Ergenekon Terör örgütü Operasyonu

[VELİ KÜÇÜK CEZAEVİNDE ] Zanlılar ne ile suçlanıyor? Hangi dosyalar tekrar açılacak? Mahkeme, Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Fikri Karadağ, Kemal Kerinçsiz ve Sami Hoştan'a Hrant Dink suikastı ve Hablemitoğlu cinayetiyle ...


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen Lost_Star

  1. Alt 01-27-2008, 01:20 #1
    N u M a N Mesajlar: 492
    Ergenekon Terör örgütü Operasyonu
    [VELİ KÜÇÜK CEZAEVİNDE ] Zanlılar ne ile suçlanıyor? Hangi dosyalar tekrar açılacak?
    Mahkeme, Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Fikri Karadağ, Kemal Kerinçsiz ve Sami Hoştan'a Hrant Dink suikastı ve Hablemitoğlu cinayetiyle bağlantılarını sorguladı.

    Emniyetin yıllardır izini sürdüğü Ergenekon Terör Örgütü'nün karanlık ilişkileri, derin bağlantıları ortaya çıktıkça, Türkiye gerçekleriyle yüzleşiyor.

    6 ilde eş zamanlı yapılan baskınlarla gözaltına alınan 35 zanlının tamamı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

    Veli Küçük ile diğer zanlılar, Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Süleyman Pehlivan tarafından sorgulandı. Adliyeye getirilen zanlılardan aralarında Drej Ali lakaplı Ali Yasak'ında bulunduğu 3 kişi sorgularının ardından savcı tarafından serbest bırakıldı.

    Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Kuvayı Milliye Derneği Genel Başkanı Fikri Karadağ, avukat Kemal Kerinçsiz, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın ve Halkla İlişkiler Sözcüsü Sevgi Erenerol, Susurluk sanığı Sami Hoştan ve gazeteci Güler Kömürcü'nün de aralarında bulunduğu 9 kişi ise saat 14'te hakim karşısına çıktı. Zanlıların Hrant Dink cinayeti ve Hablemitoğlu suikastiyle bağlantıları sorgulandı.

    Gazetelere yansıyan haberlerde, Ergenekon operasyonu çerçevesinde zanlıları, mahkeme kararı ile 8 aydır adım adım izleyen ve telefonlarını dinleyen polis, örgütün karargahının, Karaköy'deki Bağımsız Türk Ortodoks Patrikhanesi olduğunu belirledi. Ergenekon yapılanmasının önemli isimleri arasında yer aldığı iddia edilen Veli Küçük, Özel Büro isimli grubun kurucusu Erkut Ersoy, Fikri Karadağ ile Akşam gazetesi yazarı Güler Kömürcü'nün, haftada 1 kez patrikhanede toplandıkları saptandı. Operasyon kapsamında Patrikhane de aranmıştı. Bu aramalarda, toplantı konuşma tutanakları, örgütün eylem planları ve devlete ait birçok gizli belge bulunduğu iddia ediliyor.

    Haber Tarihi : Bugün (01:06) Haber Ekleyen : Güncel Haber Bot Haber Kaynağı : Samanyolu Haber

  2. Alt 01-27-2008, 11:07 #2
    Ziyaretci
    Lost_Star Mesajlar: n/a
    Bu olayin uzerine kararlilikla giden hukumetimizi cani gonulden kutluyorum.Bir tabir varya hani buz daginin gorunen kismi diye.Bunlarda simdilik oyle.Insallah bircok mechul olaylarin arkasi corap sokugu gibi gelecek.Allah cc ser guclere firsat vermesin ...

    N u M a N ve safinaz bunu beğendiler.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.