Kürtçe'den sonra Lazca da seçmeli ders oluyor   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 09-14-2013 (15:28)   Son Mesaj: 09-14-2013 (15:28)    Cevap: 0    Gösterim: 589  

    09-14-2013

    Kürtçe'den sonra Lazca da seçmeli ders oluyor

    Kürtçe'den sonra Lazca da seçmeli ders oluyor
    Kürtçe'den sonra Lazca da seçmeli ders oluyor

    Seçmeli ders olarak verilen yaşayan diller ve lehçeler dersinin kapsamı genişletildi. Lazca seçmeli ders oldu. Ders, dinleme, konuşma, okuma ve yazma şeklinde, çeşitli etkinliklerle işlenecek.

    Seçmeli ders olarak verilen yaşayan diller ve lehçeler dersinin kapsamı genişletildi. Lazca seçmeli ders oldu. Ders, dinleme, konuşma, okuma ve yazma şeklinde, çeşitli etkinliklerle işlenecek. Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu, 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren 5. sınıftan başlamak üzere Lazca'nın da seçmeli ders olarak okutulmasına karar verdi.

    MÜFREDAT HAZIR

    Talim Terbiye Kurulu Lazca dersi için müfredat da hazırladı. Öğretim programının hazırlanmasında Avrupa Konseyi'nin ''diller için Avrupa ortak başvuru metni''nden yararlanıldı.

    DERSİN İÇERİĞİ

    Programla 8. sınıfın sonunda ulaşılması hedeflenen yeterlilik düzeyi, temel dil kullanımı olarak belirlendi. Ders, dinleme, konuşma, okuma ve yazma şeklinde, çeşitli etkinliklerle işlenecek.





    Kürtçe'den sonra Lazca da seçmeli ders oluyor Yorumları