Erkekler Neden Böyle Düşünürler?

Günümüzde abi ve amca kavramları neredeyse kalmadı gibi.Bir çocuk büyüyüp genç kız olunca erkeklerde sanki aradaki mesafe ve yaş farkı ortadan kalkmış gibi bakış açısı oluşuyor. Çok rahatsız edici bir ...


  1. Alt 01-20-2012, 02:50 #1
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Günümüzde abi ve amca kavramları neredeyse kalmadı gibi.Bir çocuk büyüyüp genç kız olunca erkeklerde sanki aradaki mesafe ve yaş farkı ortadan kalkmış gibi bakış açısı oluşuyor.

    Çok rahatsız edici bir durum ki bunun sebebi sizce ne olabilir?

    Eklenmiş Resmin önizlemesi

  2. Alt 01-20-2012, 10:04 #2
    candanag Mesajlar: 302
    her iki tarafında rahatsız olmadığı bir çok örnek ülkemizde görülebilir bu konuda. ben daha çok 21. yy.'da boşanmaların artması ve evliliklerin azalması ile bağlantılı görüyorum bu durumu. karikatürdeki cinsiyetlerin yer değiştirmesi de artık sık rastlanan bir durum. kadın da yaşlı olabiliyor duruma göre, erkek de. size göre yaş farkı en fazla 8-10 olmalıdır mesela, bir başkasına göre 20-30 da olabilir. fazla irdelememek ve insanları istediği gibi yaşamaya bırakmak lazım derim ben.

  3. Alt 01-25-2012, 13:54 #3
    HiLaLNuRu Mesajlar: 242
    öz amcası değilse oluşması normal derim,sınırlara dikkat etmek lazım.Namahrem mahrem kavramlarını iyi oturtmalıyız.Kaldı ki mahremlerde bile sınırlar var.

  4. Alt 01-26-2012, 01:36 #4
    safinaz Mesajlar: 3.348
    HiLaLNuRu´isimli üyeden Alıntı
    öz amcası değilse oluşması normal derim,sınırlara dikkat etmek lazım.Namahrem mahrem kavramlarını iyi oturtmalıyız.Kaldı ki mahremlerde bile sınırlar var.

    Tabi ki sınırlara dikkat etmek lazım ama bana göre çok ama çok çirkin birşey lazım.Herkes de sınırını bilecek.Aksi taktirde çok rahatsızlık verici bir ortam olur.

  5. Alt 01-26-2012, 10:17 #5
    candanag Mesajlar: 302
    "sınırlar" çok muğlak bir kavram içinde bulunduğumuz 2012 itibariyle.yaş-akrabalık vs. sınırları kendimiz mi koyacağız yoksa toplumun bize dayattığı sınırlara mı riayet edeceğiz? yoksa salt İslam dininde var olan sınırları mı dikkate alacağız? Bizim milletimiz dini referansların yanında geçmişten gelen kültürel ögeleri de beraberinde günümüze getiren bir millet. bu anlamda genel-geçer sınırlardan bahsetmenin tüm Türkiye toprakları çapında doğru olduğunu düşünmüyorum. Anadolu'nun bir yöresinde berdel muhabbeti varken, başka bir yöresinde var olan amca-teyze-hala kızı-oğlu ile evlenmenin normal karşılanması, hemen ötesinde bunun enseste varan ilişki olarak yorumlanması mümkün. tüm bu çeşitliliği herkesin kabul etmesini beklemek ya da algılamasını sağlamak mümkün değil. insanlarımızdan tek isteğim kendi sınırlarımızı dayatmak yerine karşılıklı hoşgörü ortamının sağlanmasıdır. mahalle baskısının en ciddi şekilde hissedildiği bu ilişkiler alanını tamamen oluruna bırakmak gibi belli kriterlere göre dayatmak da ciddi problemler içeriyor kanımca. konu nereden nereye geldi, güzel bir video ile bağlamak amacındaydım, konuya görsel katkı sağlaması açısından

    3.40'dan itibaren

  6. Alt 01-26-2012, 10:51 #6
    candanag Mesajlar: 302
    yukarıda bahsettiğim yaş-akraba sorununu geçtim. akrabalık olmasa da yaş farkı olmasa da kökeni-mezhebi yüzünden garip-yanlış görülen ilişkilerin var olduğu bir ülkede yaşıyoruz. kısmen yok olmaya başladı bu sorunlar ama daha önce sakat yetişen nesiller gibi 1-2 nesil daha bu sakatlığı hissedecek. hoş, daha önce belki duyulmayan-görülmeyen ve modern hayatın getirdiği görece çarpık ilişkiler de ayyuka çıkmadı değil. farklı gerçekliklerin var olduğu bu topraklarda insanı tanımak bir yandan bir çay sohbetine bakabilirken diğer yandan çok derinlerde bir yerde.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.