Suriyeli öğrencilerin karnesindeki ilginç detay   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 06-15-2013 (13:30)   Son Mesaj: 06-15-2013 (13:30)    Cevap: 0    Gösterim: 478  

    06-15-2013

    Suriyeli öğrencilerin karnesindeki ilginç detay

    Suriyeli öğrencilerin karnesindeki ilginç detay
    Suriyeli öğrencilerin karnesindeki ilginç detay

    Tüm yurtta yaşanan karne sevincine bugün Suriyeli öğrenciler de ortak oldu. Suriyeli öğrencilerin karnesi Türk öğrencilerinkinden farklıydı.

    Tüm yurtta yaşanan karne sevincine bugün Suriyeli öğrenciler de ortak oldu. Suriyeli öğrencilerin karnesi Türk öğrencilerinkinden farklıydı. Kilis'te bulunan konteyner kentte 4 bin 500, il merkezinde de 3 bin olmak üzere toplam 7 bin 500 Suriyeli öğrenci, eğitim öğretim dönemini tamamlamanın mutluluğunu yaşadı. Kendi müfredatlarıyla birlikte Türkçe eğitimi de alan çocuklara iki ülke bayrağının yeraldığı özel karneler verildi.

    Kilis'te bulunan konteyner kentteki Selam İlkokulu ve Ortaokulu'ndaki karne dağıtım törenine katılan Vali Süleyman Tapsız'ı burada Suriyeli öğrenciler çiçek ve çikolatalarla karşıladı. Sınıflara giren ve öğrencileri beraberindeki protokol üyeleriyle ziyaret eden Vali Tapsız, karneleri de dağıttı. Burada konuşan Tapsız, Kilis'te 32 bin öğrencinin karne aldığını, bununla birlikte 7 bin 500 Suriyeli öğrencinin de aynı sevince ortak olduğunu belirtti.

    Suriyeli çocukların da kendi çocuklarından hiçbir farklarının bulunmadığını anlatan Tapsız, "Hepsi de pırıl pırıl. Çocuklarımıza hem kendi müfredatlarını hem de Türkçe dil eğitimini veriyoruz. Sevinerek görüyorum ki, çocuklarımız bizim kadar güzel Türkçe konuşabiliyor. Öğretmenlerimiz de çok gayretliler. Bizim arzumuz şu. İnşallah Suriye'de akan kan ve gözyaşı diner. Barış, huzur ortamı sağlanır. Öğrencilerimizin, Suriyeli kardeşlerimiz ülkelerine, evlerine dönerler. Oralarda bizim birer tanıtım elçimiz olarak bulunmalarını arzu ediyoruz." şeklinde konuştu. Karne dağıtım töreninde Suriyeli öğrenciler de keyifli dakikalar yaşadı.

    Vali Tapsız'a Türk bayrağından yaptıkları el işini hediye eden Suriyeli öğrencilerin, iki ülke bayrağının bulunduğu karneleri de dikkat çekti. Karne dağıtım töreninde, şiir ve şarkılar da seslendirilerek, öğrencilere moral verildi. Karne almaktan dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını dile getiren öğrenciler, tatil dönemine girmekten dolayı da keyifli olduklarını belirtti.

    Kaynak: CİHAN





    Suriyeli öğrencilerin karnesindeki ilginç detay Yorumları