Türkiye'nin ilk Gerontologları mezun oldu   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 06-16-2013 (12:32)   Son Mesaj: 06-16-2013 (12:32)    Cevap: 0    Gösterim: 777  

    06-16-2013

    Türkiye'nin ilk Gerontologları mezun oldu

    Türkiye'nin ilk Gerontologları mezun oldu
    Türkiye'nin ilk Gerontologları mezun oldu

    Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde 2006 yılında kurulan ve 2009 yılında lisans eğitimine başlayan Türkiye'nin ilk Gerontoloji Bölümü (yaşlılık bilimi), toplam 23 öğrenciyle ilk mezunlarını verdi.

    Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde 2006 yılında kurulan ve 2009 yılında lisans eğitimine başlayan Türkiye'nin ilk Gerontoloji Bölümü (yaşlılık bilimi), toplam 23 öğrenciyle ilk mezunlarını verdi. Yaşlıların yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçlayan gerontolojinin ilk mezunları için Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içinde Çallıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şencan tarafından yaptırılan, 'İbrahim Şencan Gerontoloji Merkezi'nde bir tören düzenlendi.

    Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, bu öğrencilerin Türkiye'nin bilim tarihinde yeni bir çığır açtıklarını söyledi. Mezun olan genç gerontologlar arasından bilim insanları çıkacağını hatırlatan Prof. Dr. Tufan, "Sizlerle gurur duyuyoruz. Bu bölüm Türkiye ve yurt dışında tanınır hale geldi. Bu sizleri yetiştiren değerli öğretim üyelerimiz sayesinde olmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

    Türkiye'nin ilk gerontologlarının mezuniyet töreninde konuşan hayırsever işadamı 82 yaşındaki İbrahim Şencan da "4 yıllık gerontoloji tahsilini başarı ile tamamlayıp diploma alan 23 gencimizin mezuniyet törenine hoşgeldiniz. Gerontolojinin anlamı yaşlılık bilimidir. Gerontoloji bölümünü tesis edenlere teşekkür ediyorum. Merkezin kurulmasına öncülük eden başta rektörümüz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Zor şartlarda gerontoloji bölümünde eğitime başlayıp başarıyla bitiren öğrencilerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

    Diploma töreninde topluca gerontolog yemini eden genç mezunlar, diploma törenine katılan ailelerine ve öğretim üyelerine teşekkür etti.

    Kaynak: DHA





    Türkiye'nin ilk Gerontologları mezun oldu Yorumları