Okullarda karne heyecanı   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 06-17-2013 (12:38)   Son Mesaj: 06-17-2013 (12:38)    Cevap: 0    Gösterim: 489  

    06-17-2013

    Okullarda karne heyecanı

    Okullarda karne heyecanı
    Okullarda karne heyecanı

    İstanbul'da 2012-2013 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla öğrencilere karneleri verildi.

    İstanbul'da 2012-2013 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla öğrencilere karneleri verildi. Sultanbeyli'deki Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne dağıtım töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, karne gününün çocukların olduğu kadar, idarecilerin ve velilerin de günü olduğunu söyledi.

    Yıldız, çocukların başarılı şekilde eğitim-öğretim yılını tamamladıklarını ve bunların da çocuklara bir şekilde yansıdığını gördüklerini dile getirerek, bunu sadece öğrencilerin karnelerindeki derecelere bakarak söylemediklerini ifade etti.

    Genel anlamda 2012-2013 eğitim-öğretim yılında, 4 4 4 eğitim sistemiyle bazı konularda birtakım sıkıntılar yaşabileceğinin öngörüldüğünü ancak alt yapı olarak İstanbul'da bir sorun oluşmayacağını da net olarak belirttiklerini hatırlatan Yıldız, şöyle devam etti:

    "İstanbul'a bu yıl 5 bin yeni derslikle başlamıştık. Gerçekten de sınıf ortamalarımızda geçen yıllara göre artış değil, azalma oldu. Bu anlamda fiziki alt yapı sağlamdı, biz bunu biliyorduk. Öğretmenlerimizin yeni sisteme karşı ilgisini, alakasını ve olumlu yaklaşımlarını da biliyorduk ama ön görülemeyen birtakım sorunlarımız elbette olacaktı. Çünkü ders sayılarımız arttırıldı, çizelgeler değiştirildi, buna paralel müfredatta değişiklikler oldu. Ancak bunlar toplam bir kalite yönetimidir. Sonuçta herkes, sivil toplum kuruluşlarıyla aileler de dahil olmak üzere büyük emek verdi. "Bu sene, çocuklarımız 4 4 4 eğitim sisteminde ilk karnelerini aldı. 4 4 4'ün karnesini iyi gördük."

    Yıldız, başarılı bir eğitim-öğretim döneminin sonuna gelindiğini aktararak, "Herkes sevinçli. Bu başarıda en önemli faktör yine öğretmenlerimizindir. Başarı sadece akademik başarı değildir. Spor, sanat gibi alanlarda da sosyal gelişme alanlarında da önemli başarılar var. Bunların ayrıca akademik başarıya yansıması da bizi ayrıca sevindiriyor" diye konuştu.

    "Kitaplı Karne Projesi" kapsamında Zambak Yayınlarınca öğrencilere karne hediyesi olarak 5 bin kitabının dağıtıldığını dile getiren Yıldız, öğrencilerin bu kitapları yaz tatilinde okumalarını ancak kitap okumanın sadece tatil dönemlerine has bir aktivite gibi algılanmaması gerektiğini vurguladı.

    Yıldız, kitap okumanın zamanının ve zemininin olmadığına işaret ederek, "Dönem içerisinde yoğunluklarından dolayı çocuklarımız geçmişe göre çok okuyor ama daha fazla okumalarını bekliyoruz. Çocuklarımız tatilde aileleriyle kaliteli zaman geçirsin. Bunun dışında okuldayken yapamadıkları sanat, spor gibi alanlara yönelebilirler. Biraz da tatili tatil gibi yapmak gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

    Okulun 1-D sınıfı öğrencilerine karnelerini veren Yıldız, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

    Bu arada, sağanak nedeniyle okul içerisinde yapılan törene, Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Çekmeköy Kaymakamı Mehmet Arslan ve Zambak Yayın Grubu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Ceylan da katıldı.

    Yağış nedeniyle halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi de yapılamadı.

    Kaynak: AA





    Okullarda karne heyecanı Yorumları