Asil Nadir´in davası pazartesi başlıyor   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 01-19-2012 (17:47)   Son Mesaj: 01-19-2012 (17:47)    Cevap: 0    Gösterim: 408  

    01-19-2012

    Asil Nadir´in davası pazartesi başlıyor

    Asil Nadir´in davası pazartesi başlıyor
    Asil Nadir´in davası pazartesi başlıyor

    Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir'le ilgili İngiltere'deki yasal sürecin gelecek hafta Pazartesi günü başlamasına karar verilirken, davada bulunacak 12 kişilik jüri bugün yemin etti.

    Londra'daki Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesinde yargıç Holyrode'un başkanlık edeceği davanın, en az 4 ay sürmesi bekleniyor. Davada bulunacak jüri, 4 kadın ve 8 erkekten oluşuyor.

    İngiltere'deki Ağır Dolandırıcılık Dairesi (SFO) tarafından yolsuzluk yapmakla suçlanan Nadir, hakkındaki suçlamaları reddediyor.

    Asil Nadir, KKTC'den İngiltere'ye geldiği 2010 yılından bu yana süren çeşitli duruşmalarda haksız yere suçlandığını savunmuş ancak bu davaları kaybetmişti.

    70 yaşındaki Asil Nadir, Londra'ya gelişinin ardından Eylül 2010'da hakim karşısına çıkmış ve şartlı tahliye edilmişti. Ayak bileğine elektronik kelepçe takılan Nadir, gece yarısından sonra sokağa çıkamıyor, her hafta karakola bildirimde bulunuyor ve herhangi bir liman ya da havaalanına üç kilometreden fazla yaklaşamıyor.

    "Polly Peck" adlı şirketin sahibi iken yolsuzluk yapmakla suçlandığı dava öncesinde, 1993 yılında İngiltere'den KKTC'ye kaçan Nadir, İngiltere Ağır Dolandırıcılık Dairesi tarafından, 34 milyon sterlinlik yolsuzluk yapmak, zimmetine para geçirerek şirketin iflasına yol açmak ve şirketin hissedarlarını mağdur etmekle suçlanıyor.

    Asil Nadir 2010 yılından bu yana, eşi Nur Nadir'le birlikte Londra'nın lüks semtlerinden Mayfair'de bir evde yaşıyor.




    Asil Nadir´in davası pazartesi başlıyor Yorumları