Suat Kılıç'tan üniversite öğrencilerine müjdeler   Konuyu açan: Saatci   Ä°lk Mesaj: 08-21-2013 (13:27)   Son Mesaj: 08-21-2013 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 494  

    08-21-2013

    Suat Kılıç'tan üniversite öğrencilerine müjdeler

    Suat Kılıç'tan üniversite öğrencilerine müjdeler
    Suat Kılıç'tan üniversite öğrencilerine müjdeler

    Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yeni burs kazananların 1 Ocak 2014'te bu hakkı kullanabileceklerini açıkladı ve öğrenim kredisi alacaklara da müjde verdi.

    Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yeni burs kazananların 1 Ocak 2014'te bu hakkı kullanabileceklerini açıkladı ve öğrenim kredisi alacaklara da müjde verdi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Habertürk Tv'de gündemdeki geliÅŸmeleri deÄŸerlendirdi.Â*

    Kılıç, üniversiteli gençler için 8 milyar lira kaynak sağlandığını, yeni burs kazananların 1 Ocak 2014'te bu hakkı kullanabileceklerini açıkladı.

    Yeni eğitim yılında 310 bin kapasiteye ulaşacaklarını kaydeden Kılıç, "Yurtlarda yatakları yeniliyoruz. Buzdolapları yenileniyor. Yeni nevresim takımları takıldı" diye konuştu.

    YEMEK PARASI DESTEĞİ

    Kılıç ayrıca, 310 bin gence aylık 210 bin yemek parası ödeyeceklerini söyledi.

    ÖĞRENİM KREDİSİNDE ÖDEME KOLAYLIĞI

    Burs alamayanların tamamına öğrenim kredisi ödeyeceklerini belirten Kılıç, "Aileler geri ödemeler için endiÅŸe etmesin. Öğrenim kredisi alan gençlerimiz, mezun olduktan sonraÂ*iÅŸe girdiÄŸinde tahsilatlaraa baÅŸlayacağız. GirmediÄŸi sürece tashil edilmeyecek" dedi.

    HAREMLÄ°K SELAMLIK TARTIÅžMASI

    Haremlik selamlık tartışmalarına da değinen Kılıç, "Haremlik selamlık diye birşey söz konusu değil.
    kız erkek yurtları karma olduÄŸunda hem erkek hem kadın görevlilerÂ*istihdam edilmesi lazım. Bu da ÅŸu an mümkün deÄŸil. Kız-erkek ayrıldığında fiziksel olarak açılamayanÂ*bir çok yer faaliyete açılacak" diye konuÅŸtu.

    Kaynak: Haber7





    Suat Kılıç'tan üniversite öğrencilerine müjdeler Yorumları