İşte 2012 YGS´nin birincileri!   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 04-20-2012 (12:53)   Son Mesaj: 04-20-2012 (12:53)    Cevap: 0    Gösterim: 531  

    04-20-2012

    İşte 2012 YGS´nin birincileri!

    İşte 2012 YGS´nin birincileri!
    İşte 2012 YGS´nin birincileri!

    Osmaniye TOBB Fen Lisesi öğrencisi Sümeyye Nur Satin YGS'de tüm puan türlerinde 500 puan alarak, Konya'daki Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi'nden Abdullah Coşkun'la birlikte birinciliği paylaştı.



    YGS Türkiye birincisi, üniversite sınavlarına Konya Sabah Dershaneleri'nde hazırlanan Merve Eğitim Kurumları Büyükkoyuncu Fen Lisesi öğrencisi Abdullah Coşkun oldu.

    Coşkun, YGS'de soruların hepsini eksiksiz cevaplayarak 500 tam puanla tek başına YGS Türkiye birincisi oldu.



    Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) tüm puan türlerinde 500 puan alarak Türkiye birincisi olan Sümeyye Nur Satin, sonucun kendisi için sürpriz olduğunu söyledi

    Ev hanımı bir anne ile memur bir babanın kızı olan Satin, ailesiyle Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'ı makamında ziyareti sırasında, başarısını planlı çalışmaya borçlu olduğunu söyledi.

    Üç kardeşin en büyüğü olan Satin, böyle bir başarıyı beklemediğini, cevaplarından emin olmadığı soruların bulunması nedeniyle sonucun kendisi için sürpriz olduğunu belirtti.

    Okuldaki ve dershanedeki öğretmenlerinin yardımıyla bu başarıyı elde ettiğini ifade eden Satin, şunları kaydetti:

    ''Hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bu birinci aşamaydı ikinciye de çok çalışacağız inşallah. Tıp fakültesini düşünüyorum. Doktor olmak istiyorum. Aslında çok karışık duygular içerisindeyim. Heyecanlıyım, söyleyecek söz bulamıyorum. Sınav sonucuma evde baktım. Çok mutluyum.''

    Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nde memur olan Baba Celal Satin ise ''Çok sevinçliyim kızımla her zaman gurur duyuyorum'' dedi.

    Vali Cerrah da ''Osmaniye'nin adını duyurduğun için tebrik ediyorum. İnşallah ikinci basamakta da aynı başarıyı kızımızdan bekliyoruz'' dedi.

    Cerrah, Sümeyye Nur'a saat ve altın hediye etti.




    İşte 2012 YGS´nin birincileri! Yorumları