Belarus reforma gidiyor   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 01-19-2012 (12:05)   Son Mesaj: 01-19-2012 (12:05)    Cevap: 0    Gösterim: 472  

    01-19-2012

    Belarus reforma gidiyor

    Belarus reforma gidiyor
    Belarus reforma gidiyor

    Belarus Devlet Başkanı Viktor Lukaşenko, ülkesinde siyasi reform yapmayı düşündüğünü açıkladı.

    RiaNovosti haber ajansının verdiği bilgiye göre, Belarus-Çin arasındaki diplomatik ilişkilerinin 20. yılı kutlamaları vesilesiyle basın mensuplarına açıklamada bulunan Lukaşenko, Eylül ayında yapılacak parlamento seçimlerinin ardından siyasi sitemde ciddi olarak reform yapmayı düşündüğünü belirtti.

    Dünyadaki siyasi gelişmeleri takip ettiklerini ve ülkede modernizasyon çalışması yapacaklarını anlatan Lukaşenko, ülkesinin acil olarak reforma ihtiyaç duymadığını da sözlerine ekledi.

    Lukaşenko, 1994 yılından beri Belarus Devlet Başkanlığı görevini sürdürüyor ve "Avrupa'nın son diktatörü" olarak görülüyor.

    Geçen yıl Temmuz ayında düzenlenen bazı protesto gösterilerinden sonra yaptığı açıklamada, ülkesindeki gösterilere kesinlikle izin vermeyeceğini açıklayan Lukaşenko'nun, reform çalışmaları konusunda dile getirdiği düşüncelerinin, pratiğe geçip geçmeyeceği büyük bir soru işareti.




    Belarus reforma gidiyor Yorumları