ÖSYM'ye Kenan Işık'lı tepki   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 07-10-2013 (12:26)   Son Mesaj: 07-10-2013 (12:26)    Cevap: 0    Gösterim: 573  

    07-10-2013

    ÖSYM'ye Kenan Işık'lı tepki

    ÖSYM'ye Kenan Işık'lı tepki
    ÖSYM'ye Kenan Işık'lı tepki

    AÖF Yayınları Koordinatörü Engin Polat, KPSS'de müfredat dışı soru sorulduğunu iddia ederek, "Soruları Kenan Işık mı hazırladı?" dedi.

    AÖF Yayınları Koordinatörü Engin Polat, KPSS'de müfredat dışı soru sorulduğunu iddia ederek, "Soruları Kenan Işık mı hazırladı?" dedi. Lider KPSS -AÖF Yayınları Koordinatörü Engin Polat, 06 Temmuz 2013 Cumartesi günü yapılan KPSS Genel Kültür -Genel Yetenek sınavının Vatandaşlık bölümü ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

    Engin Polat; "Soruları Kenan Işık mı hazırladı?" diyerek Vatandaşlık bölümünde çıkan 6 adet Güncel Bilgiler sorularının ÖSYM kılavuzunda yer alan Güncel Bilgiler ve Uygulanması Kuruluşlar bölümünün müfredatı dışında çıktığını savundu. Engin Polat; adaylara yöneltilen soruların öğretmen veya kamu personeli olmak isteyenlerin Dünya ve Türkiye ile ilgili geçen önemli olayları değil, sanki bu sınavı kazandıktan sonra ödüllü yarışmalara katılacak adaylar seçmek için yayınlanmış sorular olduğunu öne sürdü.

    Bu uygulamanın ÖSYM'nin son 13 yıllık KPSS tarihinde bir skandal olduğunu ileri süren Polat, "Bu nedenle insanların hayatını ilgilendiren bu konuda Lider Yayınları olarak sorumluluk taşıdığımızı ve gelecek yıllarda da bu hataların olmaması için bu noktanın gerekli mercilere taşınması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle TÜİK ile ilgili meslek istihdam oranlarını ilgilendiren soruyu ise resmi açıklama yapıldıktan sonra tekrar inceleyeceğiz" dedi.

    KPSS'de sorulan ve tepki çeken sorular:

    - En büyük gezegen hangisidir?

    - İstifa eden Papa'nın ismi nedir?

    - Orhan Pamuk'un Nobel Ödülü aldığında yaptığı konuşmanın adı nedir?

    - Bretton Woods İkizleri kimlerdir? (Bu soru formata yakın tek soru olarak ifade ediliyor)

    Kaynak: İHA





    ÖSYM'ye Kenan Işık'lı tepki Yorumları