Başbakan Erdoğan, El Arabiya televizyonuna Anadolu Kartalı tatbikatının uluslararası bölümünün ertelenmesine halkın istekleri doğrultusunda karar verdiklerini söyledi.

Erdoğan, “Türk halkının hassasiyetlerini ve diplomatik hassasiyetleri” göz önünde bulundurduklarını belirterek, “Halk tatbikata İsrail’in katılmasını istemedi” dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, 7Anadolu Kartalı” tatbikatı konusunda halkın sesine kulak verdiklerini söyledi. El Arabiye televizyonunun sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Konya’da icra edilen tatbikata İsrail’in katılmamasına ilişkin soru üzerine, “Türk halkının hassasiyetlerini ve diplomatik hassasiyetleri” göz önünde bulundurduklarını belirtti. Halkın vicdanına sözcülük ettiklerini belirten Erdoğan, halkın tatbikata İsrail’in katılmasını istemediğini, bu nedenle tatbikatın uluslararası bölümünü ertelediklerini söyledi.

Davos’ta da haklıya hakkını verdim

Erdoğan, Davos’taki çıkışıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken de, orada hak dilinin sözcüsü olmaya ve haklıya hakkını vermeye çalıştığını anlattı. Davos’ta kanaatlerini dile getirdiğini ifade eden Erdoğan, tutumunda haklı olduğunu ve orada söylediklerinin doğru olduğunu belirtti. Terör konusunda Türkiye’nin ciddi sorunları olduğunu vurgulayan Erdoğan, eski ABD Başkanı George Bush’a 2007’deki görüşmelerinde PKK’nın hem Türkiye’nin, hem ABD’nin, hem de Irak’ın düşmanı olduğunu söylediğini belirtti. Erdoğan, üç ülkenin teröre karşı ortak hareket etme kararı aldığını ve Türkiye’nin sınır ötesi operasyonlarının sadece terör bölgelerini hedef aldığını söyledi.

Sorunları çözmek için çalışıyoruz

Erdoğan, demokratik açılımla ilgili sorular üzerine ise “Bütün vatandaşlarımızın problemlerini çözmek için uğraşıyoruz. Buna sadece Kürtleri dahil etmek çok yanlış olur. Ülkemizde Türk, Kürt, Laz, Çerkez gibi kökenlerden vatandaşlarımız vardır. Bunların problemleri vardır. Biz elimizden geldiği kadar bu problemleri çözmeye çalışıyoruz” dedi.