Tablet bilgisayarlar pazartesi geliyor   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 01-27-2012 (21:53)   Son Mesaj: 01-27-2012 (21:53)    Cevap: 0    Gösterim: 497  

    01-27-2012

    Tablet bilgisayarlar pazartesi geliyor

    Tablet bilgisayarlar pazartesi geliyor
    Tablet bilgisayarlar pazartesi geliyor

    Milli Eğitim Bakanlığı’nın merakla beklenen Fatih Projesi’nde son hazırlıklar tamamlandı. Projenin en önemli olan olan tabletler ilk olarak 17 il ve 52 okula gönderilecek.

    Milli Eğitim Bakanlığı"nın merakla beklenen Fatih Projesi"nde son hazırlıklar da tamamlandı. Altyapı, akıllı tahtalar, içerik ve tablet bilgisayarlar olmak üzere 4 bölümden oluşan projenin en önemli ayağı olan tablet bilgisayarlar 30 Ocak"ta toplam 17 il ve 52 okula gönderilecek.

    8.800 TABLET HAZIR

    Bakanlığın açtığı ihalede, pilot uygulama olarak General Mobile 4 bin e-tab, Samsung ise 4.800 adet Galaxy Tab wifi tablet bilgisayarlarını hazırladı. Pilot uygulamada toplam 8.800 adet dağıtılacak tabletlerin 2.200"ü öğretmenlere verilecek. Ayrıca Mart ayında Milli Eğitim Bakanlığı"na toplam 5 bin adet benzer tablet bilgisayarlar da bazı hayırseverler tarafından hibe edilecek. Öğrencilere bedava dağıtılacak tablet bilgisayarlardan e-tab, piyasada 799 TL"ye, Samsun Galaxy Tab wifi ise 720 TL"ye satışa sunuluyor.

    3G DESTEĞİ YOK

    Tablet bilgisayarların öncüsü sayılan Apple üretimi Ipad"in en çok satılan ikinci modeli ise en az 1.512 TL. Bu fark da, Fatih Projesi"nde öğrencilere dağıtılacak bilgisayarların sadece kablosuz internet yani wifi destekli olmasından kaynaklanıyor. Öğrenciler 3G desteğinden yoksun olan bilgisayarlarından internete sadece okul, ev ve kablosuz internet olan yerlerde erişebilecek.

    "HARIL HARIL ÇALIŞTIK"

    Projede son 500 adet tablet bilgisayarı dün tamamlayan General Mobile şirketi, Vatan gazetesi"ne üretim alanını gösterdi. 8 günde toplam 4 bin adet e-tab hazırladıklarını belirten General Mobile Türkiye Genel Müdürü Muzaffer Gölcü, süreci şöyle anlattı:"Son 8 günde Fatih Projesi için toplam 4 bin e-tab"i Tayland, Japonya ve Güney Kore"den gelen parçalarıyla montajlayıp yazılımlarını hazırlamak için harıl harıl çalıştık. İstanbul merkezimizdeki montajlamada ve yazılım kısmında 35 mühendis ve 85 de teknisyen çalıştı. Bütün hazırlıklar tamamlandı. Tablet bilgisayarlar akıllı tahtalarla entegre olacak. Ayrıca öğretmenlerin de tablet bilgisayarı olacak. Öğretmenler dersi dinlemeyen ve tablet bilgisayarları ile uğraşan öğrencilerin sistemini kendi tabletlerindeki veya akıllı tahtalardaki yönetici yazılımlarıyla kesebilecek. E-tab"lerde her dersin online kitabı da olacak. Derslerin içeriği interaktif ortamda öğrencilere sunulacak. ABD, İngiltere, Hindistan, Tayland, Güney Kore ve Singapur bile aynı projeyi bize bakıp uygulayacak."

    PİLOT UYGULAMA 17 İLDE

    8.800 tablet bilgisayar, Ankara, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hatay, Kayseri, Karaman, Kocaeli, Mersin, Rize, Samsun, Uşak ve Yozgat"taki 52 okula dağıtılacak.

    SAMSUNG GALAXY TAB WİFİ

    - İşletim sistemi: Android 3.1 Honeycomb

    - Harddisk: 16GB

    - Ekran Boyutu : 10.1

    - Ekran Çözünürlüğü : 1280 x 800 pixel

    - RAM : 1 GB

    - Çalışma Süresi : 9 saat

    - Bağlantılar : wifi

    - Ağırlık: 618 gram

    - Kamera: 3 Megapiksel

    GENERAL MOBİLE E-TAB

    - İşletim sistemi: Android 2.3.4 Gingerbread

    - Harddisk:16GB

    - Ekran Boyutu : 8,9

    - Ekran Çözünürlüğü : 1280x768 piksel

    - RAM : 512MB

    - Çalışma Süresi : 6 saat

    - Bağlantılar : Wifi

    - Ağırlık: 550 gram

    - Kamera: 1.3 Megapixel




    Tablet bilgisayarlar pazartesi geliyor Yorumları