Bir Kürdün Pkk Terörüne Isyanı

BİR KÜRDÜN PKK TERÖRÜNE İSYANI Diyarbakır’da 3 Ocak 2008 tarihinde terör örgütü PKK/Kongra-Gel tarafından gerçekleştirilen hain saldırıya tüm dünyadan vicdan sahibi herkes tepki gösterdi. “Hiçbir vicdana sığmayan bir vahşet” olarak ...


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen alptraum

  1. Alt 01-09-2008, 22:49 #1
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    BİR KÜRDÜN PKK TERÖRÜNE İSYANI
    Diyarbakır’da 3 Ocak 2008 tarihinde terör örgütü PKK/Kongra-Gel tarafından gerçekleştirilen hain saldırıya tüm dünyadan vicdan sahibi herkes tepki gösterdi. “Hiçbir vicdana sığmayan bir vahşet” olarak nitelenen kanlı saldırı, tüm kesimlerce kınandı. Tepkilerin arasında dikkatimi çeken bir tanesi, paylaşılmaya değer ve oldukça anlamlı. PKK’nın en çok zarar verdiği kesimlerden olan Kürtlerin bir temsilcisi, “Nasname” adlı sitede bakın duygularını nasıl ifade ediyor:
    “03.01.2008 gecesinden beri, yani Amed’te sivil Kürt insanlarına karşı işlenen katliamdan beri haberleri izleyemiyorum. Evdeysem haberleri izlemiyorum, dışarıdaysam televizyon yanımda bangır bangır bağırırken, Kürt annelerinin çığlıkları kulaklarımı parçalarken kulaklarımı kapatmaya veya oradan uzaklaşmaya çalışıyorum. Artık beynim, mantığım, bilgim olayları anlamakta çaresiz kalıyor.
    Böyle bir eylem ancak Kürt düşmanları tarafından yapılabilir. Bu eylem eğer Kürt halkına karşı işlenmiş bilinçli eylem değilse bile karşımızda Kürt halkı adına eylem yürüten yeteneksiz insanların olduğunu gösteriyor. Her iki koşulda da Kürt halkına karşı suç işlenmiştir.
    Apo’cu grubun uzun süredir yürüttüğü politikanın Kürt halkının aleyhine olduğu, Kürtleri köşeye sıkıştırmak istediği son somut olaylardan da görülmektedir. Apo’cu grubun yol açtığı ve Kürt halkının aleyhine olan son gelişmelerden bazıları şunlardır:
    1) Dağlıca saldırılarının sonuçta Kürt halkının aleyhine sonuçlandığını hepimiz yaşayarak gördük. Apo’cuların provokasyon kokan eylemi…Kürtler bu eylemler sonrasında zor durumda kalmışlardır.
    2) Meclise seçtirdikleri temsilcilerin çoğunun Kürt halkı ve Kürt illerini temsil yeteneğine sahip insanlardan olmadığı ortaya çıkmıştır. 3-5 temsilci dışında çoğunun siyaset ve diplomasi yeteneği olmayan parti militanlarından olduğu ortaya çıkmıştır. Bu yeteneksiz temsilciler yüzünden Kürt insanı teslim alınmış, hareketsiz bırakılmıştır. Bir kısım seçtirilmiş militanlar yüzünden sivil siyaset alanı tahrip edilmiştir.
    3) Apo’cular, Kürt kitlelerini sadece Öcalan için harekete geçirmeye çalışmışlardır. Avrupa ve Türkiye’deki eylemlerinin temel amacı hep Öcalan’ın sağlığı ve tutukluluk şartları olmuştur.
    4) Öcalan’ın her avukat görüşmesinden sonraki açıklamalarla sıradan Kürt insanının düşüncesi arasında fark olduğu ortaya çıkmıştır. Öcalan’ın tavır ve açıklamaları, Kürt insanının, Öcalan’a bağlılığını da azaltmıştır.
    5) Amed katliamı, doğrudan Kürt insanını hedef alan bir saldırıdır. Sivil insanlara saldırının savunması olamaz, hele Kürt sivillerine saldırının savunması hiç olamaz. Bana göre, güvenlik güçleri Apo’cuların eylemlerini artık kontrol edebiliyorlar. Bu aşamada İstanbul, İzmir gibi şehirlerde eylem koyamamaları veya eylem koyacakların eylem öncesi yakalanması örgütün kolayca izlendiğini gösteriyor.
    Kürtlerin yaslarını tutacak kimseleri bile kalmadı… Tavırsız kalmak, Kürtlerin kadim düşmanlarına hizmettir….”
    Türkiye’de PKK, bugüne kadar sürdürdüğü katı ideolojik yapısı ve silahlı mücadele yöntemleri ile varlık sebebini kaybetmektedir. Gerçekleştirdiği katliamlar ve terör eylemleriyle Türk kamuoyunda haklı bir nefret uyandıran ve terör örgütü olduğu gerçeği birçok yabancı ülke tarafından resmi düzeyde kabul edilen PKK’nın, vazgeçmediği şiddet kullanma tehdidi ve ırkçı görüşleri, terörist kimliğini açıkça ifade etmektedir. Diyarbakır’daki hain eylem ise, barış ve demokrasi karşıtı PKK’nın, Kürt halkına yönelik imha amaçlı saldırılarından sadece bir tanesidir.

  2. Alt 01-16-2008, 00:19 #2
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    günümüzde adi pkk terör örgütü ve TÜRKİYE CUMHURİYETİ arasında olan olaylar bir türk kürt savaşı haline getirilmeye çalışılıyor....
    dün sağcı-solcu ,laik-muhafazakar diye bölmeye çalıştılar
    bugünde türk kürt diye bölmeye çalışıyorlar...
    ama Allah'ın izniyle yüce türk milleti bu oyunlara gelmeyecek!!!

    Konu kipchak tarafından (01-16-2008 Saat 14:23 ) değiştirilmiştir.
  3. Alt 01-18-2008, 23:21 #3
    RuŞeN_ALP Mesajlar: 41
    Bazı art niyetli insanlar ikisini özdeşleştirmek istiyor ama, bizler bu oyunlara gelmeyiz.

  4. Alt 01-21-2008, 02:04 #4
    faith Mesajlar: 8
    arkadaslar bende baska bi noktaya dikkat cekmek istiyorum,iki yil önce jitem ve tsk görevlilerinin semdinli halkini haince gözünü kirpmadan bombayla katlettiklerini herkes unuttu,zanlilari sucsuz bulundu,dava iddanamesini hazirlayan savci görevden alindi.simdi de ayni tablo yine karsimizda diyarbakirda bomba patladi,acaba cakma zanli mi bulundu yoksa gercekten pkk mi yapti?

    Konu faith tarafından (01-21-2008 Saat 02:16 ) değiştirilmiştir. Sebep: kelime hatasi
  5. Alt 01-21-2008, 14:10 #5
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    faith´isimli üyeden Alıntı
    arkadaslar bende baska bi noktaya dikkat cekmek istiyorum,iki yil önce jitem ve tsk görevlilerinin semdinli halkini haince gözünü kirpmadan bombayla katlettiklerini herkes unuttu,zanlilari sucsuz bulundu,dava iddanamesini hazirlayan savci görevden alindi.simdi de ayni tablo yine karsimizda diyarbakirda bomba patladi,acaba cakma zanli mi bulundu yoksa gercekten pkk mi yapti?

    S.a: öncelikle sunu belirteyim Dikkat cekmek istedigin mevzu tamamen farkli bir baslik altinda acilip enine boyuna konusulacak bir mevzu simdi burada konussak hem baslikdaki konuyu dagitmis oluruz hemde düzenli bir tartisma ortami devam etmez farkli biride gelir konuyu baska biryerden örnekle ceker

    Tavsiyem yeni bir baslikda bu konuyu detayina kadar bizimle paylasirsan sevinirim

    kipchak bunu beğendi.
  6. Alt 01-22-2008, 20:05 #6
    faith Mesajlar: 8
    niyetimiz tartisma ortami acmak deil üstadim,ufku acmaktir
    selamlar

  7. Alt 01-22-2008, 20:18 #7
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Estagfirullah tabiki burada paylasim yapiyoruz ben konu dagilmasin diye söyledigin konuyu yeni konu olarak acarsan hem bu konu dagilmamis olur diye söyledim

  8. Alt 01-28-2008, 16:26 #8
    ferrari1983 Mesajlar: 20
    dın dıl ırk ayırmıyoruz herkese kapımız acık

  9. Alt 01-28-2008, 16:28 #9
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Araya o kapiyi koyanlar bazen acik yada kapali oldugunuda kontrol etmeli biz asla kapi dahi olmasin diye ugrasiyoruz ya hayirlisi

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.