Bu okula sadece iki öğrenci kayıt yaptırdı   Konuyu açan: Sondakika   Ä°lk Mesaj: 08-30-2013 (13:27)   Son Mesaj: 08-30-2013 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 529  

    08-30-2013

    Bu okula sadece iki öğrenci kayıt yaptırdı

    Bu okula sadece iki öğrenci kayıt yaptırdı
    Bu okula sadece iki öğrenci kayıt yaptırdı

    Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yarım asır sonra açılmasına izin verilen Özel Gökçeada Rum İlkokulu'na (Aya Todori İlk Mektebi), şimdiye kadar sadece iki öğrenci kayıt yaptırdı. Okul 49 yıl aradan sonra iki öğrenciyle ders başı yapacak.

    Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yarım asır sonra açılmasına izin verilen Özel Gökçeada Rum Ä°lkokulu'na (Aya Todori Ä°lk Mektebi), ÅŸimdiye kadar sadece iki öğrenci kayıt yaptırdı. Okul 49 yıl aradan sonra iki öğrenciyle ders başı yapacak. Yeni baÅŸvuru olmazsa okul, iki öğrenci, iki öğretmen ve bir müdürle dersbaşı yapacak. Köyde hiç çocuk bulunmaması sebebiyle okulun açılıp açılmayacağı uzun süre tartışılmıştı.Â*Â*Okulda bir müdür ve iki öğretmen görev yapacak.

    Zaman Gazetesi'nin haberine göre İlçe merkezine 4 kilometre mesafedeki Zeytinli köyünde 1951 yılında eğitime başlayan azınlık okulu, 1964'te kurucusunun isteği doğrultusunda kapatıldı. 2012 yılı Ağustos ayında Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı tarafından onarılan okulun eğitim öğretime başlaması için, 38 yıl sonra adaya dönen Anna Koçumal'ın müracaatı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edildi. Köyde hiç çocuk olmaması sebebiyle okulun öğrenci bulamayacağı için açılmayacağı uzun süre tartışıldı. Eğitim yılının başlamasına kısa süre kala, iki öğrencinin kayıt yaptırdığı öğrenildi. Koçumal, açılışa kadar bu sayının artmasını beklediklerini söyledi.

    İKİ ÖĞRENCİ, İKİ ÖĞRETMEN, BİR MÜDÜR

    Okulun müdürlüğüne, Zeytinli'de yaşayan Yorgi Berber ile Stella Berber'in kızları Paraskevi Berber getirildi. Gökçeada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından atanan bir öğretmenin yanı sıra okul yönetimi de sözleşmeli bir öğretmen aldı. Sayı değişmezse iki öğrenciye iki öğretmen eğitim verecek. Onların başında da bir müdür yer alacak. Bu şekilde okul, toplam 5 mevcutla yeni eğitim yılına başlamış olacak.

    Gökçeada'da Dereköy, Tepeköy, Zeytinli ve Eski Bademli olmak üzere dört Rum köyü bulunuyor. 1970'li yıllarda 6 bin civarında Rum vatandaşın yaşadığı ilçede, bu sayı zamanla yaşlılardan oluşan 200 kişi civarına indi. Türkiye'de yaşanan çeşitli sıkıntılar ve o dönemde ekonomik avantajlar sebebiyle adadaki Rum nüfusunun çoğu başta Yunanistan olmak üzere Avrupa ülkelerine göç etmişti. Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, yaptığı açıklamada buradaki vatandaşların tamamının yaşlı ve çocuksuz olduğunu söyledi. Söz konusu okulun iki öğrenciyle öğretime başlayacağını belirterek, açılmasının ilçe için önemli olduğunu ifade etti.





    Bu okula sadece iki öğrenci kayıt yaptırdı Yorumları