Sınıf arkadaşım

Ya bir de size bir şey danışacağım. Şimdi benim sınıf arkadaşım var. Ve Darwin'e inanıyor. Ben de bunun doğru olmadığını ve Kur'anda da yazıldığını söylüyorum ama vazgeçtiremedim huyundan. Ne yapabilirim ...


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen emirahmedyasin

  1. Alt 01-07-2010, 22:26 #1
    Bediüzzaman26 Mesajlar: 183
    Ya bir de size bir şey danışacağım. Şimdi benim sınıf arkadaşım var. Ve Darwin'e inanıyor. Ben de bunun doğru olmadığını ve Kur'anda da yazıldığını söylüyorum ama vazgeçtiremedim huyundan. Ne yapabilirim de o bizim Hz. Adem ile Havvadan geldiğimizi savunsun? Ya da Allaha mı havale etsem ? Allah her şeyi bilendir. Allah hidayete erdirir de belki bu düşüncesinden vazgeçer.


  2. Alt 01-07-2010, 22:38 #2
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    Selam mü'minlerin üzerine olsun...
    İnsanları hidayete erdirecek olan Allah celle onları azgınlıkları yüzünden hüsrandada bırakır.
    Gelelim darwin mevzuuna bu konuda bir hocamızın deyişiyle "at izi it izine karıştı." Yazılan anti kitaplarda ancak akademik seviyedekilere biraz bir şeyler açıklayabilir.Tartışmalar yerine göre sakin yapılırsa faideli olur yoksa Allah muhafaza nefsi duygular devreye girince çığrından çıkar o yüzden sabredin tartışmadan kaçının yada Kur anı iyi anlamak için çok okuyun o zaman Allah celle kendisini tanıtmanıza yardım eder karşınızdakinin kaline sükunetini verir.
    Dua,zaman ve ahlak...
    Nacizane tavsiyem bu diğer kardeşlerede sorun.

    Bediüzzaman26 bunu beğendi.
  3. Alt 01-07-2010, 22:49 #3
    Bediüzzaman26 Mesajlar: 183
    Sağolasınız arakdaşım. Ben beklediğim cevabı aldım. Sabredip sonunun ne olacağını göreyim.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.