Yazsam suç, yazmasam suç. Konuşşam suş, sussam suç.

Ne suçu vardır zamanın ve devrin. Ne suçu vardır duvardaki takvimin. Bir kötülük gördüğümüzde, yada çirkinlik gördüğümüzde.
Yeni nesil gençlerde edebe ve adaba uygun olmayan davranış gördüğümüzde
.
Devlet adına hırsız, asker adına eşkıya, doktor yerine kasap, postacı yerine soyguncu, öğretmen yerine tacizci, eleman arayan işveren yerine namus düşmanı, gördüğümüzde

hanımefendi yerine çantasında falçata ve bıçak taşıyan genç kızlar, okul koridorunda gelecek hesabı yapan genç yerine sokak ortasında tiner ve bali koklayan gençler, gördüğümüzde
yaptığımız ilk iş olarak suçlu ararız. Ararız da hemde polisten çabuk buluruz.

Bu adilik ve aşağılık tüm hareketleri yapan suçlu anında bulunur ve başlarız: arkadaş zamane gençliği ne yaparsın. Valla komşu devir değişti ne diyelim. Gibi, çaresizliğimizi ifade eden hezeyanların sonu gelmez bir türlü.

Sonra ölçeriz kenarımızdan bir karış ve bana değmeyen yılan bin yaşasın deriz. Yada her koyun kendi bacağından asılır diyerek atarız sorumluluğu üzerimizden. Rahatlattık zannederiz vicdanlarımızı. Ve asla sorumluluk almayız üstümüze, tıkarız kulaklarımızı cemiyetin tüm sorunlarına.
Toplumun kanayan yarasına merhem olmak yerine ağzımızdan birkaç vah tüh der, sonra küfürlerin bini bir para ..
Çalıştığımız bağda bahçede, evde kahvede, otobüste minibüste, uçakta trende, hasılı vakit bulduğumuz her yerde hükümet yıkar hükümet kurarız. Bunu yaparken; kendi taraftarımız olan: hırsıza, uğursuza, namussuza, resmi elbiseli eşkıya’ya, milletin hakkını soyan seçilmiş diplomalı soygunculara, toz kondurmayız. Bizim hırsızımız diye sahip çıkarız.

Bu toplumu bu hale getiren sebebin; inanç ve iman-i noktada düğümlendiğini itiraf edemeyiz. Okullarımızda İslam dini öğretilmediği için. Haram helal kavramı yaşantımıza sokulmadığı için. Bu ülkede yahudi’den daha Yahudileşmiş, ermeni’den daha Ermenileşmiş, kanını ciğerini teraziye koysanız beş para etmiyecek olan insan müsveddelerinin din düşmanlığı mücadeleleri meyvesini vermiş. Ve yukarda bahsettiğim nesil yetişmiştir.

Hangi partili olursa olsun. Yada hangimizin partisinden olursa olsun. Hırsızsa hırsız. Namussuzsa namussuz. Diyebilmeliyiz
Şerefli Türk ordusunun içinde olupta soysuzluk ve şerefsizlik yapıyorsa onada kanı bozuk soysuz ve şerefsiz diyebilmeliyiz. Vatana ihanet etmişse üzerindeki elbise hainliğini örtmez, diyebilmeliyiz. Ve yeter artık bu zulüm ve işkence diyebilmeliyiz.
Yıllarca kuş diliyle konuştuk suç olacak diye. Haykıramadık haksızlığa karşı yiğitce.Yer yüzünde korkarak yaşamaktansa, hakkı haykırarak şerefli ölmeyi tercih ederiz diyemedik. Söyleyin Allah aşkına ne zamana kadar daha ……………………..yaşayacağız