Bütün servetini eğitime bağışladı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 07-18-2013 (12:34)   Son Mesaj: 07-18-2013 (12:34)    Cevap: 0    Gösterim: 520  

    07-18-2013

    Bütün servetini eğitime bağışladı

    Bütün servetini eğitime bağışladı
    Bütün servetini eğitime bağışladı

    Ordulu Zuher Kaya, Almanya'da 50 yılda biriktirdiği 2 buçuk milyonluk servetini okul yaptırılmak üzere memleketine bağışladı. Almanya'ya giden Vali Kenan Çiftçi, okula Kaya'nın adını vereceklerini söyledi.

    Ordulu Zuher Kaya, Almanya'da 50 yılda biriktirdiği 2 buçuk milyonluk servetini okul yaptırılmak üzere memleketine bağışladı. Almanya'ya giden Vali Kenan Çiftçi, okula Kaya'nın adını vereceklerini söyledi. Yaklaşık 50 yıl önce Almanya'ya giderek burada çalışmaya başlayan 72 yaşındaki Zuher Kaya, eşini kaybettikten sonra Almanya'da bir huzurevine yerleşti. Çocukları olmayan ve 2 yıl önce kan kanseri teşhisi konulan Kaya, kemoterapi tedavisinin ardından Ordu'ya dönerek okul yaptırmak istiyordu. Ancak kanserin yanında bir de zatürreeye yakalanınca kemoterapi tedavisi durduruldu. Hastalığının son evresinde olduğunu öğrenen Kaya, daha önceden Ordu'dan tanıdığı doktor arkadaşı Mithat Yağlı'yı arayarak Ordu Valisi Kenan Çiftçi ile yanına gelmelerini istedi. Vali Çiftçi ve Doktor Yağlı, geçen ay sonunda Almanya'ya giderek Zuher Kaya ile buluştu.

    OKULUN PROJESİ HAZIR

    Kaya, ömrünün sonuna yaklaştığını, tek hayalinin olduğunu bunu yerine getirmek istediğini söyleyerek, "Dünyadan ayrılmama sayılı günüm kaldı. Bugüne kadar biriktirdiğim paralar ile Ordu'ya dönüp bir okul yaptırmak istiyordum ancak sağlığım buna el vermiyor. Ölmeden önce adımı yaşatıp, binlerce çocuğumun olacağı bir okul yapılmasını istiyorum. Ordu'yu bir daha göremeyeceğim için çok üzgünüm. Bedenim ölecek ama binlerce çocuğum ile yeniden hayata döneceğim için çok mutlu ve mesudum. Gözüm açık gitmeyecek. Bedenim ölecek ama o okulda okuyacak binlerce çocuk benim adımı yaşatacak. Ülkeme bir nebze faydam olacağı için gözüm açık gitmeyecek" dedi. Bir avukat ve bankacının da hazır bulunduğu görüşmede hayırsever Kaya, 50 yıllık birikimi olan 958 bin 244 euroyu (Yaklaşık 2,5 milyon TL) karşılıklı atılan imzalarla Ordu İl Özel İdaresi'nin hesabına aktardı. Vali Çiftçi şehre döner dönmez okul projesi için düğmeye bastı. Yıllardır yenilenmesi gündemde olan Ordu Ticaret Meslek Lisesi'nin projesine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından son şekli verildi. İl Özel İdaresi tarafından bu hafta ihale yapılarak okul yıkılıp yeniden yapılacak. Büyük bölümü Kaya'nın bağışıyla yenilenecek okula, tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Zuhar Kaya'nın adının verilmesi de kararlaştırıldı.

    AMBULANS DA ALINACAK

    Ordu Valisi Kenan Çiftçi, "Ordu'nun acil ihtiyacı olan projesi de hazır olan 32 derslikli okulun yapımını, Zuher Kaya üstlenmiş oldu. Ayrıca Mesudiye Devlet Hastanesi'nde kullanılmak üzere tam donanımlı bir ambulans alınması için de 186 bin lira yardımda bulundu. İnsanlarımızın her daim istifade ettiği eğitim ve sağlık hizmetine katkıda bulunan kadirşinas Ordulu vatandaşımızı bu örnek davranışından dolayı kutluyorum" diye konuştu. Kaya'nın yakın dostu doktor Mithat Yağlı ise "Zuher ile görüşmemizde çok bitkindi. Biriktirdiği parayla okul yaptırılmasını ve adının verilmesini istedi. Böylece adının yaşayacağını ve hiç ölmeyeceğini belirtti. Çok duygulandık. Vali Bey ve benim gözlerim yaşardı" diye konuştu.

    Kaynak: Sabah





    Bütün servetini eğitime bağışladı Yorumları