Koncuk: Gençlerin derdini anlamaya davet ediyorum   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 08-24-2013 (13:32)   Son Mesaj: 08-24-2013 (13:32)    Cevap: 0    Gösterim: 706  

    08-24-2013

    Koncuk: Gençlerin derdini anlamaya davet ediyorum

    Koncuk: Gençlerin derdini anlamaya davet ediyorum
    Koncuk: Gençlerin derdini anlamaya davet ediyorum

    Abdi İpekçi Parkı'nda, açlık grevi yapan öğrencileri ziyaret eden Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bütün öğrencilere verilen bütünleme sınavı hakkının, AÖF'li öğrencilere verilmemesinin kabul edilecek bir durum olmadığını söyledi.

    Abdi İpekçi Parkı'nda, açlık grevi yapan öğrencileri ziyaret eden Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bütün öğrencilere verilen bütünleme sınavı hakkının, AÖF'li öğrencilere verilmemesinin kabul edilecek bir durum olmadığını söyledi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Öğrenci Platformunun bütünleme sınavı ve muafiyet haklarının iade edilmesi için başlattığı açlık grevi ile ilgili, "YÖK Başkanı Sayın Gökhan Çetinsaya'yı bu gençlerin derdini, ızdırabını empati yaparak anlamaya davet ediyorum" dedi.

    Koncuk, "Yaklaşık 750 bin açık öğretim fakültesi öğrencisinin bir yılına mal olacak bu mağduriyetin, Türkiye'de ne YÖK tarafından ne siyasi irade tarafından ne de Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül tarafından görülüp, değerlendirilmemesi bir başka kusurdur" diye konuştu.

    AÖF'lilerin, her öğrenciye verilen hakkın kendilerine de verilmesini istediklerine işaret eden Koncuk, şunları kaydetti:

    "YÖK Başkanı Sayın Gökhan Çetinsaya'yı bu gençlerin derdini, ızdırabını empati yaparak anlamaya davet ediyorum. Eğer YÖK, Açık Öğretim Fakültesi öğrencisinin çok haklı feryadına kulak tıkarsa 'YÖK kimin taleplerine cevap veren bir kuruluştur' diye sorgulama hakkına sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bu gençlerimizin haklı taleplerinin mutlaka cevap bulmasını bekliyoruz."

    Platform adına konuşan Elif Erden de mağduriyetlerinin bir an önce çözülmesini istediklerini söyledi.

    Kaynak: AA





    Koncuk: Gençlerin derdini anlamaya davet ediyorum Yorumları