Öğretmen servetini okul yapımı için bağışladı   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 09-09-2013 (15:30)   Son Mesaj: 09-09-2013 (15:30)    Cevap: 0    Gösterim: 617  

    09-09-2013

    Öğretmen servetini okul yapımı için bağışladı

    Öğretmen servetini okul yapımı için bağışladı
    Öğretmen servetini okul yapımı için bağışladı

    İki yıl önce 89 yaşında ölen emekli öğretmen Zehra Öçgüder 2 arsa, 1 dükkân, 1 ev, mücevher ve nakit paradan oluşan yaklaşık 3 milyonluk mirasını okul yapılması için bağışladı.

    İki yıl önce 89 yaşında ölen emekli öğretmen Zehra Öçgüder 2 arsa, 1 dükkân, 1 ev, mücevher ve nakit paradan oluşan yaklaşık 3 milyonluk mirasını okul yapılması için bağışladı. Abbas Çakar'ın haberi

    Kocaeli'nde yıllarca İzmit Lisesinde öğretmenlik yapan Zehra Öçgüder, yüzlerce öğrenci yetiştirdi. Hiç evlenmeyen Öçgüder, hayatı da yine kendisi gibi hiç evlenmeyen ablası Emine Öçgüder'le birlikte omuzladı. Zehra Öçgüder emekli olduktan sonra da iki kardeş hayatı paylaşmaya devam etti. Hiç kimseleri olmayan iki kardeş, birkaç yıl önce tüm malvarlıklarını, yeni öğrenciler yetişmesi için okul yaptırılması şartıyla bağışlamaya karar verdi.

    CENAZEYİ AV UKATLARI KALDIRDI

    Vasiyetlerini de avukatları Saffet Koşar aracılığıyla bu yönde hazırlayan kardeşlerden Emine Öçgüder, 3 yıl önce yaşamını yitirdi. Tek başına kalan Zehra Öçgüder de daha fazla dayanamadı ve 2 yıl önce 89 yaşındayken kalp yetmezliğinden hayata veda etti. Cenazeleri de avukatları tarafından kaldırılan iki kardeşin vasiyeti Kocaeli 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından açıldı. İki ay önce karara bağlanan davada vasiyet kapsamında Zehra Öçgüder'in, iki banka hesabında bulunan 300 bin lira, bir bankanın kiralık kasasında bulunan mücevherleri, şehir merkezinde bulunan 2 arsası ve bir dükkânından oluşan ve yaklaşık değeri 3 milyon lirayı bulan mirası okul yapılmak kaydıyla Kocaeli İl Özel İdaresi'ne devredildi.

    KARDEŞİNİN İSMİ VERİLE CEK

    Zehra Öçgüder vasiyetinde, Çukurbağ mahallesinde bulunan oturduğu ev ile yanındaki arsanın kütüphane veya öğrenci yurdu olarak kullanılmasını da istedi. Kocaeli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Burhan Eres, "Vasiyeti doğrultusunda bir okul yaptıracağız ve kendisiyle kardeşi Emine Öçgüder'in adını vereceğiz" dedi.

    Kaynak: Sabah





    Öğretmen servetini okul yapımı için bağışladı Yorumları