Darbe dönemlerinde yaşananlar, özgürlüklerin yerle bir edildiği günleri anlatan örneklerle dolu...

İki askeri darbeyi görevdeyken görmüş üstelik 12 Eylül'ün ardından askeri savcılık görevi yapmış Faik Tarımcıoğlu özgürlüklerin rafa kalktığı günleri anlatıyor.

İçeriği itibariyle, vatandaşı hedefe oturtan ve apaçık bir darbe planı olan komplo belgesi yaşanan darbeleri hatırlattı. 12 Eylül'ün ardından yaklaşık 1 milyon insan gözaltına alınmıştı. Emekli Askeri Hakim Faik Tarımcıoğlu o dönemde yaşanan hukuksuzluklara örnekler veriyor. Anlatılanlar insanın kanını donduruyor.
[FLV]http://videogaleri.samanyoluhaber.com/video/2009/6/20/8.flv[/FLV]

12 Eylül askeri darbesinin ardından en hareketli günler yaşanmaktadır. Bir günün sonunda ofisinden çıkan Emekli Askeri Hakim Tarımcıoğlu koridorda 5 kişi görür. Bunlardan 3'ü, Hürriyet, Milliyet, Tercüman Gazetelerinin Yazı İşleri Müdürleridir. Biri emekli tabib albay diğeri de bir ilaç fabrikasının sahibidir. Gözaltına alınarak getirilenlerin suçu ise gazetede yayınlanan bir ölüm ilanıdır. İlan aynen şöyledir:

"Emaneti Subhaniye, Esrarı Muhammediye, Tacül Urefa, Evkaf Başmüdürlüğünden emekli, M. Ö. Efendi Hazretleri, daveti Rahmana icabetle, âlem-i mânâya intikal etmiştir. Çelenk gönderilmemesi rica olunur. Mevlâ rahmet eyliye"...

Bu ilan sıkıyönetim komutanınca laikliğe aykırı bulunmuş, hem ilanı yayınlayan gazetelerin yöneticileri hem de ilanın parasını verenler apar topar sıkıyönetim mahkemesine getirilmiştir.

Karanlık komplo ile demokrasiyi rafa kaldırmak amaçlanırken, darbe döneminde yaşananları anlatan Emekli Askeri Hakim Faik Tarımcıoğlu özgürlüklerin nasıl yok edildiğini çok önemli örnekleriyle gösteriyor. Bunlardan biri de 57 bayanın gözaltına alınması olayı... Gözaltının sebebi bir ihbar telefonudur. İhbar yapan, kadınların ayin yaptığını öne sürmüştür. Ancak gerçek kısa sürede anlaşılır. Ayin dediği mevlittir.

Dosyayı alan Tarımcıoğlu ayin diye başlayan gözaltının ardından gerçeği kısa sürede kayıtlara geçirir.