TOBB Hatay'da İmam Hatip Lisesi yapacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-09-2012 (01:42)   Son Mesaj: 11-09-2012 (01:42)    Cevap: 0    Gösterim: 878  

    11-09-2012

    TOBB Hatay'da İmam Hatip Lisesi yapacak

    TOBB Hatay'da İmam Hatip Lisesi yapacak
    TOBB Hatay'da İmam Hatip Lisesi yapacak

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ''Özel sektör olarak gerçekten hızlı ve etkin işleyen bir yargı sistemine ihtiyacımız var'' dedi.

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ''Özel sektör olarak gerçekten hızlı ve etkin işleyen bir yargı sistemine ihtiyacımız var'' dedi. TOBB, Hatay'a 40 derslikli İmam Hatip Lisesi Öğretim Binası ve 300 kişilik öğrenci yurdu inşa ettirecek.

    Lise'nin yapımına ilişkin protokol TOBB ve Hatay Valiliği arasında imzalandı. İmza törenine Adalet Bakanı Sadullah Ergin, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz katıldı.

    Törende konuşan Hisarcıklıoğlu, özel sektörün hızlı ve etkin işleyen bir yargı sistemine ihtiyacı olduğunu belirterek, önceki günlerde ABD'de, Apple'ın Samsung'a açtığı davanın 16 ay gibi kısa bir sürede karara bağlandığını hatırlattı.

    Böyle bir konuda mahkeme hızlı karar alınca haklı haksızın ortaya çıktığını belirten Hisarcıklıoğlu, firmaların mağdur olmadığını ifade etti.

    Hisarcıklıoğlu, bu sebeple hızlı işleyen yargı sistemini çok önemsediklerini dile getirerek, etkin adalet sistemi ile güçlü ekonomi arasında sıkı bir ilişki olduğunu bildirdi.

    TOBB olarak eğitime yatırım yapmayı görev edindiklerinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, ''Genç nüfusumuzu iyi eğitimle çok iyi işlememiz lazım. O yüzden insanımıza sürekli yatırım yapmamız lazım. Çünkü eğitime yatırım insana yatırımdır. İnsana yapılan yatırım da yatırımların en büyüğüdür. Bakın şunu özellikle vurguluyorum, dünyada her yatırımın riski vardır. Her yatırımdan zarar edebilirsiniz. Ama insana yapılan yatırımdan, eğitime yapılan yatırımdan asla zarar etmezsiniz. Siz kazanırsınız, ülkeniz kazanır'' diye konuştu.

    -''Türkiye'nin en büyük meselesi mesleksizlik''-

    Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin en büyük meselesinin ''işsizlik'' değil, ''mesleksizlik'' olduğunu belirterek, mesleksizlik sorunun temelinde de eğitimsizliğin yattığını vurguladı.

    Bugün en büyük sermayenin altın, petrol değil, eğitimli insan olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

    ''Bizim kültürümüzde güzel bir söz var, 'Tek bir insanın kurtuluşu dünyanın kurtuluşudur'. Bizim için insan o derece önemlidir. Artık dünyayı değiştirmek için kalem kılıçtan değerlidir. Eğitimde güçlü olan ülkelerin, mesela İrlanda, Japonya, Kore ve Singapur'un, nasıl hızla kalkındığı ve ön sıralara geldiğini biliyoruz, görüyoruz, inceliyoruz. Bu yaklaşımla hareket eden TOBB, ilköğretim okullarından başlayarak eğitimin her kademesinde, elinden gelen maddi ve manevi katkıyı ortaya koyuyor. Bakınız şu ana kadar 22 ilde okul yapımına 70 milyon lira harcadık. 6 ilde daha okul yapımına başlayacağız.''

    Kaynak: AA





    TOBB Hatay'da İmam Hatip Lisesi yapacak Yorumları