Başarısızlık,İnsan Gelişimini Olumlu Yönde Etkiler

Bana göre,hayatında hiçbir konuda başarısızlığa uğramamış ve hüsran yaşamamış insan çok hamdır. İnsanlar sıkıntı ve var olanların yoksunluğu ile olgunlaşır ve gelişir,hayat görüşü ve ufku genişler. Yine bana göre sıkıntıları ...


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 gönderen safinaz
  • 1 gönderen alptraum

  1. Alt 01-20-2012, 02:13 #1
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Bana göre,hayatında hiçbir konuda başarısızlığa uğramamış ve hüsran yaşamamış insan çok hamdır.

    İnsanlar sıkıntı ve var olanların yoksunluğu ile olgunlaşır ve gelişir,hayat görüşü ve ufku genişler.

    Yine bana göre sıkıntıları gelişimine katkıda bulunmayan insan sayısı da az değildir.Bu sıkıntılar ve başarısızlıklar gelişimin tam aksi yönünde kompleks sahibi de yapabilir.

    İşte bu iki çizgi arasında yolunu bulan insan kamil insandır.

    Ya sizce sevgili forumdaşlarım?

    Konu safinaz tarafından (01-20-2012 Saat 02:43 ) değiştirilmiştir. Sebep: İmla hatası
    alptraum bunu beğendi.
  2. Alt 01-20-2012, 02:44 #2
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Ünlü basketbolcu Michael jordan basarisiz olmayi su sekilde özetliyor

    Kariyerim boyunca 9000´den fazla başarısız atış yaptım, 300´den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı..."

    Basarisiz olmak demek pes etmek demektir. Pes etmeyen biri o mesgaleyle daha isini bitirmemis demektir ve bizde basarisiz olmus olmus diyemeyiz.

    Su sekilde de bakilabilir. Bugün insanlar is hayatlarinda rahat edebilmek icin zorunlu egitimden sonra egitimlerine devam ediyorlar(!) Zaten burda bi celiski basliyor. Insanin hayatta nasil rahat edecegini calisma sartlari ya da cok fazla paraya sahip olmasi bir etken olarak gözükmemeli. Onca sinava girip "basarisiz" oldum diyen kisiler basarisiz olmuslardir fakat sinava girip sartlar dogrultusunda ön siralarda yer alamayan bir kisi basarisiz olmus demek degildir. Artik hicbir sinav a hakki kalmasa dahi basarisiz olmus demek degildir cünkü sistem seni bu duruma itmistir.

    Herkes zengin olamaz ve zaten olmamalida. Herkes cok akilli olamaz ve zaten olmamalida. ZITLIKLAR olmali ki denge olsun. Kaba tabirle bugünün deyimiyle is hayatinda herkes ayni parayi alsa bu kabullenilir mi? Elbette hayir. Peki fakirleri orta halin üstüne cikarip hayatlarina devam ettirmek istesek fakirler o calisma sartlarinda calismayi birakirlar. Yani biz onca seye adaletsizlik desekte bu denge bu sekilde gayet iyi ayakta duruyor. Insanlar hayatlarinda yapmis olduklari kariyerlerle, diplomalarla, icatlarla basarili sayilabilirler fakat bu konumlarda yer almayan insanlar ise kiyaslanip basarisiz kabul edilmezler.

    Sözün özü Pes etmemis kisi basarisiz kabul edilmemeli diye düsünüyorum.

    safinaz bunu beğendi.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.