İstifaya zorlanan başörtülü öğretmenler üzgün   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 08-17-2013 (12:34)   Son Mesaj: 08-17-2013 (12:34)    Cevap: 0    Gösterim: 528  

    08-17-2013

    İstifaya zorlanan başörtülü öğretmenler üzgün

    İstifaya zorlanan başörtülü öğretmenler üzgün
    İstifaya zorlanan başörtülü öğretmenler üzgün

    28 Şubat'ta başörtülü oldukları için memurluktan atılan öğretmenlerin göreve dönmelerinin önü açıldı. Ancak tehdit ve baskı ile istifaya zorlananlar bu haktan yararlanamıyor.

    28 Şubat'ta başörtülü oldukları için memurluktan atılan öğretmenlerin göreve dönmelerinin önü açıldı. Ancak tehdit ve baskı ile istifaya zorlananlar bu haktan yararlanamıyor. 28 Şubat sürecinde edebiyat öğretmenliği yapan Seyhat Özen (40) ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olan Gül Görmez (39), 15 yıl önce sırf başörtülü oldukları için memurluktan atılan yüzlerce isimden ikisi. Meclis'ten geçirilen yasa, maruz kaldıkları antidemokratik uygulamaların acısını dindirmek için bir umuttu ancak hayal kırıklığına uğradılar. Çünkü yasa, ‘istifaya zorlananları' kapsamıyor. Tekrar göreve dönmemeleri için ‘zorla istifanın' bilinçli yaptırıldığını belirten Özen, ?Şimdi meslektaşlarım afla görevine dönebilirken bizim hiçbir şeyi ispatlayamamamız çok acı.? diyor.

    Uluslararası Hukukçular Birliği Türkiye Temsilcisi Avukat Fatma Benli, memurluktan çıkarılan kişi sayısının buzdağının görünen kısmı olduğuna dikkat çekiyor. ?Sadece benim 95 başörtülü müvekkilim hakkında hapis istemli ceza davası açıldı.? diyen Benli şöyle devam ediyor: ?Yasada böyle bir suç olmadığı için istisnasız hepsi istifa etti ama haklarında yargılama yapılmasının sıkıntısını yaşadılar. Bu nedenle çoğu ‘nasılsa biz de atılacağız' diyerek istifa etti.? İstifa ettirilenler için de formül bulunması gerektiğini vurgulayan Benli şu öneride bulunuyor: ?Bu haksızlığın sona ermesi için istifaya zorlananlar, haklarını geri almak için hukuki mücadeleye devam etmeli. Ulaşabildikleri her kuruma yazılı müracaat edip mağduriyetlerini dile getirmeli.?

    Kaynak: Zaman





    İstifaya zorlanan başörtülü öğretmenler üzgün Yorumları