Üniversite adaylarına 'kayıt tarihi' müjdesi!   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 07-08-2013 (13:29)   Son Mesaj: 07-08-2013 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 537  

    07-08-2013

    Üniversite adaylarına 'kayıt tarihi' müjdesi!

    Üniversite adaylarına 'kayıt tarihi' müjdesi!
    Üniversite adaylarına 'kayıt tarihi' müjdesi!

    12-16 Ağustos tarihleri arasını kapsayan üniversite kayıt günlerinin tam da Ramazan bayramı (8-10 Ağustos) ertesine gelmesiyle seslerini duyurmaya çalışan öğrencilere müjde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Kayıt tarihi Eylül ayına ertelendi.

    12-16 Ağustos tarihleri arasını kapsayan üniversite kayıt günlerinin tam da Ramazan bayramı (8-10 Ağustos) ertesine gelmesiyle seslerini duyurmaya çalışan öğrencilere müjde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Kayıt tarihi Eylül ayına ertelendi. Geçen hafta açıklanan LYS sonuçlarının ardından gözler üniversite tercihlerine ve kayıtlara çevrildi. ÖSYM geçmiş yıllarda bir ayı bulan LYS sonuçlarını bu yıl 7 gün içinde açıkladı. ÖSYM Başkanı Demir, bu yolla öğrencilere tercih için daha fazla zaman bırakmayı ve üniversite kayıtlarını erkenden gerçekleştirerek eylülde eğitimin başlayabilmesini hedeflediklerini söylemişti. Ancak araya Ramazan Bayramı'nın girmesi ÖSYM'nin erken kayıt planını bozdu.

    Üniversite kayıtlarının bayramı takip eden 12 Ağustos'ta başlayacak olması öğrenci velilerinin itirazına yol açtı. Erken kayıt, öğrencilerin tatil planlarını da etkiledi. Tatilini özellikle şehir dışında geçirecek olanların kısa sürede kayıtlar için dönmesi gerekecekti. Sosyal medyada örgütlenen öğrencilere, LYS şampiyonları da destek verdi. LYS birincisi Fatih Aslan, #ÖSYMbayramımızehiretme hashtagı ile twitterdan kampanya başlattı. Öğrencilerin ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği hashtag, bir anda hem Türkiye hem de dünya TT listesine girmişti.

    Öğrencilerin sosyal medyadaki talebine siyasetçiler de kayıtsız kalmadı. Konu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan , Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a iletildi. Bunun üzerine Erdoğan, YÖK Başbakanı Çetinsaya ile görüşerek kayıt tarihlerine çözüm bulunmasını istedi. YÖK, kayıtların bayram tatilini etkilemeyecek ileri bir tarihe alınmasına karar verdi. Yeni kayıt tarihinin ağustosun son haftası veya eylül ayı başı olabileceği ifade ediliyor.





    Üniversite adaylarına 'kayıt tarihi' müjdesi! Yorumları