Bu ülkede Türkçe lise kayıtlara rekor başvuru   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 07-13-2013 (12:31)   Son Mesaj: 07-13-2013 (12:31)    Cevap: 0    Gösterim: 504  

    07-13-2013

    Bu ülkede Türkçe lise kayıtlara rekor başvuru

    Bu ülkede Türkçe lise kayıtlara rekor başvuru
    Bu ülkede Türkçe lise kayıtlara rekor başvuru

    Kosova'da lise kayıtları başladı, eğitimciler bu yıl Türkçe eğitim veren liselere önceki yıllara oranla kayıtlarda artışın olduğunu söyledi.

    Kosova'da lise kayıtları başladı, eğitimciler bu yıl Türkçe eğitim veren liselere önceki yıllara oranla kayıtlarda artışın olduğunu söyledi. 2013-14 eğitim dönemine başlamasına 1.5 ay kala, Kosovalı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren'deki Türkçe liselere kayıtlar başladı. 3 gün sürecek kayıtlara bu yıl ilginin yoğun olduğu gözlendi. Eğitimciler başvurulardan memnun kalırken, bu yıl Türkiye'de eğitim görmek isteyen ve Prizren'deki liselerden mezun olan 122 Türk öğrenciden 20 öğrencinin davet edilmesine tepki gösterdi. 1951 yılından bu yana Türkçe eğitimin resmi olduğu Kosova'da, Türkçe eğitim ilkokuldan üniversite düzeyine kadar resmi olarak verilmekte. Prizren'de 3 dilde eğitim veren Con Buzuku Lisesi'nde de kayıtlara bu yıl önceki yıllara oranla daha da arttığı görüldü.

    Türkiye'de eğitimini tamamlayan ve bu lisede Türkçe eğitim veren Akif Koro da, ilgiden memnun olduklarını söyledi. Kosova'da 120 lise mezunu öğrenciden 20'si mülakata çağırıldı. Koro ayrıca Türkiye'de eğitim görmek isteyen ancak 3 yıl önce TCS Sınavının kaldırılmasıyla yerine getirilen Mülakat Sistemi Sınavına bu yıl 122 Lise mezunu öğrenciden 20 öğrencinin mülakata çağırılmasını eleştirdi. 1990'lı yıllardan bu yana Kosovalı Türk, Arnavut ve Boşnak asıllı gençlerin Türkiye'de eğitim gördüğünü söyleyen Koro, yetkililerden diploma not ortalaması 5 olmasına rağmen çok sayıda öğrencinin davet edilmediğini söyledi ve bu konu hakkında açıklama beklediklerini ifade etti.

    Eğitimci Semra Tüfekçi de, mülakat sınavını eleştirdi ve yetkililerden açıklama yapmaları gerektiğini söyledi. Prizren genelindeki 4 Lisede Türkçe eğitim yapılıyor.

    Kaynak: DHA





    Bu ülkede Türkçe lise kayıtlara rekor başvuru Yorumları