Parali Kuran Kursu dersleri

Para karsiliginda Kuran dersi verilmesi hakkinda ne düsünüyorsunuz? Benzer Konular Alaplı’da Kız Kuran Kursu yararına kermes... Metrobüste paralı geçişte bugün son gün!... paralı askerlik... Hollandaca Uyum Kursu & Almanca Uyum ...


Ağaç Şeklinde Aç20Beğeni
  • 3 gönderen alptraum
  • 2 gönderen yabanGülü
  • 3 gönderen alptraum
  • 2 gönderen emirahmedyasin
  • 2 gönderen alptraum
  • 2 gönderen emirahmedyasin
  • 2 gönderen alptraum
  • 2 gönderen mus'ab
  • 2 gönderen xyzt

  1. Alt 01-01-2010, 16:50 #2
    yabanGülü Mesajlar: 3.851
    Blog Başlıkları: 125
    bu konu biraz derin bir konudur.

    simdi ben söyle diyeyim tabiki allah yolunda bir is yapiliyorsa neden para alinsin madem biz dini asilamak istiyoruz ozaman cogunlugu kazanmak zorundayiz ve bunu böyle yapayiz, cünkü bazi aileler varki ailesini güc gecindiriyor gel gelim baskasina para verip cocugunun dini egitimini saglayabilsin. belkide coooook istiyor ama maddi yönden olmuyor buda yanlis olur.

    diger yandan baktigimizda her birseye para ödüyoruzda neden is dine gelince kaciniyoruz. özel dans kurslarina, dil kurslarina, ona buna para yediriyoruzda neden bize en güzel seyi ögretmeye calisanin emegine saygi duyupda bir giderini karsilamiyoruz.

    sigaraya, sinemaya, tiyatroya, konserlere, ise yaramayan esyalara süslere para harcaniyorda neden dine gelince " olurmu böyle sey" diyebiliyoruz????

    Simdi suanki dünyanin durumunuda göz önüne almak gerekiyor. Cogu camilerimiz giderlerini karsilayamadiklari icin kapanma durumuna geldiler. Ve tabiki bir yerden gelmesi gerekirki o kurum ayakda kalabilsin. biz müslüman bir ülkede degilizki devlet baba bizi herzaman desteklesin. tabiki diyanet var ama nereye kadar var, bir yerde yardim ediyorsa diyer biryerde bu kadarda gideriniz olmasin kardesim diyebiliyor.

    o yüzden bu durumu yani suanki dünya kirizini ve yasam sartlarini göz önüne alarak evet olabilir neden olmasin diyebilirim.

    mus'ab ve Bediüzzaman26 bunu beğendiler.
  2. Alt 01-01-2010, 18:56 #3
    alptraum Mesajlar: 38.105
    Blog Başlıkları: 28
    Belki dogrudan alakasi olmasada H.z Ali " bana bir harf ögretenin KIRK yil kölesi olurum" demis. O ilmine isaret etsede bu gibi seylerin manen degeri maddi degerinden kat kat yüksektir. Diger sayilan etkinliklerin manen ilk bakista bir degeri yoktur. Bunu ögrenmek temel nokta oldugu icin aklima böyle birsey geldi.

    Bizim caminin hocasi bunu gönüllü namazdan sonra 2 saat olarak vermekte idi.

    Acaba dinen bu durumun hükmü nedir?

    yabanGülü, mus'ab ve Bediüzzaman26 bunu beğendiler.
  3. Alt 01-02-2010, 18:15 #4
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    Kur an ı para karşılığında bir gelir kaynağı olarak satmak haşa tabiki haramdır ama bu kuran kurslarında hocaların görevi elbette öğrencilere Kur an dersi vermek ama birde bunlar beşeri ihtiyaçları var bunarın karşılanması için bir ücret verilmesi haram olmasa gerek.
    Bir hoca hem geçim derdini düşünüp hem öğrencilerle uğraşıyorsa pek faydalı olmayabilir. Yabangülü nün dediği gibi o kadar kurslara lüzümsuz üşlere para harcarken neden daha kaliteli bir din eğitimi için para harcanmasın nede olsa bir neslin inşası için.
    selam ile...

    yabanGülü ve mus'ab bunu beğendiler.
  4. Alt 01-02-2010, 18:21 #5
    alptraum Mesajlar: 38.105
    Blog Başlıkları: 28
    Iste bunda da rand dogarsa ve rekabet bas gösterirse ve bu gibi hasletler olusumun gidisatina zarar verir diye düsünüyorum

    yabanGülü ve mus'ab bunu beğendiler.
  5. Alt 01-02-2010, 18:29 #6
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    Aksi bence bir rekabet olursa ve bu Kur an öğretme işinin profesyonelliğini ve değerini arttırırsa fena olmaz.

    yabanGülü ve mus'ab bunu beğendiler.
  6. Alt 01-02-2010, 18:42 #7
    alptraum Mesajlar: 38.105
    Blog Başlıkları: 28
    Rekabet eger ögretme cabasinda olursa problem yok. Fakat Kurban paralarini toplama isine benzerse kötü acikcasi. Mesele gayet basit aslinda. Nasilki yurtdisina gelen insanlara devlet bedava dil kursu veriyorsa ve ögretmenin durumunu o gözetiyorsa o halde diyanet gibi bir kurumun oldugu ülkemizde de ayni sekilde olmali diye düsünüyorum. Rand, rekabet yüzünden sömürülen bu halk icin birde manevi temel tas olan bundada olursa yazik olur diye düsünüyorum kendi düsüncelerimin ülkesinde

    yabanGülü ve mus'ab bunu beğendiler.
  7. Alt 01-02-2010, 19:25 #8
    mus'ab Mesajlar: 331
    Herkese teşekkür ederek yabangülü ve emirahmetyasin kardeşlerin fikrine katılıyorum.

    Zaten imam şafi, imam malik ve imam hambeli bu konuda mesaisini bu yolda harcayan kişinin ücret alması uygundur demişlerdir.

    İmam azam ise caiz görmemiş ancak günümüzün hanefi alimleri de çağımızın getirdiği koşullar gereği kur'an öğretme karşılığında üçret alınabilir diyorlar.

    Yabangülü kardeşimizin; sigaraya dil kursuna dans kursuna vs para veriyoruz fikride ayrıca önemliir.
    Ben kızımı hafızlık kursuna gönderiyorum ve parasınıda veriyorum. Harcadığım en hayırlı para olarak görüyorum.

    yabanGülü ve emirahmedyasin bunu beğendiler.
  8. Alt 01-02-2010, 22:49 #9
    xyzt Mesajlar: 384
    para karşılığında kuran dersi verilebilir. çok da normal bişey. kişinin verdiği emğein karşılığını maddi ve manevi olarak almak istemesi tabi bi duygudur.mesleki anlamda tabiki

    yabanGülü ve mus'ab bunu beğendiler.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.