Atatürk ve mason duruşu

Misafir ´isimli üyeden Alıntı ↑...


Ağaç Şeklinde Aç23Beğeni

  1. Alt 03-18-2011, 10:41 #51
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Misafir´isimli üyeden Alıntı
    müslüman değil dediğiniz adam. peygamber efendimizin mezarını talan edilmekten kurtardı.
    müslüman değil dediğiniz adam. kuran-ı kerimi türkçeye çevirip hepinizin okumasını sağladı.
    müslüman değil dediğiniz adam. tbmm yi cuma ezanıyla açtı.
    o müslüman değil dediğiniz adam olmasaydı ne şimdi siz müslümandınız nede burada özgürce yaşıyordunuz

    Münafıklar iman etmiş gibi görünür ama kalben inanmazlar.Niçin böyle bir yola başvurulur? Niçin açık açık inkar edilmez de iki yüzlülük yapılır? Çünkü ortam açık açık inkar etmeye müsait değildir. Öyle bir ortam ki dini alenen inkar etmek siyasi intahardır.
    milli mücadelenin(gerçi ortada böyle ciddi bir mücadele var mı ? yoksa gizli pazarlıklar mı söz konusu? bilemiyorum) başlarında ilk meclisteki milletvekillerinin çoğu sarıklı sakaallı cübbleli zatlardı.Böyle bir ortamda henüz dizginleri ele almamışken dini alenen inkar siyasi intahar olurdu. mustafa KAMAL(dikkatinizi çekmek istiyorum atatürkün ilk ve gerçek kimliğinde ismi KAMAL...Bakınız MUSTAFA KEMAL değil.. sadece KAMAL...Niçin Peygamberimizin isimlerinden mustafa ismi kimliğinde yok.. ne tür bir rahatsızlıkları vardı bu isme karşı) de iyi siyaset yapan biri olarak çıkıpta öyle bir ortamda, BİZ İLHAMLARIMIZI GÖKTEN VE GAYBDAN DEĞİL DOĞRUDAN DOĞRUYA TABİATTAN ALIRIZ(Allah'ı inkar ve tabiatçılık ve darwinizm inanışının işareti), BÜTÜN DİNLER UTANMAZCA TANRI TARAFINDAN GÖNDERİLDİKLERİNİ SÖYLEYENLER TARAFINDAN UYDURULMUŞTUR(peygamberleri inkar), CHP PRENSİPLERİNİ GÖKTEN İNDİĞİ SANILAN KİTAPLARIN DOĞMALARIYLA ASLA BİR TUTMAMALIDIR(kitapları inkar),BİZİM ATALARIMIZ MAYMUNLARDIR. DAHA ESKİ ATALARIMIZ DA DENİZLERDEKİ KÜÇÜK BALIKÇIKLARDIR.(Yaradılışı inkar ki bu da ALLAH'ı inkardır)
    gibi sözler etmezdi. Öyle bir ortamda bir münafıkın nasıl davranması gerektiğini KAMAL çok iyi biliyordu.Sonuçta iyi bir siyasetçiydi. Nitekim yapması gerekenleri çok iyi yaptı rolünü çok iyi oynadı.Yeri geldi mecliste coyturucu dualar okudu, yeri geldi hutbe okudu(ne ilginçtir hutbe okuduğu günün cuma değil perşembe olduğu söylenir). kim olsa öyle yapardı. Ne zaman ki ipler büsbütün onun eline geçti gerçek yüzünü gstermeye başladı.Artık gerçekleri saklamak zorunda değildi. egemenlik kayıtsız şartsız kendisindeydi...ve icraatlar birbiri ardına geldi.. öyle icraatlar ki anadolu insanı yunan mezalimini arar hale geldi. Mazlum anadolu insanındaki yaygın kanı ELİN İNGİLİZİ YUNANI İŞGAL ETSEYDİ BUNDAN KÖTÜ OLMAZDIK deme seviyesine geldiler.Ezanlar türkçe yapıldı. kuran harflerinin öğretilmesi yasaklandı. şapka takmayan yüzlerce alim asıldı..camiler ahır edildi.. türbeler kapatıldı. düşünün fatih sultan mehmet hanın bile türbesini kapattılar.. velhasıl söylenecek yazılacak çok şey var..100 yıldır susturulan ve kandırılan anadolu insanı uyanıyor.
    ilkokul sıralarında kendisine öğretilen uydurma tarihe dayanıp tarih bildiğini zannedenler biraz araştırsınlar taa ki gerçeği görüp birilerine tapınmayı bıraksınlar....

  2. Alt 03-19-2011, 22:15 #52
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Bence hiç kimse kesin olarak diyemez ki Atatürk mason veya değil! Çünkü Atatürk o kadar karmaşık işler yapmıştır ki, insan anlayamıyor. Bir Ayasofya'yı müze yapıyor, sonra gidip mason cemiyetlerini kapatıyor. Yani bence kimse birbirini suçlamasın. Şu anki durumumuza bakıp birlik içnde yaşamamız gerekir. Bu söylentileri ortaya atıp Türk milletini bölmeyi çalışıyorlar. Bence bunlara uymalım ve de birbirimize düşman olmayalım.

  3. Alt 04-18-2011, 18:05 #53
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    atatürk mason localarını kapatmıştır doğrudur.fakat...asıl amaç müslümanların odaklandıkları tekke zaviye vs lerin kapanmasıydı.bu dernekler (Mason locaları dahil) devlet tarafından kapatıldığında tekrar açılması mümkün değildir.bu vesile ile mason localarına ileride tekrar açılabilmeleri için kendi istekleri ile kapatılması söylenmiş ve localar kendi istekleri ile kapanmıştır. mason locaları kapanmasa tekke zaviye vs gibi yerlerde toplanan müslümanlar itiraz edeceklerdi.ve onları örnek gösterecekti.ve taktir edersiniz ki ileriki yıllarda da localar yeniden açılmış tekke ve zaviyelerin açılması mümkün olmamıştır.saygılar...

  4. Alt 04-27-2011, 02:45 #54
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    böylesi konuların tartışılması tarafların birbirini anlayıp ortaya sorunun özü irdelenerek bir sentez çıkarılması çok güzel bir şey.Bu sayede toplum kaynaşması ve bizi birbirimize düşürme ihtimali olan konular ortak bir çözüm sonucunda ortadan kaldırılacaktır.Ancak benim rahatsız olduğum bir nokta var o da şudur ki;bazı arkadaşların sert uslup ve sadece karalamadan ibaret söylemleridir.Özelikle din konusunda bunu yapan arkadaşlara şunu söylemek isterim ki peygamber efendimiz(s.a.v) bile kimin takva konusunda üstün olduğu konusunda yorum yapmamıştır.Biz kim oluyoruz ki kendii kafamıza göre insanları dinsiz ya da dindar olarak ayırıyoruz?Burada yapılan belgesiz ve sadece kulaktan doğma şekilde yapılan ithamlar beni ziyadesiyle üzdü.Bir ithamınız varsa bunu kanıtlamak zorundasınız.İnsanları karalamak kolaydır ama söylediğinin arkasında durmaktır önemli olan.Bir şey hakkında yeterli bilgi ve belge mevcut değilse ortaya atılmaması gerekir ki sadece birkaç fotoğraf bir insanın mason olduğunu kanıtlamak için yeterli değildir.Çünkü bu şekilde yapılan yaftalamalar baskıcı faşist rejimlerin mantığında olduğu gibi insanları yargılamadan infaz etmektir.BU hareketler bir irade beyanı oluşturmaz ve bu hareket( Fotoğrafın Toplumsal Anlamları 2 | Sinan Tunç) sadece M.Kemal in yaptığı bir hareket değil Napoleon ile özdeşleşmesiyle birlikte Stalin gibi bir komünist lider tarafından da yapılmaktadır.Komünist rejime önderlik eden bir insanın komünizm ile hiç bağdaşmayan yönleri bulunan(özel mülkiyet,halk iktidarı yerine elitist devlet yönetimi) masonluğa üye olması beklenemez.Bu hareket daha çok otorite,güç,liderlik vb. öğelerin simgesi haline gelmiştir.
    Sonuç itibariyle M.Kemal masondur ve ya değildir deme hakkınasahip görmüyorum ki bu sadece yeterli bir araştırma yapmadan boş bir sözden ibaret olur.Benim söyleyebileceğim tek şey bu hareket ile bir insanın masondur ve ya değildir şeklinde yaftalanmasının etiğe uygun olmadığı ve bu tip söylemlerin kuru bir iftira,boş ve küstah bir karalama kampanyasında öte bir şey değildir.Bu kişi M.Kemal ve ya bir başkası olabilir.Ben yapılan bu karalamalara karşı olduğumu belirtmek istiyorum.Yöneltilen kişinin kimliği önemli değildir.Önemli olan onun da bir insan olması ve onun da bir onur ve şerefi olmasıdır.Ölmüş bir insanın arkasından boş konuşmak kolaydır.Umarım ben de bir şeyler katabilmiş yazımı okuyan insanlara boş bir göz ağrısı bırakmamışımdır sadece herkese teşekkür ederim:

  5. Alt 05-01-2011, 15:01 #55
    Ziyaretci
    alcapon_392@ho Mesajlar: n/a
    siz kimsiniz de bir tarih profesörü yada mükemmel bir biyografi uzmanı gibi kişinin yaşamı üzerinde bu kadar emin konuşabiliyorsunuz.sizin bu konuşmalarınızı konusunda uzman bir biyograf yada tarih profesörü bile konuşamıyor.siz bir insanın görüntüsel yani fiziksel duruşu ile manevi yani içsel duruşunun örtüşüp örtüşmeyeceğini anlayacak kadar üstad bir insansanız hiç durmayın ve kandırılması basit olan zengin vurguncuları kandırıp avlayın ve bu gelirlerle güzel şeyler yapın.burda hiç bişey bilmeden ve yanlı bakış açılarıyla çok yönlü şahsiyeti olan kişileri cahilce eleştirmekten de vazgeçin.size en büyük tavsiyemde ister dindar olun ister mason ya da her hangi bir düşünce mensubu olun ama karşı düşüncelerin ve liderlerin eleştirilerini yaparken sakın onlarında taraftarlarının ve savunucularının olduğunu unutmayın.seviyeyi düşürmeden herkese saygıyla davranıp gerçekleri konuşun.hiç kimse seviyesine ulaşamadığı insanları saçma sapan sözlerle küçümseyemez ve küçültemez çünkü gerçekler yok olmaz.benden bu kadar ve unutmadan:Dünya ya Türk olarak geldim bunu şeref sayarım,dünya dan Türk olarak gideceğim bununla gurur duyarım,dedemi atamı unutmayacağım bunu bilinç sayarım,yapılanları asla unutmayacağım bunu da benlik sayarım.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

  6. Alt 05-09-2011, 13:52 #56
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Atatürkün mason olabilme ihtimali çok yüksek.Bu veriler her şeyi ispatlıyor zaten.

  7. Alt 05-17-2011, 00:33 #57
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    atatürkün mecliste bir konuşması videoya alınmış ve diyor ki: gökten indiği zannedilen kitap( kur'ana diyor) ve peygamber efendimize dil uzatıp arap oğlu diyor yani allahın rasülüne inanmıyor ve islamiyet için muhammedin uydurması diyor kuranı da muhammed yazdı diyor. bizzat videoda izledim sizler buna ne buyurursunuz?

  8. Alt 05-26-2011, 13:15 #58
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    #46 Arkadaşım videoyu hangi kulakla dinledin bilmiyorum..

    ""Bizim "Devlet" İdaresindeki Ana Programımız CHP Programıdır..Bunun Kapsadığı Prensipler,İdarede ve Siyasette Bizi Aydınlatıcı Ana Hatlardır..Fakat Bu Prensipleri Gökten İndiği Sanılan Kitaplarla Asla Bir Tutmamalıdır..Biz,İlhamlarımızı Gökten ve Gaipten Değil,Doğrudan Doğruya Hayattan Almış Bulunuyoruz..""Bu Konuşmanın İçeriğine Pek Girmeden Ve Sorgulamadan Evvel,Genel Anlamda Bir İncelediğimizde,Mantıken Laikliğin Vurgulandığı Ve Şimdiki Hükümetin İçten İçe Ancak Halkın Dini Zaaflarını Kullanarak Yürüttüğü Aşikar..Yani Dini Kozlar İşin İçine Girdiğinde Aslında İyi Yönde Değil,Aksine Kötü Yönde İlerlediği de Açıktır.. Teşekkür Ederim....

  9. Alt 05-26-2011, 14:43 #59
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Misafir´isimli üyeden Alıntı
    #46 Arkadaşım videoyu hangi kulakla dinledin bilmiyorum..

    ""Bizim "Devlet" İdaresindeki Ana Programımız CHP Programıdır..Bunun Kapsadığı Prensipler,İdarede ve Siyasette Bizi Aydınlatıcı Ana Hatlardır..Fakat Bu Prensipleri Gökten İndiği Sanılan Kitaplarla Asla Bir Tutmamalıdır..Biz,İlhamlarımızı Gökten ve Gaipten Değil,Doğrudan Doğruya Hayattan Almış Bulunuyoruz..""Bu Konuşmanın İçeriğine Pek Girmeden Ve Sorgulamadan Evvel,Genel Anlamda Bir İncelediğimizde,Mantıken Laikliğin Vurgulandığı Ve Şimdiki Hükümetin İçten İçe Ancak Halkın Dini Zaaflarını Kullanarak Yürüttüğü Aşikar..Yani Dini Kozlar İşin İçine Girdiğinde Aslında İyi Yönde Değil,Aksine Kötü Yönde İlerlediği de Açıktır.. Teşekkür Ederim....

    Gökten indigi sanilan kitaplardan kasti elbette Kuran-i Kerim degil. Zaten öyle bir zamanda bunu demek istese dahi demez. Oradaki kitaplardan maksat kutsallastirilan kitaplardir

  10. Alt 06-24-2011, 13:10 #60
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    mehmet234455´isimli üyeden Alıntı
    atatürkün mason oldugu localarına üye nosu kayıt numarası bile mevcuttur tarstısmaya gerek yok kendisi ayasofya camisini müzeye cevirmistir müslümanları hayal kırıklıgna ugratmıstır müslüman olsaydı bunu yaparmıydı

    Arkadaşım, Adam Müslüman Olmasa Ölürken Dermiydi Beni İslam Usüllerine Göre Defnedin diye

    Boş Zamanlar Arkadaşlar Bunlar, Atatürk'ün Masonlukla Alakası Yok, Eğer Olsaydı Mason Localarını Tamamiyle Kapatmaz,Hristiyan Okullarını Kapatmaz,Başka Ülkelerin Yeni Türkiyeye Karışmasını Engellemzmiydi

    1-2 Kişinin Çıkarttığı Mason Duruşu Diye Birşey bu, Masonları Ne Duruşu Nede Bi Haltı Vardı Masonlar Sadece Osmanlının Yıkılmasını Sağlamıştır Atatürk Elinden Geleni Yaptı Ancak Sonunda Samsuna Çıkmıştır Az Birşey Tarih Bilseniz Kurucunuz Hakkında Böyle Saçma Sapan Düşüncelere Girmezdiniz...

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.