İSMEK´te okuma-yazma öğrendiler   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 02-27-2012 (14:51)   Son Mesaj: 02-27-2012 (14:51)    Cevap: 0    Gösterim: 760  

    02-27-2012

    İSMEK´te okuma-yazma öğrendiler

    İSMEK´te okuma-yazma öğrendiler
    İSMEK´te okuma-yazma öğrendiler

    “Okuma-Yazma 1. Kademe” branşı, İSMEK Kocamustafapaşa Kurs Merkezi’nde ilk mezunlarını verdi

    Okuma-yazmayı az bilen yahut hiç bilmeyen kursiyerlerin ücretsiz eğitim aldığı "Okuma-Yazma 1. Kademe" branşına, sadece İstanbullular değil, yabancı kursiyerler de ilgi gösterdi.

    İSMEK bünyesinde 2011-2012 eğitim döneminde açılan "Okuma-Yazma 1. Kademe" branşı, 120 saatlik eğitim sonrasında ilk mezunlarına verdi. Okuma-yazmayı az bilen yahut hiç bilmeyen her yaştan 21 kursiyerine okuma-yazmayı öğreten İSMEK Kocamustafapaşa Kurs Merkezi, kurdele törenine de ev sahipliği yaptı. Bir dönemlik emeklerinin karşılığında çok istedikleri hayallerini gerçekleştiren kursiyerlere, kurs idarecileri ve usta öğreticileri tarafından "kırmızı kurdele" takılırken duygulu anlar yaşandı.

    Usta öğreticilerinden kurdelelerini ve hediye kitaplarını alan kursiyerler, duygularını "Okuma-yazma bilmediğimiz için bankada, otobüste, hatta evimizde bile yaşamak çok zordu. Form doldururken dahi sıkıntı yaşıyorduk. "Okuma-Yazma 1. Kademe" branşı sayesinde hem özgüven kazandık hem de hayata en baştan başladık." şeklinde ifade ettiler. Gazete ve dergileri artık kolaylıkla okuyabildiklerini belirten kursiyerler, "İSMEK"e ve usta öğreticilerimize ne kadar teşekkür etsek az. Binlerce liralık eğitimi ücretsiz verdikleri için haklarını helal etsinler, o bize yeter." dediler.

    En büyük mezunu 66 yaşında olan "Okuma-Yazma 1.Kademe" branşı, yabancı kursiyerlerine de okuma ve yazmayı öğretiyor. 2011-2012 eğitim döneminin ilk yarıyılında bir Ermeni vatandaşımızın devam ettiği branşa, ikinci yarıyıl için Mısırlı, Faslı ve İranlı okuma-yazma sevdalıları kaydoldu.




    İSMEK´te okuma-yazma öğrendiler Yorumları