2008, 23:42 #3
    jelibon Mesajlar: 13
    Bizim zamanımızda sanki daha bi güzeldi çizgi filmler..
    Yeni jenerasyon şimdi abidik kubidik şeyler izlio..
    Hani benim gençliğim nerdeee..

    Henna bunu beğendi.
  4. Alt 10-19-2008, 00:52 #4
    oguzhan Mesajlar: 1.372
    Blog Başlıkları: 1
    bugs bunny i hala denk geldikce izlerimm vazgecemediklerim arasinda yer aliyor

    Henna bunu beğendi.
  5. Alt 10-19-2008, 01:02 #5
    Ziyaretci
    Henna Mesajlar: n/a
    "bi kedi gördüm galiba"
    evet evet bi kedi gördüm...

    tweety

    Çocukluğumuzun çizgi filmleri...

    Çocukluğumuzun çizgi filmleri...

    Konu Henna tarafından (10-19-2008 Saat 01:13 ) değiştirilmiştir.
    oguzhan ve beyza bunu beğendiler.
  6. Alt 10-19-2008, 01:29 #6
    jelibon Mesajlar: 13
    Masallardan Neler ÖĞrendİk

    SİNDERELLA:hatun kısmını gece 12 den sonra işi yoktur.

    UYUYAN GÜZEL:bir kız kendisini öpen ilk erkekle evlenir ve onunla sonsuza kadar mutlu yaşar.

    HANSEL İLE GRETEL:masal kahramanların sayısı artıkça IQları düşer...çikolatan evler yenmemelidir.

    KIRMIZI BAŞLIKLI HANIM KIZ:sokakta her gördüğün zibidiyle konuşma.

    ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSUrta okul da size imalı bakışlar atan gözlüklü tombul kızla.erkekle dalga geçip aşalamayın.bir beş sene sonra afet olur ağzınız açık kalır ağlarsınız.

    ALİ BABA VE KIRK HARAMİLERassword ler iyi saklanmalı.onun bunun yanında bağırarak söylenmemelidir.

    ALİCE HARİKALAR DİYARINDA:her bulduğunu ağzına sokma.

    HEİDİ:akıllı kızlar patikalar da neyin keçi kovalamaz.

    ALAADDİN:sokakta her bulduğunu karıştırma.

    PAMUK PRENSES:hiç tanımadığınız biri size elma verirse sakın yemeyin.

    RAPUNZEL:bir kuleye kapatıldıysanız kaçmak için saz uzatmayın,uçmayı öğrenmek daha kısa sürer.

    PİNOKYO:baban marangozsa asla yalan söylemiceksin.

    oguzhan, safinaz ve Henna bunu beğendiler.
  7. Alt 10-19-2008, 10:23 #7
    safer82 Mesajlar: 745
    Hani Tusubasa nerde Olmuyor ama biz futbolu onunla sevdik. Adamın ne muhteşem golleri vardı. Birde üstüne arkadaşları arasında birliği sağlıyordu. Onu nasıl görmezden gelmişsin arkadaşım

    Çocukluğumuzun çizgi filmleri...

    Angehängte Grafiken
    Konu safer82 tarafından (10-19-2008 Saat 10:26 ) değiştirilmiştir.
  8. Alt 10-19-2008, 23:39 #8
    jelibon Mesajlar: 13
    Tanıyamadım ben bu zat-ı muhteremi yaa..

  9. Alt 10-20-2008, 00:14 #9
    jelibon Mesajlar: 13
    Çizgi film deyip geçmeyin

    temel reis :

    verdiği mesaj:

    *sevgilini asla tek başına bırakma,geri döndüğünde yanında başkasını bulabilirsin.

    *ince uzun kadınların talibi çok olur.
    *kavga ederken en büyük kozunu hep sona sakla,yenileceğini anladığında kullan.
    kadınlar denizci üniformasına bayılır.
    ıspanak sadece gerektiğinde tüketilmelidir.



    çakmaştaşlar :

    verdiği mesaj :

    *komşuna iyi davranmalısın,özellikle başka arkadaşın yoksa.
    *bowling eğlenceli bir spordur,özellikle evden kaçmak için.
    *çocuğunu şımartırsan,sopayı önce senin kafana indirir.
    *her yalan yenilerini doğurur.
    *arkadaşlarından ve eşinden gizli iş yapma,özellikle son 50 denemende beceremediysen.


    şirinler :

    verdiği mesaj:

    *herkes kendi işini yaparsa,köyün mutlu olur.
    *para olmadan da yaşanır,mallarınızı değiş tokuş etmeyi öğrenin.
    *bir toplulukta tek kız varsa,tüm erkekler maymun olur.


    he-man :

    verdiği mesaj:

    *kendine ait,benzersiz bir sloganın olsun.
    *düşük profilli bir izlenim yarat,güçlerini senden başkası bilmesin.
    *iyi insanlar her zaman kazanır.

    tom&jerry :

    verdiği mesaj:

    *kediler dokuz canlı olsalarda hepsini 5 dk içinde kaybetmeyi severler.
    *hayat sana tuzaklar kuracaktır,karşında 10 katın büyüklüğünde düşmanlar olsa da aklını kullanıp kurtulabilirsin.

    *elinde ne varsa onu kullanarak savaşmayı öğrenmelisin,bu ütü masası da olabilir,buzdolabı kapağıda.

    oguzhan ve safinaz bunu beğendiler.
  10. Alt 10-20-2008, 18:30 #10
    safer82 Mesajlar: 745
    jelibon´isimli üyeden Alıntı
    Tanıyamadım ben bu zat-ı muhteremi yaa..

    İki nedeni vardır:

    1-Ya yaşınız çok büyük öncekileri hatırladınız. Bunu hatırlamadınız.

    2- Yada Futbol'dan hoşlanmıyorsunuz


Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.