Boş kontenjanlara başvurular bugün başlıyor   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 09-09-2013 (16:29)   Son Mesaj: 09-09-2013 (16:29)    Cevap: 0    Gösterim: 520  

    09-09-2013

    Boş kontenjanlara başvurular bugün başlıyor

    Boş kontenjanlara başvurular bugün başlıyor
    Boş kontenjanlara başvurular bugün başlıyor

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı sınavla öğrenci alan okullarda boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme başvuruları başlıyor.

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı sınavla öğrenci alan okullarda boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme başvuruları başlıyor. Boş kontenjanlar bugün saat 10.00'da, bakanlığın internet sitesinde açıklanacak. Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi ile öğrenci alan ortaöğretim kurumlarında boş kalan kontenjanlar için öğrencilere ek tercih ve yerleşme hakkı verildi. 2013 yılı Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) katılan ve Orta Öğretim Yerleştirme Puanı (OYP) 201 ve üzeri olan tüm öğrenciler, ek kontenjan hakkından yararlanacak.

    Normal tercih döneminde okul tercihi yapmayan/ yapamayan, tercih yaptığı halde hiçbir okula yerleşemeyen, herhangi bir tercihine yerleştiği halde okul mülakatında elenen, asıl/ yedek kayıt döneminde herhangi bir tercihine kayıt hakkı kazanarak kaydını yaptıran tüm öğrenciler, başvuruda en fazla 5 tercih yapılabilecek. Öğrenciler, https://e-okul.meb.gov.tr adresinde yayımlanan boş kontenjanlar için tercihte bulunacak. Başvuruların 16 Eylül'de sona ermesinin ardından yerleştirmeler puan üstünlüğü ve tercih başvuruları dikkate alınarak yapılacak.. Yeni tercih ettiği okula kayıt hakkı kazanan öğrencilerin, kayıt yaptırdıklarında önceki okullarındaki kayıtları silinecek. Yeni tercih ettiği okula kayıt hakkı kazanan ancak kayıt yaptırmayan ya da yeni tercih ettiği okulu kazanamayan öğrencilerin kayıtlı oldukları önceki okullarındaki hakları korunacak.

    MEB, adayların tercihlerini yaparken, kontenjanı dolu görünen okulların öğrencilerinin başka okullara gidebileceklerini ve bu okullarda da boş kontenjan oluşabileceğini dikkate almalarını hatırlattı. Okullardaki kontenjanlar tamamlanana kadar, eğitim öğretim sürecini aksatmayacak biçimde yedek listeler üzerinden yerleştirme işlemleri sürecek.





    Boş kontenjanlara başvurular bugün başlıyor Yorumları