Birincilerin okulu SBS ÅŸampiyonlarını bekliyor   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 07-20-2013 (12:32)   Son Mesaj: 07-20-2013 (12:32)    Cevap: 0    Gösterim: 562  

    07-20-2013

    Birincilerin okulu SBS şampiyonlarını bekliyor

    Birincilerin okulu SBS şampiyonlarını bekliyor
    Birincilerin okulu SBS şampiyonlarını bekliyor

    Siz de her yıl üniversite sınavında derece yapan bir okulda okumak istemez misiniz? Birincilerin okulu Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, kayıt yaptıracak SBS şampiyonlarını bekliyor. Okul, 28 yılda üniversite sınavında ilk 100'e 28 isim yerleştirdi.

    Siz de her yıl üniversite sınavında derece yapan bir okulda okumak istemez misiniz? Birincilerin okulu Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, kayıt yaptıracak SBS şampiyonlarını bekliyor. Okul, 28 yılda üniversite sınavında ilk 100'e 28 isim yerleştirdi. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, 'Türkiye'nin ilk Anadolu İmam Hatip Lisesi' unvanını taşıyan okulu tercih edecek başarılı öğrencilere hem sıcak bir yuva, hem de sıra dışı hediyeler vaat ediyor.



    DerneÄŸin okula kayıt yaptıracak SBS'de dereceye girenlere vaad ettiÄŸiÂ*hediyeler:

    SBS'de ilk 100'e giren öğrenciler için:

    - Ücretsiz ulaşım, pansiyon ve yemek imkânı
    - Aylık 500 TL burs
    - 1 adet iPad hediye
    - Bir yaz döneminde İngilizcesini geliştirmek isteyenler için yurtdışı eğitim bursu
    - Bir yaz döneminde Arapçasını geliştirmek isteyenler için yurtdışı eğitim bursu

    SBS'de ilk 1000'e giren öğrenciler için:

    - Ücretsiz ulaşım, pansiyon ve yemek imkânı
    - Aylık 250 TL burs
    - 1 adet iPad hediye
    - Bir yaz döneminde İngilizcesini geliştirmek isteyenler için yurtdışı eğitim bursu
    - Bir yaz döneminde Arapçasını geliştirmek isteyenler için yurtdışı eğitim bursu

    SBS'de ilk 5000'e giren öğrenciler için:

    - Ücretsiz ulaşım, pansiyon ve yemek imkânı
    - Aylık 100 TL burs
    - Bir yaz döneminde İngilizcesini geliştirmek isteyenler için yurtdışı eğitim bursu
    - Bir yaz döneminde Arapçasını geliştirmek isteyenler için yurtdışı eğitim bursu

    Ayrıca her yıl bir mezun için yurt dışı yüksek lisans bursu

    Birincilerin okulu SBS şampiyonlarını bekliyor

    YABANCI DÄ°L AÄžIRLIKLI HAZIRLIK SINIFI

    Bu yıl kayıt yaptıracak öğrenciler, okulun geçmiş dönemlerinde olduğu gibi hazırlık artı 4 yıl eğitim görecekler. Bu süreç içinde temel hedef, İngilizce ve Arapça öğreniminin üniversite yıllarına ertelenmeden tamamlanması. Öğrenciler, teorikten çok pratiğe yönelik bir sistemle, yurtdışı eğitim ve yabancı öğretmen imkânlarıyla, teknoloji ve doküman altyapısı eşliğinde ve yatılı olarak eğitim alacaklar.

    Birincilerin okulu SBS şampiyonlarını bekliyor

    BÄ°RÄ°NCÄ°LERÄ°N OKULU

    Akademik başarılarıyla adından yıllarca söz ettiren Kartal Anadolu İHL, ilk mezunlarını 1993 senesinde verdi.

    Bu yıl Sadık Ünay'ın Öğrenci Yerleştirme Sınavı'nda (ÖYS) ilk yüze girmesi, bundan sonraki yıllarda gelecek başarıların habercisi gibiydi.

    Bir sene sonra, 1994 ÖYS'de öğrencilerden Mustafa Önder Kıyıklık Fen-Matematik alanında Türkiye birincisi oldu ve böylelikle Kartal ülkenin gündemine oturdu.

    Ertesi yıl 1995'te, ÖYS'de bu kez Selçuk Şimşek Sosyal Bilimler Türkiye birincisi ve Türkçe-Sosyal alanında da Türkiye ikincisi oldu. Aynı yıl mezunlardan Murat Akgüç, Fen-Matematik alanında Türkiye 58'incisi olarak başarıya ortak oldu.

    1996 yılında Selim Tuzci ÖYS Türkçe-Sosyal alanında birinci olurken, 1997 yılında Mehmet Sarımermer Türkçe-Matematik alanında Türkiye 4'üncüsü oldu. Aynı yıl iki öğrenci de yabancı dil alanında ilk 100'e girdi.

    Katsayı engeliyle üniversitelere öğrenci yerleştirmesi zorlaşan Kartal AİHL'nin mezunları, ham puanda derecelerine devam etti. Katsayının tamamen kalkmasıyla 2011 YGS'de Hanife Şeyda Ülgür; Türkiye 2'ncisi oldu. Bu yıl ise mezunlarından Sümeyye Eryılmaz; Y-DİL-3 puan diliminde 3'üncüsü olmuştur.

    Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, sizi de KARTALLI olmanın ayrıcalıklarını yaşamaya davet ediyor

    OKULUN KURULUŞU VE TARİHÇESİ

    Bir döneme damga vuran okul, peşpeşe gelen başarıları ile adını duyurmuş eğitim dünyasında gündeme damga vurmuştu.

    Her şey 1984 yılında TRT'de yayınlanan bir televizyon programıyla başladı. Almanya'da yaşayan Türk işçi çocuklarının yaşadıkları sıkıntıların konu edildiği programda, çocukların kültür çatışması ve adaptasyon problemleri sonucunda kendilerini kötü alışkanlıkların içinde buldukları, milli kültürlerinden uzaklaşıp, milletine yabancı birer birey olarak Almanya'da kayboldukları anlatıldı. Program, dönemin yöneticilerinin dikkatini çekince, Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler ve Din Öğretimi Genel Müdürü Hikmet Özdemir, inceleme yapmak üzere Almanya'ya gitti. 14 Ekim 1985'te Mehmet Dede'nin kurucu müdürlüğünde "Beykoz Anadolu İmam Hatip Lisesi" adıyla eğitim öğretim hayatına başladı.

    Yabancı dil ile imam-hatip müfredatı birleştirilerek kurulan okul sayısız başarılara imza atacak, daha sonra Kartal'a taşınacak; "Kartallı" kimliğini tüm dünyada duyuracaktı.

    ALMANYA'DAN GELEN ÖĞRENCİLER

    İlk Anadolu İmam Hatip Lisesi olan bu okulun eğitim kadrosu oluşturulurken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yurt dışına göndereceği öğretmenler arasından seçim yapıldı. Okula kabul edilecek öğrenciler ise, Anadolu liseleri sınavında aldıkları puanlar ve diploma notları göz önünde bulundurularak seçildi. İlk dönem öğrencisi olma şansını yakalayan 101 öğrencinin dörtte birini Almanya'da ikamet eden ailelerin çocukları, geri kalan kısmını ise Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrenciler oluşturmaktaydı. Sonraki yıllarda Almanca Hazırlık sınıflarına İngilizce Hazırlık sınıfları da eklendi ve okul çift dilde eğitim yapmaya başladı. Almanya'da da kısa sürede ün kazanan okul, öğrencilerinin dörtte birini Almanya'dan almaya devam etti. Öyle ki, sonradan Müslüman olmuş Alman ailelerden gelen öğrenciler bile okulda eğitim görmeye başladı.

    Öğrenci sayısının giderek artması ve mevcut binanın yetersiz kalması sebebiyle okul, 1990 yılında modern kampüsü ve yurt binasıyla Kartal ilçesine taşındı ve Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi adını aldı.

    28 ÅžUBAT TIRPANI VE ZOR YILLAR

    28 Şubat sürecinden sonra tüm ülkede olduğu gibi Kartal'da da zor bir dönem başladı. İdari yapı değişti. Üniversite yolunda büyük engellerle karşılaşan öğrencilerin bir kısmı okuldan ayrılmayı tercih ederken, diğer kısmı ise okulda kalıp Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden mezun olmayı tercih etti.
    Türk eğitim sistemini sorumsuzca alt üst eden bu uygulamalar, yalnızca Kartal'da okuyan öğrencileri değil, aynı zamanda bu okulu tercih etmeyi düşünen öğrencileri de olumsuz yönde etkiledi. Öğrencilerin okulda eğitim-öğretim gördükleri toplam süreyi 8 seneden 4 seneye düşüren, üniversite yoluna aşılması zor engeller koyan bu uygulamaya rağmen, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi kaliteli eğitim profilini uzun zaman sürdürmeyi başardı.

    AYRIMCILIK BİTTİ, BAŞARI İÇİN KOLLAR SIVANDI

    Sancılı geçen yıllardan sonra Kartal'da hayat normal seyrine döndü. Öncelikle okul idaresine atamalar yapıldı ve ilk mezunlardan, Kartal'ın en muhteşem yıllarının yakın şahidi Mitat Tekçam okul müdürü oldu. Okulda sekiz yılını öğrenci olarak geçiren Tekçam, Kartal'ın eski günlerine dönmesi için yeni ekibiyle kolları sıvadı.

    28 Şubat dönemine şahitlik eden eski binalar yıkılarak, yerine son derece modern, tam donanımlı bir kampus inşa edildi. En başarılı dönemde etkin olan, belki de öğrencilerin başarısında en büyük pay sahibi olan Sosyal Üniteler Binası yeniden aktif hale geldi. 90'lı yıllarda Kartallıların sahip olduğu sosyal imkânlar Türkiye'nin en saygın üniversitelerinde yoktu.

    Böylece öğrenciler üniversitelere yerleştiklerinde çok başarılı oluyor ve kurulan kulüplerin başını çekiyorlardı. Bunu çok iyi bilen eski öğrenci- yeni müdür Tekçam düğmeye bastı ve 35 yeni kulüp kuruldu, 9 farklı öğrenci dergisi yayın hayatına başladı. Aynı zamanda ilk defa bu dönemde oluşturulan Okul Meclisi sayesinde, "Kartallı" öğrenciler arkadaşlarını temsil ediyor, sorumluluk alıyor, özgüven kazanıyor ve idari yönetime katkıda bulunuyorlardı.

    KARTALLI GELENEĞİ SÜRÜYOR

    Okulla ilgili dikkat çeken bir başka konu da kendilerine "Kartallı" diyen öğrencilerin, mezun olduktan sonra da okulla bağlarının hiç kopmaması... Dünyanın her yerinde bir "Kartallı" bulmak mümkündür ve bunun için sadece mezunlar derneğinin (KartalDernek diyorlar) mail grubuna bir mail atmak yeterlidir. "New York'da Kartallı var mı?" ya da "Bu hafta sonu Etiopya'ya gideceğim, Kartallı var mı?" gibi. Mutlaka biri ses veriyor.
    Bugüne kadar, sırf Kartal'da okumak için İstanbul'un ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen başarılı ve fedakâr çocuklarla birlikte, ünlü siyasetçilerin, ünlü yazarların ve akademisyenlerin çocuklarının da mezun olduğu "Kartal"ı yakın zamanda yine bir hayli duyacak gibiyiz.

    Belki de şöyle soracağız: "Bu sene YGS-LYS birincisi yine Kartallı mı?

    OKULLA İLGİLİ DAHA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ





    Birincilerin okulu SBS şampiyonlarını bekliyor Yorumları