Biri tıp, diğeri mühendisliği kazandı!   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 07-29-2013 (12:28)   Son Mesaj: 07-29-2013 (12:28)    Cevap: 0    Gösterim: 737  

    07-29-2013

    Biri tıp, diğeri mühendisliği kazandı!

    Biri tıp, diğeri mühendisliği kazandı!
    Biri tıp, diğeri mühendisliği kazandı!

    Adana'da aynı kebapçıda garson olarak çalışan 19 yaşındaki Ramazan Eren İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ni, 18 yaşındaki Tolga Turhan ise Afyon Kocatepe Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği'ni kazandı.

    Adana'da aynı kebapçıda garson olarak çalışan 19 yaşındaki Ramazan Eren İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ni, 18 yaşındaki Tolga Turhan ise Afyon Kocatepe Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği'ni kazandı. Ancak her 2 öğrenci de ailelerinin maddi durumu elvermediği için burs bulamazlarsa üniversiteye gidemeyecekleri endişesi yaşıyor.

    Kent merkezindeki Hasan Kolcuoğlu Kebap Salonu'nda çalışan garsonlar Ramazan Eren, fırsat buldukça ders çalışarak hazırlandığı ve 2'nci kez girdiği üniversite sınavında 514 puan alarak 2'ci tercihi olan İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ne yerleşti. İstediği fakülteyi kazandığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Ramazan Eren, babasının emekli maaşı ile kendisini okutmasının mümkün olmadığını söyledi. Destek bulamazsa İstanbul'a gitse dahi okumasının çok zor olacağını söyleyen Eren, "Biz 7 kardeşiz. Babamız bizi büyük zorluklarla bu yaşa kadar getirdi. Üniversite sınavına çok iyi hazırlandım. Bu arada garsonluk yaparak aileme de yardım ettim. Çapa Tıp Fakültesi'ne yerleştiğimi öğrenince çok büyük mutluluk yaşadım. İnşallah bana destek verecek birini bulurum ve doktor olurum" dedi.

    BABASI İŞSİZ

    Üniversite sınavındaki ilk denemesinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği bölümüne 300 puan alarak yerleşen Tolga Turhan ise babasının işsiz olduğunu belirterek, maddi destek olmadan okumasının hayal olduğunu söyledi. Garsonluktan vakit bulduğu zamanlarda üniversite sınavına hazırlandığını anlatan Tolga Turhan, "Babam çeşitli işler yaptı ama şu anda işsiz olduğu için mutlaka destek bulmam gerekiyor. 2 kardeşiz, ancak maddi sıkıntı içindeyiz. Bu yüzden garsonluk yaparak üniversite sınavına hazırlandım. Otomotiv mühendisliğini kazandım. Ancak babamın beni okutmasına imkan yok. Destek bekliyorum" diye konuştu.

    PATRONLARI DESTEKLEYECEK

    Garsonların çalıştığı kebapçının sahibi Öztürk Kolcuoğlu ise çalışanlarının üniversiteyi kazanmasından büyük gurur duyduğunu söyledi. Ancak her 2 garsonunun da fakir olduğunu söyleyen Kolcuoğlu, "Ben de kendilerine destek vereceğim. Ama önemli olan bu çalışkan çocukların eğitim hayatları boyunca desteklenmesidir. Burs verebilecek kişilere iki gencimize destek olmaları için çağrıda bulunuyorum" dedi.

    Kaynak: DHA





    Biri tıp, diğeri mühendisliği kazandı! Yorumları