Ömer Hayyam Tasavvuf Ehli mi Yoksa Sapkın mı?

Şair,yazar ve matematikçi olarak bilinen Ömer Hayyam sizce tasavvuf ehli mi yoksa islamın genel öğretileri dışına çıkmış birisi midir? Aşağıda sözlerinden birkaçını verdim Cennette huriler varmış, kara gözlü; İçkinin de ...


  1. Alt 06-19-2012, 13:17 #1
    ekşisözlük Mesajlar: 23
    Şair,yazar ve matematikçi olarak bilinen Ömer Hayyam sizce tasavvuf ehli mi yoksa islamın genel öğretileri dışına çıkmış birisi midir?

    Aşağıda sözlerinden birkaçını verdim


    Cennette huriler varmış, kara gözlü; İçkinin de ordaymış en güzeli. Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz: Bak, bir yanda şarap, bir yanda sevgili.


    Güçlü olduğuna inandırdın beni; Bol bol da verdin bana vereceklerini. Yüz yıl günah işleyip bilmek isterim; Günahlar mı sonsuz, senin rahmetin mi.

    Bilmem, Tanrım, beni yaratırken neydi niyetin, Bana cenneti mi, cehennemi mi nasip ettin; Bir kadeh, bir güzel, bir çalgı bir de yeşil çimen Bunlar benim olsun, veresiye cennet de senin.

    Bir elde kadeh, bir elde Kuran; Bir helaldir işimiz, bir haram. Şu yarım yamalak dünyada ne tam kafiriz, ne tam müslüman.

  2. Alt 09-24-2012, 16:12 #2
    _Bu Yağmurlar_ Mesajlar: 59
    Bu Adam sapık kimine göre kafirdir

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.