LYS'de Türkiye birincisi olan Koçak'a otomobil   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 07-04-2013 (12:28)   Son Mesaj: 07-04-2013 (12:28)    Cevap: 0    Gösterim: 540  

    07-04-2013

    LYS'de Türkiye birincisi olan Koçak'a otomobil

    LYS'de Türkiye birincisi olan Koçak'a otomobil
    LYS'de Türkiye birincisi olan Koçak'a otomobil

    Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) TS-1 ve TS-2 puan türlerinde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Erzurum Özel Aziziye Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Koçak'a, FEM Dershaneleri tarafından otomobil hediye edildi.

    Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) TS-1 ve TS-2 puan türlerinde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Erzurum Özel Aziziye Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Koçak'a, FEM Dershaneleri tarafından otomobil hediye edildi. Dershane binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Palandöken FEM Dershanesi Müdürü Aydın Durdu, her yıl Türkiye birinciliği çıkaran dershanelerinin Erzurum'da da bu başarıyı yakalamasını arzu ettiklerini ve bunu bu sene başardıklarını söyledi.

    Durdu, dershane olarak öğrencilerinin en iyi başarıları elde etmeleri için çalıştıklarını belirterek, "Bu öğrenciler potansiyel olarak birer cevher, inandılar ve başardılar. Dershanemiz öğretmenlerini, öğrencilerimizin kendilerinden desteklerini esirgemeyen ailelerini ve okullarını tebrik ediyorum. Ayrıca birinci olan öğrencimizi dershanemiz otomobille ödüllendirecek. Bu ödül gelecek senelerde sınava girecek öğrencilerimiz için bir teşvik amacı taşımaktadır. Bu başarı bir tesadüf değil. Erzurum FEM Dershanesi olarak ilk 100'de 52, ilk binde 116 derece elde ettik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

    "Birincilik sürpriz oldu"

    LYS'de TS-1 ve TS-2 puan türlerinde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Koçak da bu başarıyı başta Erzurum'a, ailesi ve dershanesine getirdiği için mutlu olduğunu kaydetti.

    Böyle bir başarının Erzurum'a ilk kez çıkmış olmasının da ayrıca gurur verici olduğun ifade eden Koçak, "Başarının nasıl sağlandığı gelecek nesil için sınava hazırlanacak arkadaşlar için gerekli şeyler. Biz bu sınavlara hazırlanırken inandık, özellikle dershanemiz ve okul öğretmenlerimiz bizleri gerçekten motive etti. Başarıyı, kazanabileceğimize, bizi inandırdı. Daha sonra biz öğretmenlerimizi, tecrübelerini bildiğimiz için onlara itaat ettik. Dediklerinden çıkmadık, daha sonra rabim nasip etti. Birincilik sürpriz oldu, derece bekliyorduk. 3-4 diye tahmin ettim ama birincilik sürpriz oldu. Bu başarıyı Erzurum'a getirdik mutluyuz."

    Koçak, hediye olarak verilecek otomobilin kendisini çok sevindirdiğini anımsatarak, şu an ehliyeti olmadığını ama araba hediye edildiğinde ehliyetini alacağını sözlerine ekledi.

    MF-3 alanında Türkiye 6.'sı olan Ali Osman Uçar ise öğretmenlerinin yardımıyla bu başarıyı elde ettiğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

    FEM Dershaneleri tarafından Türkiye birincisi Koçak'a ve Türkiye 6.'sı Uçar'a hediyelerinin daha sonra belirlenen tarihte verileceği bildirildi.

    Kaynak: AA





    LYS'de Türkiye birincisi olan Koçak'a otomobil Yorumları